beginners-vraagje

Geupdate op 2 maart 2020 in Spirits
18 op 27 februari 2020

nou heb ik dus een lekker suiker washje gebrouwen waar de honden in de buurt van gingen brullen. Maar nou is er iets raars, ik netjes 8 uur gezeten, alles electrisch door mn koperen leiding gejaagd, voorloop er af gepakt, zeker meer dan 30 uur ingeleerd, voorloopie er af gepakt

Het drankie brandt en de meting komt uit op 80%
maar nu is het nogal vreemd, deze alcohol slaat geheel anders aan
de eierlucht van de voorloop doet mij sterk aan jenever denken en slechte vodka
maar die heb ik er af gehaald waardoor ik de vodka uit de hemel heb gebrouwen,

alleen kunnen wij aan het einde van de avond normaal lopen, en gamen
dit is raar en ik vindt het onverantwoord om nu verder te brouwen tot ik antwoord heb

M.V.G. gerrit BBQ

 
  • Geliked door
Antwoord
11 op 27 februari 2020

Suiker wash met eieren lucht is wat vreemd . Dan is er in vergisting wat fout gegaan . Maar je hebt alleen voorloop verwijderd en het zo op 80% gehouden en gedronken ??

Forum Lid
op 27 februari 2020

Ik hoop dat hij de 80 procent verdund heeft alvorens te drinken….

Forum Lid
op 27 februari 2020

goede ontsmetting met alle ziekten om ons heen. ūüôā

Forum Lid
op 28 februari 2020

Ik weet het niet waarom die zo ruikt,maar als je iets stookt drink eerst zelf en kijk of je er niet ziek van wordt voor dat je het anderen laat drinken.voor dat je het weet heb je je vriendengroep uitgedunt,en ik zelf drink niets wat niet goed ruikt.

Forum Lid
op 28 februari 2020

Naja, alleen mijn voorloop had een eierlucht, en die heb ik aan mn moeder geschonken als ruitensproeier vloeistof De vodka zelf kwam rechtstreeks van de goden en deed denken aan de gist die wij van vers brood kennen en het is voor het eerst in mijn leven dat een drankje echt natuurlijk voor mij smaakt en eigenlijk ging er wel echt een wereld voor mij open Alleen is het zo raar dat ik en vrienden anders dronken worden dan normaal en wij hebben best wel wat verschillende drankjes gedronken in ons leven (Zit er methyl alcohol in de flessen die wij in de winkel kopen, wat je evenwicht en zicht verstoord?)

Forum Lid
op 28 februari 2020

Wandt wijn en bier worden volgens mij niet uitgestookt

Forum Lid
op 28 februari 2020

Ik kan het even niet volgen . Heb jij het nu over vodka of alleen een alcohol uit suiker gestookt met een bijsmaak wat jij vodka noemt ?

Forum Lid
op 29 februari 2020

Het leek mij heel duidelijk, maar ik heb het over vodka waar ik in iedergeval anders dronken van wordt omdat er hoogst warscheinlijk geen methylalcohol in zit

Forum Lid
op 29 februari 2020

Het smaakt naar, natuurlijke gist en suiker
(Het Brandt)
En aan het einde van de avond kon ik nog gewoon Super Mario uitspelen….

Forum Lid
op 29 februari 2020

Maar je hat het eerst over een suikerwash en niet over vodka . Dat is namelijk niet het zelfde .
bijna elke drank zit minuscule hoeveelheid methyl in .daar kom je niet omheen .
als je suikerwash stookt dan hoort er na destilatie geen gistsmaak meer te wezen en ook geen suiker smaak .

Suiker alcohol moet je ook een 2 e keer overhalen heb je dat wel gedaan ,?

Vodka wordt van origine uit granen gestook soms uit knollen of aardappelen maar altijd min 3 x overgehaald meeste vodka recepten zelfs 5 x overhalen .

Forum Lid
op 29 februari 2020

ik snap dit ook niet meer

Forum Lid
op 29 februari 2020

Ik had het gewoon 1x gedistileerd
Ik zal eens kijken of het verschil maakt als ik hem dubbel-distileer

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 28 februari 2020

Wat ik dacht te weten , een suikermash al dan niet er een invertsuiker van gemaakt en je hebt kristal suiker gebruikt, heb je geen voorloop 

Forum Lid
op 28 februari 2020

Foute veronderstelling knoet .
Als je suiker , water , gist en voeding bij elkaar doet heb je niet alleen ethyl en water als gevolg maar ook afvalstoffen en bijproducten van het gist . Na vergisting heb je o.a. water , ethyl , zwavelzuur ,azijnzuur , carbonzuur , een aantal vetzuren ( boterzuur ) nog wat zouten , een aantal andere alcoholen , zwavelwaterstof ,eiwitten en aminozuren en wat acetaten en anse6re gevormde esters .
bij een perfect verlopen vergisting met een neutraal gist zijn de hoeveelheden lager . gebruik je ook nog eens chemisch gemanipuleerde zooi als die turbo’s zullen daar ook extra residuen zijn .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 29 februari 2020

Robbert, zoals je zult begrijpen ,heb ik dit niet van mij zelf, maar werd mij door iemand ingefluisterd waarvan ik dacht, die heeft er best wel kijk op , zo zie je, maar ik geloof jouw, maar duizend mensen, duizend meningen, met andere woorden wie gaan we geloven,, in dit geval jouw,, waarom, omdat je ook verteld in geuren en kleuren waarom  

Forum Lid
op 29 februari 2020

Voor mij persoonlijk geldt, niet goed ruiken/smaken, riool. Azijn = weg, bedorven lucht= weg. Suiker alcohol is voor mij alleen als (spiritus)brander alcohol. Maar de √©√©n vinger techniek is bij mij heilig. E√©n vinger in de vloeistof, smaakt het slecht, riool. Het mag afwijkend smaken, maar mijn smaakpapillen hebben me nog nooit bedrogen. Als er een besmetting op zit ,zal het nooit “goed” worden. Ei-er lucht is meestal zwavelbesmetting. Heb er al ergens iets over gelezen. https://www.stookforum.nl/thread/zwavellucht-in-mash/

Maar smaak en geur is heel persoonlijk, en over het drinken van eigen stook. De 40% van Kraken (rum) en Captain Morgan (rum), is anders als de 40% van eigen stook. Ik word er sneller beneveld door (eigen stook) maar na een uur , ben ik ook weer veel helderder. De eigen stook is veel zuiverder. Dat is onze geweldige wereld. Gaat het goed dan hebben we een top drank. Drinken we teveel, dan zijn we sneller in de bonen, maar ook weer sneller “nuchter” zonder koppijn. Overigens het percentage in het bloed blijft hetzelfde, dus niet overmoedig worden en aan het verkeer deelnemen. De reden dat je kunt game naar een avond zuipen, kan aan de methylalcohol liggen, maar ook aan andere alcoholen die je brein be√Įnvloeden. En eigen stook blijft meestal zuiverder, omdat onze prioriteiten smaak zijn, en niet het kostenplaatje. (meer winst betekend meestal minder kwaliteit)

Forum Lid
op 2 maart 2020

Ik vindt het ook een hele goede om de smaakpapillen te volgen (ik hou zelf erg veel van eten koken en als ik iets één keer geproeft heb kan ik de smaken helemaal ontleden)
En ik zou het niet raar vinden als de vodka uit de winkels meer methyl bevat als onze met zorg gebrouwen stookjes omdat de winkels meschien minder graag hun voorloop weggooien

Ik weet in iedergeval dat ik vodka uit de winkels hetzelfde ruikt als mijn voorloop en vodka samen

En graanjenever is voor mij pure voorloop

Forum Lid
op 2 maart 2020

Ik weer niet wat voor graan jenevers je drinkt maar voor jenever is zeer belangrijk om voorloop weg te halen even als naloop dat geld idem voor vodka .
Je kunt een alcohol uit suiker ook niet vergelijken met graanjenever en vodka .
Vodka is NIET een suikerwash schoon gestookt .
Vodka is een granen product en in enkele gevallen een knollen / aardappelen product .
Suiker alcohol is voor mengen en roeren en enkele maceraten . ( Een goedkoop alternatief )

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren