Bife De Chorizo Con Cimichurri

Geupdate op 7 juni 2018 in De kookhoek
24 op 6 juni 2018

Benodigd: 

  • 1 kleine ui
  • 0,5 rode paprika
  • 0,5 groene paprika
  • 1 rode Spaanse peper
  • 8 takjes peterselie
  • 1,5 dl. maisolie (of andere olie)
  • 0,5 dl. witte wijnazijn
  • 0,5 theelepel oregano
  • 0,5 eetlepel bruine suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • vers gemalen peper
  • Tabasco
  • 4 Entrecotes (of andere lekkere beef varianten)
  • 2 eetlepels oli 

 

Ui pellen en heel fijn snipperen. Paprika’s wassen en in hele kleine stukjes snijden. Pepertje wassen en heel fijn snijden (ik laat de pitjes er altijd inzitten want ik houd wel van pittig). Peterselie heel fijn snijden. 

In een kom de maisolie, azijn, ui, paprika, pepertje, peterselie, oregano en suiker doen. Knoflook pellen en er boven uitknijpen. Goed door elkaar kloppen (laat je niet verleiden door alles met de staafmixer klein te hakken en te mengen want dan lijkt het nergens meer op). Pittig maken met zout, peper en Tabasco. Dan 1 dag in de koelkast wegzetten. 

Dag twee, de entrecote insmeren met olie, op kamertemperatuur laten komen en op de barbecue.

Tip, maak lekker veel chimichurri. Het smaakt bij alle soorten gegrild vlees maar ook bij gepofte aardappels en als salade dressing te gebruiken. Blijft in de koelkast zeker twee weken goed en de smaak wordt enkel beter.

 
  • Geliked door
  • Stookforum
  • Lummel
  • Govda
  • evds3
Antwoord
2 op 6 juni 2018

Dat is dan voor morgen ? voor ik de Tomahawk had gevonden heb ik bij de slager een entrecote van 750 gram meegenomen voor het geval de Tomahawk nergens te vinden zou zijn, die heb ik nog dus! Dit klinkt erg goed en ik ken het nog niet!

Crew member
op 6 juni 2018

Hier is iedereen er helemaal weg van (de twee weken koelkast haalt het bij ons nooit). Zelfs de vegetariërs gooien het overal overheen.

Ik ben wel heel benieuwd naar je Tomahawk.

 

Crew member
op 6 juni 2018

Oh ja en de 8 takjes peterselie zijn grote takken en niet van die kleintjes. In Zuid Amerika ziet de chimichurri en soms heel groen uit.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 6 juni 2018

Het idee is een beetje gremolata achtig, dat maak ik bij de Osso Bucco, dat heeft citroenrasp, knoflook en ook veel peterselie als hoofdbestanddeel. Ik gebruik hier ook olie en pepertje in ook al hoort dat niet

Maar cimichurry ga ik zeker proberen! Ik kan me de smaak al helemaal voorstellen 🙂

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 6 juni 2018

Deze ga ik ook proberen ??!

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 6 juni 2018

Cimichurry vanavond dus al maken, even inventariseren wat ik al in huis heb. Dan gaat het morgen kennismaken met deze grote vriend 🙂

Crew member
op 6 juni 2018

Tjonge Jan, als je jezelf niet kietelt….

En Casper, ook alvast smakelijk eten 🙂

 

Admin
op 6 juni 2018

Ik hoef alleen de paprika, perselie en het pepertje te halen. Dat schiet al lekker op!

Iedereen smakelijk eten straks! En blijf lekkere recepten delen!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
13 op 6 juni 2018

Lijkt dit op de jouwe Erik?

Witte wijnazijn is cider azijn geworden, de olie is knoflook/chili olie geworden. Dat leek mij prima te passen in dit recept.

Smaakt lekker, nu een nachtje laten “rijpen” zodat de smaken kunnen huwen om in forum termen te blijven 🙂

Admin
op 6 juni 2018

Oh ja, en platte peterselie. Ik zie nu in veer recepten dat er krulpeterselie wordt gebruikt. Maakt volgens mij niet heel veel uit.

Crew member
op 6 juni 2018

Ja lijkt er als twee druppels op. 

Platte- of krulpeterselie maakt niks uit, in sommige recepten staan beide vermeld. Zag laatst ook nog een recept met koriander er in. Dat lijkt me ook erg lekker erbij passen. 

 

Wel even wat werk maar het is zeker de moeite waard.

 Hoe laat kan ik morgen aanschuiven?

Admin
op 6 juni 2018

Lunchtijd Erik 😉 Als ik bij het avondeten dit soort dingen moet maken moet het voor 5 man! Dan ga ik failiet 😉

Crew member
op 6 juni 2018

Je moet gewoon tegen die kinders zeggen dat vlees eten eigenlijk niet meer kan in deze tijd. Bij mij trapten ze er ook in (of proberen ze dat mij wijs te maken?)

Hoewel die vleesvervangers van de vegetarische slager zijn ook goed aan de prijs.

 

Ik hoorde gisteren dat je voor het klimaat beter een vegetariër in een Hummer kunt hebben dan een vleeseter in een elektrische auto. 

 

Admin
op 6 juni 2018

Hahaha roep dat maar niet te hard anders willen ze vlees straks echt alleen voor de rijken maken. 

Eigenlijk is alleen de oudste zoon gek op vlees. De rest vind kipburgers ook vlees…. Ik ben opgegroeid met karbonade, speklappen, biefstukken en klapstuk. Dat kennen die lui tegenwoordig helemaal niet meer. Zo zonde!

Daarom kook ik gewoon wat zij lekker vinden en gebruik ik meerdere malen per week mijn gaswebertje voor mijn eigen lekkere dingen. 

Admin
op 6 juni 2018
Crew member
op 6 juni 2018

Ik ben met dezelfde ingrediënten opgevoed Jan en ik ga mezelf ook eens wat meer verwennen met een goede lunch ipv een boterhammetje. Voordeel van thuis lunchen hahaha.

Binnenkort weer eens mijn Weber Smokey Mountain Cooker gaan zoeken in de tuin. Vorig jaar twee stukken buikspek in 9 uur slow cooking gegaard en daar babi pangang van gemaakt. Heerlijk!  

 

Admin
op 6 juni 2018

Geweldig! Ken jij op youtube Mingfang Tijgerkop? Daar vind je echt alle gerechten van de afhaalchinees in het nederlands en ze zijn echt goed. Ook babi pangang, pekingeend etc.. makkelijk en echt lekker.

Crew member
op 6 juni 2018

Die gaan we opzoeken, ken hem (nog) niet.

 

Admin
op 6 juni 2018

Het is een chinese dame, de tijgerkop is in de chinese keuken de chefkok. Zij was chefkok in het chinese restaurant van haar broer. Je ziet aan de reacties dat mensen stuk voor stuk eindelijk het recept hebben gevonden zoals zij het kennen van hun chinees. Heel leuk kanaal.

Crew member
op 6 juni 2018

Het is idd een haar 🙂

Leuke recepten daar ga ik veel plezier aan hebben. Bedankt voor de tip Jan!

Admin
op 6 juni 2018

En jij bedankt voor je chimichurri recept ?

Admin
op 7 juni 2018

De smaak verbetert inderdaad na een nacht in de koelkast, lekker zeg! En hij is behoorlijk pittig, heb ook de pitjes er in laten zitten en de Tabasco helpt natuurlijk ook wel mee 🙂 Dat wordt weer een top lunch!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 7 juni 2018

Wij gaan zo het recept maken en morgen BBQ-en. Vandaag halen we maar een pizza het is veel te warm. Laat Mario het maar doen. Toch maar een Italiaan. Of ben ik nu fout? 

 

Crew member
op 7 juni 2018

Daar gaat morgen weer iemand genieten 😉

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren