Binnenkort gaat stookwinkel verhuizen ?

Geupdate op 8 januari 2019 in Stookforum
138 op 6 augustus 2018

Binnenkort gaat Stookwinkel verhuizen van mijn eigen huis naar een echte bedrijfsruimte.

Nu is het moeilijk om grote spullen zoals fermenters, Grainfathers, T500’s etc op voorraad te houden omdat het iedere m2 in mn huis opvult. Hier gaat dus verrandering in komen. Ook kan het assortiment dan makkelijker groeien en is er ook plek om eens een cursus  te kunnen geven of een meeting met jullie.

Ik ben meerdere ruimtes aan het bekijken maar waarschijnlijk gaat het deze worden. Magazijn, kantoor en showroom.

Ik wil jullie in dit topic op de hoogte houden van de vorderingen.

Er zal een hoop geklust moeten worden maar dit heeft echt toekomst, ik hoor deze week of het allemaal doorgaat met dit pand!

Entree, toekomstige showroom

Kantoor

Ruimte om te kunnen stoken ?

Magazijn

 
 • Geliked door
 • M
 • Sebas
 • Freek
Antwoord
0 op 6 augustus 2018

Zo dan, een kleine felicitatie is hier op zijn plaats jan als alles doorgaat suc6. Moeders de vrouw krijgt weer ruimte thuis.????

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 6 augustus 2018

Mooie ruimte Jan, daar ga je veel plezier aan beleven en de ruimte die thuis weer terug krijgt is ook een pre. Proficiat!

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 6 augustus 2018

Dat lijkt me een hele fijne plek! Ook fijn om ‘s morgens ‘naar je werk’ te gaan! Gefeliciteerd!

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 6 augustus 2018

Mooie grote ruimte Jan?

Daar kun je voorlopig wel mee vooruit, succes er mee?????.

Groet, @ndré??

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 6 augustus 2018

Mooie ruimte 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 7 augustus 2018

veel succes ermee

 

Forum Lid
op 7 augustus 2018

Erg mooi,goeie keus?Sucses er mee,ik hoop dat het doorgaat.????

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
7 op 7 augustus 2018

Gefeliciteerd Jan, hier moet je wel even mee vooruit kunnen. Maar inderdaad wat een werk ligt er op je te wachten. 

En dan een beter klantenservice dan brouwmarkt want die reageren gewoon niet. 

Admin
op 7 augustus 2018

Ik heb de makelaar vandaag gesproken en het komt waarschijnlijk helemaal goed. Mijn struikelblok was vooral het huurcontract voor 5 jaar, dat wil ik gewoon niet.Waarschijnlijk is dat nu 2 jaar en dan per jaar verlengen. Dat geeft wat meer rust. Het is nu wachten op het definitieve akkoord.

 

Het is veel werk maar het hoeft niet in 1 keer klaar te zijn. Een paktafel, laptop en printer en ik kan alvast spullen versturen. Dat is het belangrijkste. De rest kan in kleine stapjes.. Verder natuurlijk investeren in een pompwagen, een goed bureau, koelkast, koffiemachine etc. Maar geen haast.

 

Ik was net bij de dozenboer en ik vertelde hierover. Ik zeg ik heb straks net zo’n pand als wat jij hebt, nu moet ik nog goede 2e hands stellingen zien te vinden. Hij zegt loop eens mee, is dit genoeg voor je?Kom het maar ophalen en neem maar een keer wat lekkers voor me mee!

 

Het is niet veel, maar voor het begin kan ik al mijn losse spullen er goed in kwijt. Echt fijn dat mensen meteen meedenken. Ik zal nog eens polsen of mn pakettenboer ook nog wat dingen kwijt wil. Dat pand is ook vergelijkbaar en mischien heeft hij ook nog wat over.

 

Waar ik nog wel een beetje over in zit is om de boel warm te stoken in de winter. Die hoogte ga ik voorlopig niet gebruiken en de warmte gaat juist eerst omhoog. In de winter maar gewoon een jas aan tijdens het inpakken van spulletjes 🙂 Daar is een forse besparing te halen denk ik.

Forum Lid
op 7 augustus 2018

Huurcontracten van meestal 5 jaar met een optie op nog eens 5 jaar zijn inderdaad lastig. Maar als je het zelfde kan doen als Brouwmarkt en/of land met betere service en een forum achter de hand kan het zeker lukken.

 

Maar zit er niet een onzekerheid in de wetgeving? Er hoeft er maar 1 ongenadig hard aangepakt worden met drank stoken en de handel is kapot. Daar zou ik van wakker liggen. De overheid is zo onbetrouwbaar. Ik heb een keer door verandering van wetgeving in een enkel jaar mijn inkomen met 83% zien vallen. Dat duurde 4 jaar voor ik weer op niveau was. Maar ja, ondernemen is risico nemen. 

Admin
op 7 augustus 2018
author=”Lummel”

 

Maar zit er niet een onzekerheid in de wetgeving? Er hoeft er maar 1 ongenadig hard aangepakt worden met drank stoken en de handel is kapot Maar ja, ondernemen is risico nemen. 

Van John Smith

 

Wellicht is dat een onzeker punt, maar ze hebben mij gewoon een vergunning gegeven om aan jullie te mogen verkopen. Dat draaien ze vast niet zomaar terug lijkt mij. Als er iemand gepakt wordt komt dat waarschijnlijk omdat hij  of zij een gedooggrens heeft overschreden door bijvoorbeeld drank te gaan verkopen. Als er iemand ongenadig hard wordt aangepakt hoeft dat niet meteen voor iedereen te gelden.

 

Ondernemen is zeker risico’s nemen. Men vraagt wel eens of ik niet liever had doorgestudeerd vroeger, als ik dat gedaan zou hebben had ik nu mischien wel van 09.00 tot 17.00 voor een baas op kantoor gezeten. Ik denk dat ik dan minder gelukkig zou zijn dan nu 😉

 

Mocht het ooit fout gaan met de handel in stook artikelen dan gaan we ons toch meer richten op bier en wijn 🙂 Ik maak me niet zo snel druk hoor 🙂

Forum Lid
op 7 augustus 2018

 Als er iemand ongenadig hard wordt aangepakt hoeft dat niet meteen voor iedereen te gelden.

Van Stookforum

Maar als dat in de Telegraaf flink wordt uitgemeten zijn we allemaal het haasje. Wellicht wordt ook nog brandgevaar erbij gehaald en gaan hypotheekverstrekkers, huurcorporaties en verzekeraars ook meeblazen en dan is het gebeurd want dan komen de buren……. Wellicht blijft het goed gaan en ben ik een doemdenker. Ik hoop dat van harte. Maar liever zou ik wetgeving zien dat stoken voor eigen gebruik mag.

 

Ik weet zeker dat je de exclusieve leverancier in de Benelux kan worden van deze producten.  Zoals gezegd, brouwmarkt reageert niet eens op mails. 

Forum Lid
op 7 augustus 2018

kijk een hoeveel leden je heb jan als de helft iedere 2 maand wat bij u koopt dan ben je binnen man

 

Forum Lid
op 7 augustus 2018

kijk een hoeveel leden je heb jan als de helft iedere 2 maand wat bij u koopt dan ben je binnen man

 

Van evds3

Zeker omdat de producten goed zijn. Maar je weet de Cost gaat voor de Baet uit. Spannend. 

Forum Lid
op 7 augustus 2018

Dat is ook de reden dat ik iedereen adviseer niets te verkopen,want dan bestaat de kans dat je het voor iedereen verkloot,dat benadruk ik ook altijd als ik in de publiciteid treed dat wij hobby stokers zijn die niets verkopen,maar een oude ambacht in ere houden,zonder oog op gewin,mij hebben ze zo vaak gevraagd om een fles te verkopen dat moet nog mijn eerste zijn,dus ben colegiaal en verkoop niets,?

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 7 augustus 2018

Hoi Jan,
Je kunt ook kleine ventilatoren krijgen met een soort van slang eraan die de warme lucht naar beneden blazen, wat ik zo weet bij ons op het werk vroegen zijn dat slangen van ongeveer 200 millimeter die net boven de grond uitkomen.
zo krijg je de warmte toch beneden.
Groet, André

Admin
op 7 augustus 2018

Thanks @ndré, Mooie tip!

Die ga ik onthouden!

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 7 augustus 2018

Jeetje hee Jan, wat een ontwikkelingen! Zooo goed bezig!!
Je verwarmingsdingetje kun je ook oplossen met ouderwetse plafond ventilatoren. Drukken de warmte naar beneden als het koud is en bij tropisch weer zoals nu kun je ze andersom laten draaien(warmte naar boven). En even kijken of een warmteboiler op je dak kan. Ik vind dit wel een prachtige mijlpaal die je bereikt hebt.
En weet je, die “had je nou zus, dan was je nu zo”‘tjes… leuk maar je gevoel volgen en gelukkig zijn met leuk werk is alles dus man, dat doe je goed!
Ik mis wel de locatie vermelding van je stookketel hemel 😉 in dit topic.
Ik gok op Deventer, ik hoop op Amsterdam. 
Cheers man!!

 

Admin
op 7 augustus 2018

Haha goed gegokt Marnix, gewoon in Deventer, 5 minuutjes rijden vanaf mijn huis.

Ik heb er echt zin in, ik denk dat grote stukken nog lang leeg zullen staan, maar dan heb je altijd nog zicht op groei, ook fijn!

Nu nadenken over wat er allemaal bij kan. Kan ik ook het koper gedeelte eens goed oppakken, want dat neemt een hoop ruimte in!

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 7 augustus 2018

Gefeliciteerd! Net als Nimrax hoop ik op Amsterdam, maar dat zal wel duur zijn. Wat verwarming betreft, misschien een paar zonnepanelen en een electrische blaasunit?

Admin
op 7 augustus 2018

Zonnepanelen zou mooi zijn, plat dak en grote oppervlakte. maar de investering is hoog en terugverdientijd lang. Dat sla ik over.  Daarbij vallen de energiekosten wel mee denk ik, ik werk daar nog steeds in mn eentje. Het is meer het gas wat je verstookt om de hal warm te krijgen. 

Ik denk dat ik in de winter in het magazijn gewoon een jas aan trek en alleen het kantoor verwarm 😉

Brouwmaat
op 7 augustus 2018

De afgelopen maanden hebben de panelen veel opgebracht bij mij. Wat jammer is, is dat wanneer je moet gaan verwarmen, de dagen korter zijn en vaak ook bewolkter.

Ik denk dat je enkel de kleinere ruimtes moet verwarmen en inderdaad een jas aantrekken. Een paar pallets chillers en fermenters inpakken en je hebt het vanzelf warm 😉

Forum Lid
op 7 augustus 2018

Dan spring ik er even bij in, verwarmen? Pelletkachel(s)!

veel goedkoper en veel makkelijk in gebruik. dikke subsidies nu nog 😉 

Admin
op 7 augustus 2018

Pellets werkt inderdaad ook erg goed. Niet aan gedacht dat dat hier ook mogelijk is. In Zweden is het heel normaal. Zal ik ook eens naar kijken!

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 7 augustus 2018

Als beveiliger roep ik ook nog even alarmsysteem. Moet er niet aan denken dat ze met je spullen gaan lopen.

Admin
op 7 augustus 2018

Juist, had ik al naar gekeken. Een alarm is al geinstalleerd in het pand. Hier hoef ik alleen nog een abbo op te nemen voor de meldkamer. De buurman heeft een uitgebreid camerasysteem op het parkeerterrein waardoor alle kentekens geregistreerd worden die langskomen. Verder blijft het een minder veilig gevel dan thuis….

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 7 augustus 2018

Harstikke gefeliciteerd Jan, ik hoop snel weer wat bij je te bestellen.

Het is nu een beetje warm in Spanje maar in de herfst ga ik weer verder 😉

 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 7 augustus 2018

Proficiat met de nieuw verkoopplek !

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 7 augustus 2018

Nice… jan. Heel veel succes kerel bij het opzetten en inrichten van je nieuwe pand/ bedrijf. Zoals ik en vele anderen van jouwn forum weten gaat dit wel goed komen denk ik. Top…. the future is tomorrow kerel.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 8 augustus 2018

Een mooie stap in je ondernemerschap, gefeliciteerd!

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 8 augustus 2018

Is t niets ook een mooie lokatie voor BBQ 2019? 😉

Admin
op 8 augustus 2018

Eerst maar eens met de eigenaar over hebben 😉 Wie weet wil hij ook wel komen 🙂

Forum Lid
op 8 augustus 2018

Zeg maar tegen de eigenaar dat een kamado verplicht is bij de opening van de nieuwe zaak  🙂

Forum Lid
op 8 augustus 2018

Geweldig wat een ruimte . ? . Bedoelde je met binnenkort weet ik waar je mout kunt kopen ook in deze ruimte of is dat ergens anders ?

Admin
op 8 augustus 2018

Hoi Troet, dat is bij Muncerik. Op de hoofdpagina van dit forum zie je rechtsboven een knop Bio-brouwmaat staan. Klik daar maar eens op ?

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 8 augustus 2018

Gefeliciteerd jan!!!

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 8 augustus 2018

Gefeliciteerd jan ! Mooi plekje !

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 9 augustus 2018

Gefeliciteerd Jan , ziet er goed uit.Groot pand ook kun je aardig wat in kwijt.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 augustus 2018

Jan mooie ruimte, neem aan ook in Deventer. Met winkel ?

 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 12 augustus 2018

Proficiat Jan,

Komt helemaal snor

 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 13 augustus 2018

Van harte gefeliciteerd……???

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 14 augustus 2018

Zojuist de bevestiging gekregen dat het akkoord is! Ik heb de ruimte!

Nu een hoop regelwerk en inrichting gaan verzamelen 🙂

Brouwmaat
op 14 augustus 2018

Top Jan, nu dan echt van harte gefeliciteerd en succes met de inrichting en verhuizing!!

Daar moet op gedronken worden 🙂

Forum Lid
op 14 augustus 2018

toppie…….. succes

Forum Lid
op 14 augustus 2018

En ja hoor, daar gaat mijn laatste restje aardappel wodka uit Oekraïne.
Op de nieuwe ruimte!!
Jan, mooi man, gefeliciteerd!!! Cheerssss!

Forum Lid
op 14 augustus 2018

Top gefeliciteerd jan

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 14 augustus 2018

Bedankt allemaal!

Er gaat heel wat op me af komen nu denk ik…. Leuke vooruitzichten. Eerst maar eens gewoon van start met een inpaktafel en een computer met printer. Inrichten gaan we heel kalmpjes aan doen 😉

Nu eerst even proosten 🙂

 

 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 14 augustus 2018

Jan proficiat , dat gaat helemaal goed komen.

Nu het zeker is, geniet ervan.

En langzaam voorraad opbouwen, en een klein uitstalhoekje, en het gaat geheid

een succes worden.

Vergeet het koffie/thee apparaat niet, want vele zullen nu uit nieuwsgierigheid, 

hun bestelling zelf willen afhalen.

Koffietafel bij het uitstalhoekje dus 😉 , zien doet (ver)kopen.

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 14 augustus 2018

Heey Jan, gefeliciteerd kerel. Veel succes gewenst??

Forum Lid
op 14 augustus 2018

Gefeliciteerd Jan en nu het assortiment uitbreiden tot hetgeen brouwmarkt heeft en voor de hop e.d. Kunnen we allemaal naar Erik en ze kunnen opdoeken. Nog steeds geen antwoord gehad op een vraag van 3 weken geleden. Erop en er overheen zou ik zeggen. 

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 14 augustus 2018

In alle hectiek zie ik deze post nu pas ….

Gefeliciteerd Jan met je nieuwe bedrijfsruimte al het geluk gewenst, jij en Erik kunnen nu het hele pakket aanbieden, top ?? !

Forum Lid
op 15 augustus 2018
Forum Lid
op 15 augustus 2018

Proost Jan ..

Forum Lid
op 16 augustus 2018

Geweldig Jan ik had er wel vertrouwen in dat je het pand zou krijgen,ik wens je heel veel sucses,maar ook daar heb ik vertrouwen in,komen steeds meer leden bij,dus het stoken leeft bij de mensen???

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 17 augustus 2018

Mooie locatie met veel ruimte.

 

top….

Forum Lid
op 19 augustus 2018

Gefeliciteerd en heel veel succes.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 20 augustus 2018

even tussen het sjouwen door een kleine update!

Morgen (21 Augustus) om 08.15 sleuteloverdracht! Eindelijk is het dan zo ver!

Ik ben al spullen aan het inpakken, want ik wil dezelfde dag de bestellingen al vanaf de nieuwe locatie gaan versturen.

Alle voorraad die hier nu staat lijkt enorm veel, in het nieuwe pand neemt het waarschijnlijk slechts een hoekje in 🙂

Ik heb er onwijs veel zin in en ben zelfs een beetje hyper van deze grote stap, hoop dat ik goed slaap haha. Foto updates volgen deze week! 

 • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 20 augustus 2018

Jan, Nip tip van Nim, neem een lekkere borrel voor het slapen gaan en laat alles maar op je afkomen. Tevens verantwoord als voor -verdoving. Je armen worden namelijk een meter langer en je ruggengraat 5 cm korter… van het sjouwen. Leuk man!
Weer een mijlpaal bereikt.
Cheers alvast!! 😉

Admin
op 20 augustus 2018

Haha ja die borrel was ik al van plan, een lekker glaasje Kirsch 🙂

Ik ben overigens aardig leegverkocht en heb bewust geen nieuwe voorraad meer laten komen hier, maar al het klein spul is nog wel een paar auto’s vol hoor. 

Het leuke is dat ik die auto straks zo naar binnen rij en naast mn bureau parkeer!!

Forum Lid
op 20 augustus 2018

Gekkenhuis! In navolging van de MC Donalds
een stookwinkel Drive in??
Ideaalllllll maak me gek!! 😉 😉 😉

Brouwmaat
op 20 augustus 2018

Hahaha Stookwinkel Drive In, dan wordt het de Stookketel Gigant.

https://www.youtube.com/watch?v=ozr7XgOLd6g

 

Jan jij zit al aan de Kirsch, bij mij blubt het nog (wel heel langzaam nog hoor). Gisteren gaf de Tilt 0.989 aan dus zo’n 12% zit er nu in.

Zou je dichterbij wonen dan kwam ik je graag meehelpen sjouwen, heb zeeën van tijd nu.

Toon meer reacties
 • Geliked door
Antwoord
Annuleren