Berenburg kruiden

Geupdate op 1 mei 2020 in Stookforum
18 op 14 januari 2018

Hallo mede stokers. Even een klein vraagje. Heb hier nog een zakje berenburgkruiden van jacob hooy. Maar deze is denk ik al wel 15 jaar oud. Zou ik deze nog kunnen gebruiken of zijn de kruiden hun kracht/ smaak verloren door de jaren heen. Kan geen houdbaarheids datum vinden.
Groet Mauser.

 
  • Geliked door
Antwoord
1 op 14 januari 2018

De meeste smaak is wel weg denk ik. Kruiden en specerijen zijn wel redelijk lang houdbaar maar 15 jaar… ik zou nieuwe aanschaffen.

 

Forum Lid
op 14 januari 2018

Ok thanks. Dan ga ik het ook niet proberen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 20 februari 2018

Maar let effe op hoelang je dat laat trekken.. de handleiding op het pakket zei;  3weken en netjes draaien elke dag.. had ik netjes gedaan en na 3weken een flinke Berenburger ingeschonken….

Maar dat spul smaakte extreem bitter!!.. een soort maagzuur achtige Berenburger had ik gemaakt.. extreem vies dus weg gespoeld..

let effe op dus hoelang je dat laat trekken..

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
7 op 20 februari 2018

Ik heb die kruiden van Jacob Hooy ook eens geprobeerd. Niet in te nemen dat spul. Het wordt een soort groene bittere thee. Jacob doet zijn achternaam eer aan en zou beter Hooi kunnen heten. 

Maar weet iemand een alternatief recept (kruidenmengsel) voor Beerenburg?

Forum Lid
op 20 februari 2018

 

Hoi Hoi, Ik heb de kruiden zon 2 weken laten trekken. Prima zo. Groeten, @ndré

Forum Lid
op 21 februari 2018

Hoeveel kruiden doe je dan bij hoeveel alcohol? Op hoog% of op drinkbaar, zeg 42%?

Forum Lid
op 22 februari 2018

Ik heb eens wat geëxperimenteerd met kruidenthee… Deze oplossen in alkohol en op drinksterkte brengen…. Na een tijdje rusten was hij goed te doen

Forum Lid
op 22 februari 2018

Ik heb de hele inhoud van het kruidenmengsel in ongeveer 1,75 liter. van 45% gegooid .vroet,@ndré??

Forum Lid
op 11 maart 2018

Ik gebruik de kruiden na hendrik beerenburg. Deze doe ik in een weckpot met 1,5 liter alcohol. Na 2 week trekken en niet draaien leng ik het aan met alcohol tot 6 liter. DAn is hij erg lekker.

 

Forum Lid
op 12 maart 2018

Koelboerke, die 1,5 liter alcohol, hoeveel % is dat?

Forum Lid
op 12 maart 2018

op 30 % doe ik dat, daarna leng ik het verder aan met alcohol van 30 %. Hij is dan eigenlijk gelijk al lekker maar na een week smaakt hij nog beter. Hoe langer hij staat hoe lekkerder hij wordt. Wel begint hij na een maand wat olieen van de kruiden te scheiden, dan is het even schudden voor gebruik dan is het weer goed.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 12 maart 2018

Heb tussentijds even geproefd, ben al geen berenburg drinker maar wat een bocht…. phoe zoooo bitter. Heeft nu 2 weken gestaan ga hem vanavond filteren en aanlengen met suiker en hopen dat het nog wat wordt maar, heb er mijn twijfels over.

Forum Lid
op 12 maart 2018

Ze noemen het ook wel eens een maagbitter, kun je het niet beter eerst verdunnen.

Forum Lid
op 13 maart 2018

ik heb een 85% terug verdunt naar 35% en daar de kruiden in laten trekken. 

Forum Lid
op 13 maart 2018

Ik bedoel eigenlijk wat extra water en alcohol erin doen zodat de kruidensmaak wat minder wordt, en misschien nog wat andere zoetere kruiden erbij doen.

Ik zou ook geen suiker gebruiken, maar bv honing of stroop of rietsuiker enz…

Forum Lid
op 13 maart 2018

bedankt gompie voor de tips

Forum Lid
op 1 mei 2020

Ik heb even opgezocht welke kruiden er zoal in gaan:

Kruiden voor Berenburg

oranjeschillen
alsem
duizendguldenkruid
hondsdraf
bijvoet
gezegende distel
duizendblad
weegbree
laurier
jeneverbes
kruidnagel
kaasjeskruid
salie
hoefblad
waterdrieblad
kalmoes
heggenrank
gentiaanwortel
sandelhout
esblad

De hoeveelheden weet ik echter nog niet te achterhalen

Forum Lid
op 1 mei 2020

Er zijn verschillende kruiden mixen en beerenburg smaken . De friese varianten , de west friese varianten en ook die meer naar origineel zoals meneer beerenburg het als elixer maakte .
Ergens hier op site vind je recept voor beerenburger kruidenbitter . Dat recept dateert uit vroeger jaren .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren