Bier drinken zou eigen verplicht moeten worden!

Geupdate op 2 mei 2017 in Bier, Wijn en overige dranken
34 op 23 april 2017

Er zijn genoeg vooroordelen over wat bier met je doet. Denk bijvoorbeeld aan de bierbuik of allerlei andere fabels over hoe ongezond bier is. Bier is gezond en bij het drinken van 1 bier voor de dames per dag en 2 bier voor de mannen heb je minder gezondheidsrisico’s. Daar komt nog bij: bier maakt je mooi!

Niet alleen zorgt het drinken van maximaal 2 glazen bier per dag er juist voor dat het risico op hart en vaatziekten en diabetes wordt verlaagd. Ook botten en spieren hebben baat bij een kleine hoeveelheid hop per dag. Daarbij werkt hop medicinaal: het is rustgevend en slaapverwekkend. Mensen die met moeite in slaap komen kunnen in de avonduren gerust een glas bier drinken. Of vul je kussen met hop, je slaapt snel in. En daar roep ik maar weer extra bij, met mate. Want zodra die twee pintjes wordt overschreden holt het effect achteruit.

Goed voor de huid
Men heeft al lange tijd geleden uitgevonden dat bier en gerst heel goed voor de huid is. Misschien dat je niet gelijk denkt aan een Pale Ale pedicure of aan een honing en gerst gezichtsbehandeling. Of een heerlijke gerst lichaamswrap. Toch is het juist dát wat er voor zorgt dat we heerlijk ontspannen aan een oppepper werken. Steeds meer spa’s bieden behandelingen aan met bier en ingrediënten van bier. Ook steeds meer vrouwen stappen over de bierdrempel en gaan dit ongewone ingrediënt gebruiken.

 

Bah dat stinkt!
Nee, echt niet! Verschillende salons en spa’s in Nederland en het buitenland verzekeren iedereen dat het absoluut niet stinkt. Je zult zelfs niet naar bier ruiken! Het enige wat er gebeurt, is dat je een mooie glans krijgt en je huid lekker zacht aanvoelt.

In Tsjechische Welness centra zijn ze inmiddels zover dat bier ook in grote hoeveelheden wordt gebruikt. De grote attractie is het geheel onderdompelen in een bierbad. Voor mij toch echt een ultieme droom. Het is een enorm succes en het bier in de baden is een heilzaam recept van mineraalwater en speciaal donker badbier: een mix van hop, kruiden en biergist.

Ben je nog niet uitbehandeld met bier? Dan kan je altijd nog biershampoo gaan gebruiken. Dit is toch wel het meest bekende beauty trucje. Je haar met bier wassen zorgt voor meer glans. De gist en hop (die in bier zitten) geven de haarschacht meer volume. Glanzende lokken, minder haaruitval en een stevige bos haar is wat de beloftes zijn. Het leuke is dat zelfs heel veel celebrities de biertruc kennen en gebruiken. Catherine Zeta Jones bijvoorbeeld die haar beauty liefde voor het gebruik van biershampoo niet onder stoelen of banken steekt. Mocht je je haar wassen met bier, dan moet je wel rekening houden met een biergeur die je lokken een paar dagen vasthoudt.

Proost op innerlijke en uiterlijke verzorging!

 
 • Geliked door
Antwoord
3 op 30 april 2017

Ha prachtig.

In grote lijnen ben ik het met je eens.

Maar…bij mij leidt bier drinken tot jicht, en dat gun ik echt helemaal niemand.

Dan heb ik het wel over langere tijd 2…3 biertjes per dag drinken. Daar zijn dan wel weer pilletjes tegen te verkrijgen (allopurinol), maar ik heb het niet zo op pilletjes…

Dus mijn bier-consumptie is wegens gezondheidsredenen minimaal.

Forum Lid
op 30 april 2017

Staat ook drinken,niet zuipen,ik vind dat dit inderdaad verplicht moet worden,alleen Adriana kijk mij altijd schuin aan als ik die dingen voorstel,komt mischien omdat ik meer van die ideeen heb,die ik voor elke dag verplicht vind.gr.?Chris.V

Forum Lid
op 30 april 2017

Ik krijg de indruk dat veel van de door jou voorgestelde verplichtingen, ook in mijn straatje zouden passen.

 

Forum Lid
op 30 april 2017

Dat is heeeeel goed mogelijk,alleen die vrouwen begrijpen dat niet,als ze ons beter zouden begrijpen dan was het leven nog mooier hahaha.gr.??Chris.V

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 30 april 2017

Je kunt ons moonshiners / bier brouwers vergelijken met top chef-kok’s in de keuken.
Je moet gewoon steeds proeven. Moreel verplicht zelfs.
Daarom is dit zo’n zware hobby. Maar we slaan ons er wel doorheen!

 

Forum Lid
op 30 april 2017

Nimrax, ik heb ook tegen mijn vrouw gezegd dat ik het bierdrinken speciaal voor haar over heb, immers krijg je er mooi glanzend haar van en heb ik altijd een prima humeur.

Wat je niet allemaal voor je vrouw doet hé

 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 30 april 2017

Klopt,Betweter. En dan te bedenken dat alcohol meer goedmaakt dan vrouwen kunnen slopen!
Het ligt echt niet aan ons.

Forum Lid
op 30 april 2017

Als het goed voor de haren is waarom ben ik dan kaal? Ok heb wel een mooie bos op mijn kont staan,komt miscien om dat ik maar twee keer aan een glas drink,dan zakt het bier sneller naar onderen dan naar boven,en vrouwen snappen zo wie zo niet wat goed is,bijna alles wat ik leuk vind twijfeld ze aan en ik kan je verzekeren ik heb best leuke ideeen,zelfs voor sn’achts,vertel mij eens wie zou daar meer op komen in ieder geval geen vrouw.gr ??Chris.V

Forum Lid
op 30 april 2017

Chris, ik denk dat je meer bier moet drinken i.p.v jouw stooksel, wellicht dat er dan toch grassprietjes op gaan groeien, ha, ha, ha.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 30 april 2017

Halve krat en een fles vergif moet volgens mij voldoende zijn,kan ook zijn dat mij de haren uivallen van wat ik zelf stook.volgende keer hele krat ,als het niet werkt binnen 25 jr stel ik jou verandwoordelijk hier voor ,dus dan weet je wat je over 25jr kunt verwachten.gr.??Chris.V ps ik dacht dat jij nog tegen die mei boom stond te pissen,je bent ook vroeg thuis of de drank was op,of lam.tjuus.

Forum Lid
op 1 mei 2017

Goeie morgen, Chris, ik was gisteravond alleen even thuis om de honden uit te laten.

Daarna nog even door gegaan. Ik heb een houten kop, doejj.

Forum Lid
op 1 mei 2017

Ach Betweter da’s spijtig om te horen. Net op de dag dat ik je wilde leren hoe je 5,5 tot  6 liter alcohol uit een zakje turbogist kan halen zonder klimaatkast en andere fratsen.  

Forum Lid
op 1 mei 2017

Lummel, ga vooral zo door, je zit op de goede weg, nu nog proberen het percentage op 94% te krijgen. Ik begrijp precies hoe je je voelt.

Je kunt ook je frustraties wegdrinken met een flinke neut.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 1 mei 2017

En weer een pietsie zuur beste Betweter?  Maar ja, als je slechte drank stookt moet je niet verbaasd zijn dat je een kater hebt. Ga trouwens zo weer advocaat maken voor Lummel’s Angels. Ze schreeuwen erom. 

Forum Lid
op 1 mei 2017
En weer een pietsie zuur beste Betweter?Van Lummel
Ist Ihre Maische Säure ???

Neben dem deutschen Getränke ist ausgezeichnet
Ich trank alles durcheinander und haben jetzt eine Kopfschmerzen
Forum Lid
op 1 mei 2017

Kijk verschil moet er zijn, ik over een paar uur 6 liter superieure alcohol rijker en jij de rest van de dag hoofdpijn. En dat komt echt niet van ” alles door elkaar drinken” dat komt door bocht. Wat zal ik voor lekkers gaan maken van deze 6 liter – naast advocaat natuurlijk – daar ontkom ik niet meer aan. 

Forum Lid
op 1 mei 2017

Gijsbert, het blijft toch knagen bij jou, maar accepteren is toch de enige remedie.

Dus richt je nou maar op je Lummel’s Angels, dan krijg je op die manier toch nog wat bewondering, en ……………….pas op voor de drank hé ………………. je weet wat Vi….. doet.

 

Forum Lid
op 1 mei 2017

Knagen is het niet juiste woord. Ik noem het verbazing. Overigens is de eerste 2 liter al binnen en we zijn pas 3 kwartier bezig. Ik haal niet alleen meer alcohol maar ook nog eens in minder tijd en minder energie. Geen klimaatkast en metertje voor nodig gehad. Tja dat knaagt. Maar wat gaat worden? Gaan we 6 liter zien? 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 1 mei 2017

Heb wel dikke schik om jullie, Lummel en Betweter.
Alleen Lummel, je speelt een beetje vals want je hebt veel meer suiker gebruikt in je stookwijn dan dat van Alcotec 48 op de achterkant van je gistzakje had vermeld. 10 ipv 8 ofzo?
Ik voel iets van een competitie. Nou, Lummel, kom er maar in met je eerste meetresultaten!

 

Forum Lid
op 1 mei 2017

Ja Gijsbert het is net als bij restaurants, bij de ene krijg je veel, maar van een gemiddelde kwaliteit en bij een sterren restaurant krijg je minder maar wel van superiore kwaliteit.

Zo is het ook bij Gijsbert met z’n 9 kilo suiker, maar dat vind ik niet erg hoor!

Met 92% kan je héél goed likeuren maken.

Forum Lid
op 1 mei 2017

Komt zo als de fles van 5 liter vol is. Tss ik ben geen Betweter die constant met een metertje in de weer is. Die tijd gebruik ik liever met mijn buurvrouw en daar krijg ik , anders dan Betweter bij zijn buren, geen hoofdpijn van. 

Forum Lid
op 1 mei 2017
gebruik ik liever mijn buurvrouwVan Lummel

Laat ze het maar niet horen dat je zo over haar praat.

En dan knibbel knabbel knuisje, wie zit er aan mijn ………………………….

Bespaar me de schunnige details…………

Forum Lid
op 1 mei 2017

Laat ze het maar niet horen dat je zo over haar praat.

En dan knibbel knabbel knuisje, wie zit er aan mijn ………………………….

Bespaar me de schunnige details…………

Van Betweter

Hahah, lees eens even terug wat ik schreef. Niks verkeerds alleen heb wel bloot gelegd waar bij jou het hart van vol is. 

Forum Lid
op 1 mei 2017
waar bij jou het hart van vol isVan Lummel

Inderdaad Gijsbert bij de meeste gezonde mannen is dat waar ze regelmatig aan denken als ze een leuke vrouw ontmoeten. Als je er niet meer aan denkt, dan kun je er alleen nog maar uit pissen.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 1 mei 2017

92% ? Holy fuck…en dan even verdunnen voor de smaak…..

 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 1 mei 2017

Lummel, ik weet het, 15% van alle buren schijnen het met elkaar te doen.
Alleen jij moet even je noordpijl/kompasnaald nu heeeel effe richten op je stook.
Is ze lekker,trouwens? ( foto mag altijd)

 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 1 mei 2017

Ging dit forum niet over bier,eigenlijk?

 

 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 1 mei 2017

Lummel, laat je arme buurvrouwtje nou es gaan en check je % waardes. Of: hoe laat kom je met de eindstand(zet ik mn wekker effe. Gast ik ben echt benieuwd wat je overkill aan suiker in je tankje doet… 😉

 

 

Forum Lid
op 1 mei 2017

De ketel loopt niet zo snel meer zit nu op 5 liter en een gemiddeld percentage van 92% krijg hem gewoon niet (gemiddeld) hoger. Maar goed dat is niet erg want ik haal de alcohol sowieso nog effe over voor hogere percentages en alleen de middenloop want vriendinnen moet je verwennen toch? 

Maar nu de hamvraag waar zit ik op. Ik heb net de 5 literfles afgesloten en ben het nu in een ander flesje aan het opvangen dus precies weet ik het nog niet. Maar ik had overigens 28 liter stookwijn en stook met 25 dus als je 5 liter / 25 * 28 doet zit je op 5,6 liter 92%. Laat hem nog doorlopen tot ik het gevoel heb dat stroom en water meer kosten dan de resterende alcohol waard is. Maar we gaan dus wel degelijk naar de 6 liter 92%. 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 1 mei 2017

Heb de ketel uitgezet, geen zin meer maar het gaat nu echt langzaam. Ben uitgekomen op 5,15 liter van 92% met 25 liter gestookt. Maar ik heb dus 3 liter over die ik later stook. 5,15 / 25 * 28 = 5,76 liter van 92% of  5,3 liter 100% uit 28 liter stookwijn is 19%. 

Klopt bovenstaande berekening een beetje want ben inmiddels ook aardig stoned en licht dronken. Eerst maar eens de buitenlucht in met de hond. 

Forum Lid
op 1 mei 2017

En terwijl betweter zijn kater aan het verwerken is heb ik alweer 2 liter advocaat voor de vrouwtjes gemaakt. Als betweter dat nu ook gedaan voor zzijn buren had hij geen kater hoeven te hebben en had hij de vrouwtjes aan zijn voeten. Maar ja metertje speulen is ook leuk.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 1 mei 2017

Nimrax, ook al vind ik je filmpje heel grappig, ik heb hem toch maar verwijderd. Ik wil niet dat iedereen straks dat soort dingen gaat posten 🙂 Maar idd, hij is leuk!

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 2 mei 2017

Jan, ergens moet je een streep trekken en dat doe je goed.
Ik was even te enthousiast en onprofessioneel.
Alleen het was niet offtopic,er kwam bier in voor 😉

 

Admin
op 2 mei 2017

Daarom vond ik hem ook zeker leuk 🙂 Helaas kan ik hem niet laten staan. Daar zijn weer andere fora’s voor 🙂

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren