Beste verhoudingen met dextrose suiker voor stookwijn

Geupdate op 27 juli 2020 in Stooktips
6 op 27 juli 2020

Ik heb dextrose suiker en fermentis c70 en gistvoedingszout en een vergistingsvat van de stookwinkel van 30 liter welke verhoudingen kan ik het beste aanhouden?
En moet er ook citroenzuur bij?

 
  • Geliked door
Antwoord
4 op 27 juli 2020

Hoi Figaro,

Deze vraag geeft meestal een aantal verschillende antwoorden afhankelijk van wie je de vraag stelt.

Mijn duit in het zakje;

  • 6 kilogram dextrose suiker
  • 8 a 10 gram Fermentis C70
  • Aanvullen tot 25 liter, je moet wat ruimte bovenin vrijlaten voor tijdens de vergisting
  • Citroenzuur doe ik zelf meestal een theelepel of twee erbij, sommigen gebruiken dit ook om de suiker te inverteren maar dat is in jouw geval met de dextrosesuiker niet nodig. De citroenzuur levert een iets lagere p.H. op en dat is gewenst.
Forum Lid
op 27 juli 2020

Gistvoeding volg ik de verpakking

Forum Lid
op 27 juli 2020

heel vriendelijk bedankt

 

Forum Lid
op 27 juli 2020

Graag gedaan en succes ermee.

Forum Lid
op 27 juli 2020

De gist hoeveelheid is minimaal Alchemist !
C70 is ook een Saccharomyces cerevisiae .
Zo snel mogelijk door de aerobe fase heen laten gaan door high pitch geeft beter resultaat .
minimaal pitchen geeft een grotere tijd van verminlderen van cellen en daarbij vervuiling
T us beter om met meer cellen te beginnen
20 gram per 25l is beter !
Te hoog pitchen zullen strengen ontstaan maar dan zit je al ruim boven 5 voudig hoeveelheid.

( Wanneer je bang bent voor overborrelen ( spugen) de gist ketel eerste dag open houden met een doek afdekken of lager vullen )

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 27 juli 2020

okee dank je Robbert

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren