Beste Stroganoff recept

Geupdate op 12 mei 2019 in De kookhoek
70 op 22 april 2017

Ik wil mijn nieuwe Creuset braadpan gaan inwijden met Stroganoff. Wie heeft het beste recept en belangrijker, hoeveel alcohol gooien we erin? Mijn vrouw heeft zin in varkensvlees, mij maakt het niks uit. 

 
  • Geliked door
Antwoord
2 op 22 april 2017

Je bedoelt waarschijnlijk stroganoffsaus, alleen Stroganoff bestaat niet.

Je kunt het met alle soorten vlees bereiden., zoals biefstuk etc..

Forum Lid
op 22 april 2017

Je bedoelt waarschijnlijk stroganoffsaus, alleen Stroganoff bestaat niet.

Je kunt het met alle soorten vlees bereiden., zoals biefstuk etc..

Van Betweter

Klopt, weet nog niet welk vlees maar mijn vrouw zal zich vast wel weer laten adviseren door de slager. Die begint al te lachen al ze binnen komt. Nu maar hopen dat hij geen runder-haas adviseert zoals Nimrax oppert. We gaan het zien waar ze mee terug komt. 

Forum Lid
op 22 april 2017

Wat denk je van een hertenbiefstuk?

Ligt hier zo nu en dan in de supermarkt, ik heb het pas gegeten in een restaurant (met andere saus) en smaakte voortreffelijk.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 22 april 2017

Hoi allemaal. Mijn advies: Een runder-haas biefstuk. Wel duur maar met moonshine bereid is dat het meer dan waard. Eet smakelijk alvast 😉

 

Forum Lid
op 22 april 2017

Het is varkensvlees geworden, onder het mom pics of iT didn’t happen, bij deze want het gaat wel gebeuren. Het water loopt me al uit de mond. 

Forum Lid
op 22 april 2017

Wow, blijf er maar moonshine bijgooien, inmiddels het derde glaasje maar denk dat ik maar door blijf gieten. Wat een smaak, nu al.  Hahaha, het leven is wel wat leuker met een t500 moet ik zeggen. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
11 op 22 april 2017

Kleine blokjes augurk door de saus geeft een heerlijk frisse smaak. Geniet er van! vooral veel verse paprika. Paprikapoeder is een prima toevoeging maar bij grote hoeveelheden vind ik de smaak te zwaar. Heb je ook verse knoflook in huis? 

Forum Lid
op 22 april 2017

Ja zit er al door. Slimme zet van je deze kookrubriek want je hebt hier  een partij drank nodig nodig, de 7e borrel ( zie foto) zit er al in. Van 93 procent  Of je moet bij stookwinkel een ketel kopen of je moet een graaf zijn anders zul je deze goddelijke smaken nooit proeven. 

Forum Lid
op 22 april 2017

Let niet op de zooi, die ruimt mijn vrouw wel op. Hahaha

 

Forum Lid
op 22 april 2017

En daar ging de 8 ste borrel de pan in. Glas is 60 ml. Dus bijna een halve liter 93 procent . Wie kan dat betalen hahahah. Man man man wat een smaak. Daarom zitten er accijnzen op alcohol het plebs mag niet zo vreten zoals een graaf of een Lummel. Die moeten het doen met een borrelglaasje van 35 ml die je nooit en te nimmer meer teug kunt proeven.  Verschil moet er zijn toch?

Forum Lid
op 22 april 2017

Nou Jan, voor een amateur. 

Admin
op 22 april 2017

Ziet er goed uit. Met paprikapoeder krijg je een vollere rode kleur maar dit is lekkerder.

Bij ons in het restaurant moest de bediening de saus aan tafel koken. Ze kregen een sauciere met basis paprikasaus mee en alle ingredienten werden aan tafel geroerbakt en dan ging de saus erbij.

De sloten drank die jij erdoorheen doet zijn mij onbekend hahah maar vast heel lekker! Ik vind ook dat je je niet aan een recept hoeft te houden. Het moet vooral lekker worden!

Eet smakelijk!

Forum Lid
op 22 april 2017

Ik twijfel of alle drank eruit is want ik blijf maar proeven en heb het idee dat ik langzamerhand wel dronken wordt. Maar heb ook aan de wietolie en Heineken gezeten dus het zal altijd een raadsel blijven of alle alcohol er daadwerkelijk uit is. Maar smaken doet het! 

Admin
op 22 april 2017

Je hebt niet gefambeerd denk ik he? Je doet de drank erbij en je laat het pruttelen.

 

Dan heb je altijd rest alcohol. Den aan een klassieke ketel, Als er op het laatst nog druppels uitkomen bevatten ze maar 20% terwijl de ketel misschien wel 2 uur heeft staan dampen. Dan zet je hem uit en zit er nog steeds rest alcohol in.

 

Al die glaasjes van 93% hebben ongetwijfeld wat rest alcohol in de pan achter gelaten.

 

Normaal gesproken fruit je de uitjes, paprika, champignons en de tomatenpuree, glas alcohol erbij (wodka of je eigen stooksel) pan even scheef houden en de vlam er in. Dan kun je vrij zeker zijn dat de meeste alcohol vervliegt.

 

Bij flamberen altijd even de afzuiger uit zetten. De afzuiger is vaak vet van binnen en dus erg brandbaar.

 

 

Forum Lid
op 22 april 2017

Je moet het maar weten, zal ik flamberen of niet? 

Admin
op 22 april 2017

Nee is nu te laat, houd er maar een vlammetje bij, dat brand niet meer 🙂

Forum Lid
op 22 april 2017

Ik kan er toch nog een glas bijgooien hahaha. 

Admin
op 22 april 2017

nadat je de groenten hebt gebakken, wat heb je er bij gegooid? Heb je een basis paprikasaus genomen, een tomaten mengesel of ingedikte bouilon?

 

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 22 april 2017

Nee ik zou stoppen met meer erbij gooien. Als de smaak goed is niks meer aan doen.

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 22 april 2017

Helemaal niks alleen groente, geen bouillon of andere saus, alleen een blikje gepelde tomaten. En veel drank dus. Ik denk dat ik de bouillon vervangen heb door drank en dat heb ik gecompenseerd met een beetje zeezout en roomboter waar het vlees in is gebakken want ik mis absoluut geen zout. 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 22 april 2017

Eigenlijk heb je een Demi Glace nodig. (Dat gebruikten we zelfs in het restaurant niet hoor)

Dan moet je eigenlijk beginnen met steeds als je resten over hebt van je vlees en groenten om dat bij elkaar in een pan te gooien. ook de botten van je karbonaadjes, de schillen van je wortels, de stronkjes van de broccoli en bloemkool etc…echt alles! Daar trek je een bouilon van die je sterk laat inkoken. Dat is de basis van heel veel lekkere sauzen. Vraag de slager om botten! Hebben ze vaak in de vriezer liggen en als je het niet gratis meekrijgt dan heb je misschien wel een kilo voor nog geen 2 euro.

Als je koken nu heel leuk vind, en je hebt veel tijd dan is het heel leuk om je eens te verdiepen in de 6 basis sauzen. Als je die allemaal onder de knie hebt dan kun je ALLES maken!

 

Admin
op 22 april 2017
Forum Lid
op 22 april 2017

Eigenlijk ben ik niet van de soepen en sauzen maar mijn vrouw weer wel. Ik wil gewoon een entrecote, halfrauw van 4 centimeter dik en het bloed langs je kin. Grom! Mijn vouw is wat geciviliseerder. Ik ga er zeker naar kijken want heb laatst een saus gemaakt met ansjovis ( argentijns recept je kent het vast) was ook erg lekker. Wellicht komt er toch nog een stukje beschaving in de loop der jaren. Al blijf ik vinden dat sauzen vlees kunnen verpesten.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 22 april 2017

Klopt, een goed stuk vlees behoeft geen saus.

 

Forum Lid
op 22 april 2017

Zo ziet er ook goed uit. Net heeft mijn vrouw geproefd en ze zei gelijk ” zo da’s veel drank, maar daar hou ik van”  Alsof ik dat niet wist daar heb ik haar o.a. op gecast. 

Admin
op 22 april 2017

Is een Cote de Boeuf van Piet van den Berg 🙂 Topvlees!

 

Mijn vrouw houd ook wel van een borreltje maar ze voelt hem al na 1 glaasje 🙂 Geeft niet hoor, is ook wel schattig haha

Forum Lid
op 22 april 2017

Eet smakelijk

Forum Lid
op 22 april 2017

Is een Cote de Boeuf van Piet van den Berg 🙂 Topvlees!

 

Mijn vrouw houd ook wel van een borreltje maar ze voelt hem al na 1 glaasje 🙂 Geeft niet hoor, is ook wel schattig haha

Van Stookforum

Jaja, schattig! Bedoel je niet gewillig met je ” Geeft niet”, hahaha doen we toch voor een beetje genieten. Toch Betweter? 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 23 april 2017

Als de mooie Le Creuset pannen je budget te boven gaan dan zijn er nog de Faitout pannen. Wat uiterlijk en functionaliteit betreft vergelijkbaar met Le Creuset, ze zijn alleen iets lichter en niet handgemaakt. Wel gietijzer en horeca kwaliteit. Nu in de aanbieding bij Sligro (wel even een pasje van iemand lenen als je geen kvk inschrijving hebt)

 

 

Forum Lid
op 24 april 2017

Deze pannen kunnen toch niet zo het worden als de pan die ik gekocht heb? Ik dat maar tot 190 graden. WIj zijn zeker om en gaan straks nog sowieso een koekenpan bestellen alleen iets kleiner en effe kijken wat ze nog meer hebben. Kost wat maar je hebt ook wat, voor het eerst in mijn leven heb ik de perfecte crêpes gebakken.

Wat gaan we vandaag eten? Ik heb eigenlijk wel zin in bonensoep met krabbetjes en spek. Ideaal voor de braadpan vermoed ik. Al is het recept van Antwerps stoofvlees hier op de site ook erg aanlokkelijk. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 24 april 2017
Forum Lid
op 24 april 2017

geen idee of het echte spul is op e-bay maar via kookwinkel ook wel te betalen inclusief spartel een kleine 75

Deze levering bevat

1 x Le Creuset 96203026000000 > Le Creuset Les Forgées koekenpan ø 26 cm aluminium
· Geen cadeauverpakking
· Le Creuset Silicone Pro medium spatel 32 cm (€ 74,15)

Forum Lid
op 24 april 2017

Dat is een koekenpan ø 26 cm aluminium, dus géén gietijzer en dus ook niet geschikt voor inductie.

Forum Lid
op 24 april 2017

Wel Betweter!  Anders hadden we hem toch niet gekocht?

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 10 mei 2019

we gaan weer stroganoff maken. Toen verpest met teveel wodka. Althans werd zo bezopen als maar zijn kon. Dacht dat door verwarmen alles er wel uit gekookt zou zijn. Dus echt niet. Nieuwe kans. Lummelientje is nu naar de slager voor hamlappen en de groenteboer. En voor de onvermijdelijke wodka naar de Gall en Gall. 

Admin
op 10 mei 2019

Klinkt goed! Maar G&G is toch niet nodig?

Ik ben pulled pork aan het maken, staat al sinds 9.00 op de Q, ben nu van het afgesneden spekvet kaantjes en reuzel aan het maken 😁

Forum Lid
op 10 mei 2019

Hahaha, ik dacht “ wie gaat er happen?” Blijk jij het te zijn hahahaha mooier wordt het niet, ach is toch een afzeiktopic van Chris dus het mag vast van Chris

 

correctie was een ander topic maar het mag vast anders horen we het wel  

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
17 op 10 mei 2019

😄 we horen wel weet hoe het gaat worden, mijn knabbelspek is klaar 😎

Crew member
op 10 mei 2019

Was jij niet aan het lijnen? hahaha.

Forum Lid
op 10 mei 2019

Ziet er serieus goed uit, lekker droog en krokant, maar ik heb dan ook honger of liever een vreetkick kan wel een paard op. Kom op met die hamlapjes zou ik willen zeggen maar er komt weer bezoek. Zal wel weer zuipen worden en vannacht koken. Maar de hamlapjes gaan direct op het vuur. Met wodka gemaakt met gist uit stookwinkel. Zijn we nu weer vriendjes?

Forum Lid
op 10 mei 2019

Was jij niet aan het lijnen? hahaha.

Van Munckerik

2 zielen je bent me voor, dacht dat ook ergens gelezen te hebben. 

Crew member
op 10 mei 2019

Klopt Lummel, ik heb het ook gelezen. Maar zo wil ik ook wel lijnen.

Admin
op 10 mei 2019

Was jij niet aan het lijnen? hahaha.

Van Munckerik

Dat was eergisteren

En ik wilde het spek niet weggooien.

 Heb nu ook nog een pond heldere reuzel. Vroeger ging dat op de boterham, maar ik bak er wel een biefstukje in.

Admin
op 10 mei 2019

Zijn we nu weer vriendjes?

Van Lummel

Vooruit dan maar 😄

 

Crew member
op 10 mei 2019

Dat was eergisteren

Van Stookforum

Parttime lijnen heet dat 🙂

Admin
op 10 mei 2019

Haha ja idd… pulled pork ligt er al 7 uur op en is pas 55 graden in de kern, woog bijna 7 kilo, daar is dan wel bijna een kilo spek afgesneden. Dat wordt waarschijnlijk nachtwerk.

En morgen moet de bacon gerookt worden, maar dat zou maximaal 3 uurtjes moeten duren.

Admin
op 10 mei 2019
Crew member
op 10 mei 2019

Heerlijk zo langzaam. Ik heb hem ook eens op mijn smoker gemaakt.

Met wat voor hout ga je de bacon roken?

Admin
op 10 mei 2019

Ik heb appelhout liggen. Denk dat ik het ga wellen in de calvados, daar heb ik zoveel van. En dan pakketjes van zilverfolie met gaatjes er in. Dat rookt lekker rustig.

Heb net trouwens hollandse garnalencocktail op met whiskysaus van Bio Rye Whisky 😄

Crew member
op 10 mei 2019

Denk dat ik het ga wellen in de calvados, daar heb ik zoveel van. 

Heb net trouwens hollandse garnalencocktail op met whiskysaus van Bio Rye Whisky 😄

Van Stookforum

Pure decadentie hahaha.

 

Hoe is de Bio Rye geworden?

Admin
op 10 mei 2019

Erg lekker, ik heb 2 potten met kraangje naast elkaar. 1 met roggebrood whisky die ik altijd erg lekker vind, en 1 met jouw Bio Recept.

Ik vind de roggebrood altijd erg lekker, en je proeft bij beide whiskys duidelijk dat het een rogge is. Maar ik vind de Bio Rye nog veel beter dan de roggebrood.

Natuurlijk zou het ook raar zijn als dat niet zo was, maar de roggebrood blijft een geweldig recept voor een appel en een ei. Maar ga je voor echte kwaliteit dan zeg ik ga naar Bio-Brouwmaat en maak echte Rye Whisky. Deze gaat de 3 jaar rijpen niet halen, daar is hij nu al te lekker voor!

Crew member
op 10 mei 2019

Goed om te horen. Drie jaar is ook wel erg lang 🙂

Admin
op 10 mei 2019

Gewoon genoeg maken zodat je het niet opkrijgt.

Ik ben nu een voorraad frambozen aan het maken, daarna ga ik weer voor de whisky. Bier kan ik bijna in zwemmen 🙂

Lummel, zijn je boodschappen al binnen? 

Forum Lid
op 10 mei 2019

Jaja, ben bezig en ben wederom niet zuinig met wodka. Misschien zo een foto maar krijg ook zo visite. 

Admin
op 10 mei 2019

Leuk dat je dit topic nog eens aanhaalt, met good old BW er in 😎

Eet smakelijk voor straks!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 mei 2019

Foto?

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 11 mei 2019

07.00 in de ochtend, en de buren kijken uit hun raam wat die mafketel in zn badjas van de bbq haalt 😄

Forum Lid
op 11 mei 2019

Zo hè, niet normaal. Dat moet geweldig smaken. 

 

Ik heb de stroganoff weer aangezet en laat nog maar een paar uur sudderen en ik doe er straks ook nog wat saffraan door. Ik heb trouwens bij die Iraanse die saffraan voor mij mee neemt uit Iran ook echte kaviaar besteld. Die ga ik volgende week eten met coquilles.   

Forum Lid
op 11 mei 2019

Ziet er weer heerlijk uit.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 11 mei 2019

Ben benieuwd lummel! Goede ingredienten is het halve werk 

Kan ik niet wat safraan van je overnemen? Ik heb zin in Paella 😉

Forum Lid
op 11 mei 2019

Ik zat net aan je te denken, eerlijk waar. Effe update zonder saffraan en zometeen met. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 mei 2019

Begint al te kleuren 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 mei 2019

Ernstige waarschuwing. Nooit de wodkafles binnen handbereik houden als je stroganoff maak. Je blijf proeven en aanvullen. Of is het andersom. Een kok moet natuurlijk wel proeven wat hij maakt. Toch?

Oja Jan, mbt tot saffraan tuurlijk kunnen we ruilen. Liet net weer een sg meter kapot vallen. Komen we vast uit. Heb jij volgende week top paella het is dat ik volgende week kaviaar krijg en wil een weekje zonder vis (wil me verheugen) anders was ik maandag al paella aan het maken. 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 mei 2019

heel gek, je proeft de saffraan niet echt terug, en was toch wel een mooie pluk. Maar het lijkt de smaken aan elkaar te binden.  Kortom ik gooi er nog een gram bij. Lekker, het mag wat kosten maar heb bespaard op de gall en gall.

En dus nog een glaasje hahaha. 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 mei 2019

Mooi geel kleurtje 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 mei 2019
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 11 mei 2019

Mooi kleurtje! Jij hoeft ook niet zuinig te zijn met de saffraan 😁

Forum Lid
op 11 mei 2019

en  jij niet met sg meters. zag dat je ze hebt en nagenoeg de zelfde prijs als Lummelientje de saffraan verkoopt. Zal je de nieuwe site van Lummelientje even mailen. Kunnen we wellicht ruilen. Hoe mooi is dat? Hoeveel gram saffraan wil je, meters kan ik toch niet genoeg hebben. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 12 mei 2019

Veel beter gaat het niet worden. 

Forum Lid
op 12 mei 2019

Lekker hoor! Eetsmakelijk

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren