Bio citroenen

Geupdate op 28 april 2018 in Stookforum
14 op 21 april 2018

Beste mensen, haast jullie naar de Lidle want daar zijn de bio citroenen in de aanbieding. Netje van 3 of 4 stuks 99 centjes.

 
  • Geliked door
  • RenéR
Antwoord
6 op 22 april 2018

ben een paar dagen geleden al een aantal netjes gaan halen . Ze zitten al in een alkoholbad.

Maar of het bio’s zijn …… betwijfel ik . Zijn ze veel te groot en “mooi’ voor

 

Crew member
op 22 april 2018

Jack, biologische kunnen heel mooi en heel groot zijn. 

Wanneer je geen biologische gebruikt krijg je ook de pesticiden in je limoncello.

 

Forum Lid
op 22 april 2018

ik weet … ik weet.

Maar ik heb laatst een heel mooi gesprek gehad met een fruit importeur over biologisch.

Zodoende….

Biologisch is een mooi woord

 

Crew member
op 22 april 2018

En ook een mooi product zolang de hele keten maar Skal-gecertificeerd is. En dat is niet al het biologische wat aangeboden wordt.

 

Forum Lid
op 22 april 2018

Ik heb ook liever biologische citroenen maar mijn groetenboer zegt dat er anders gewoon een waslaag opzit die je met 90% alcohol kunt afwassen. Ben er niet dood aan gegaan maar dat wassen moet je wel even doen, gewoon met een keukenpapiertje want er komt wel degelijk zooi af. 

 

Crew member
op 22 april 2018

Dat waslaagje kun je zo wel verwijderen maar vergis je niet in de pesticiden die gebruikt worden, die zitten in de schil en komen met het macereren in je limoncello.

 

Crew member
op 22 april 2018

Heel wat gerechten zoals desserts, stoofpotjes of marinades vragen om wat citroenzeste in het recept. Veel mensen gebruiken ook een citroen- of sinaasappelschijfje in hun water, cocktail, bier of thee. Maar is dat wel veilig?

Pesticiden op citroenschil

Schimmelremmende middelen

Citrusvruchten worden namelijk ondergedompeld in een bad met schimmelremmende middelen. Die worden opgenomen in de schil. Bij recent onderzoek van Test Aankoop werden bijvoorbeeld op de ongewassen citroenen verschillende residuen van pesticiden teruggevonden. Voor het pesticide imazalil, een schimmelwerend middel dat oog- en huidirritantie kan veroorzaken, wordt de maximaal toegelaten limiet zelfs overschreden. De andere residuen blijven wel onder deze limiet. Zelfs een (goed) gewassen citroen is niet pesticidevrij.

Biologisch

Nu hoeft u zich daarover niet nodeloos ongerust te maken: zo nu en dan wat citroen- of sinaasappelrasp gebruiken kan geen kwaad. Maar als u dat dagelijks of in grote hoeveelheden gebruikt, dan koopt u beter biocitroenen of –sinaasappelen. Biologisch citrusfruit ondergaat geen schimmelbehandeling en daarvan kunt u de schil dus wel zonder problemen gebruiken. Was ook uw biocitroen voor het gebruik om hem van alle stof en vuiligheid te ontdoen.

 

Bron:

http://goedgezond.info/2014/07/08/opgepast-met-pesticiden-op-citroenschil/

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 23 april 2018

Een maat van mij is een top kok en heeft voor mij de citroenen geschild. Beter kon gewoon niet. Geen enkel wit stukje te bekennen. Heb de schillen van 10 citroenen plus het sap van 2 in 1,5 liter van 94% staan. Ben benieuwd naar het eind resultaat.

Forum Lid
op 23 april 2018

Bio is een makkelijk woord om te schrijven,maar ik geloof er niet in,in Roemenie en heel het oostblok word weinig kunstmest en pesticide gebruikt,dus zou je zeggen bio.De reactor van Tjernobyl is geexplodeerd een groot deel van die troep is op die landen neergedaald,ik heb mij wel eens afgevraagd waar om in het dorp waar ik kom zoveel kinderen gehandicapt zijn,ik heb toen gekeken waar die wolk is neergedaald,en helaas eten de mensen veel padenstoelen uit het wild en die nemen veel radioactiviteid op.daarom word nu nog in oostduitsland vlees van in het wild geschoten dieren getest.dat word veel mensen niet verteld.wat uit het buitenland geinporteerd word en ook van hier,neem ik dat bio met een korrel zout,er is niets meer bio.de troep die uit de lucht valt ook in je bio volkstuintje.gr.?Chris.V.

 

Crew member
op 23 april 2018

 

…….. in Roemenie en heel het oostblok word weinig kunstmest en pesticide gebruikt,dus zou je zeggen bio.

 

Van ChrisV

Nou niet dus, bij de teelt van gecertificeerde bio producten mag geen kunstmest en geen chemische pesticiden gebruikt worden ook niet een klein beetje. En verder mogen ze niet genetisch gemodificeerd zijn.

Vroeger had je een wildgroei aan bio keurmerken en ieder keurmerk had zo zijn eigen richtlijnen. Tegenwoordig is er een Europees keurmerk en die richtlijnen zijn behoorlijk streng.

En hier moet je dan op letten.

Forum Lid
op 23 april 2018

In al die keurmerken heb ik geen vertrouwen in,in mijn 66 levens jaren heb ik genoeg keurmerken gezien waar we mee bezeikt zijn geworden,al jij daar vertrouwen in hebt mag dat.gr.?Chris.V.

 

Forum Lid
op 23 april 2018

Ik ook niet zeker als veel mensen vertrouwen in dit keurmerk hebben wordt frauderen nog interessanter. Zeker als door de groei van het aantal vertrouwelingen het aantal controleurs    de groei niet kan bijhouden dan wordt vroeg of laat het stickertje geplakt op rotzooi. Zo zijn er al zoveel schandalen geweest tot antivries in Oostenrijkse wijnen aan toe. 

Forum Lid
op 24 april 2018

Kijk….. Dat bedoel ik…. Daar ging het gesprek dus ook over.
Als je zeker voor onzeker neemt zal je ze zelf in limone moeten gaan halen… En zelfs dan zegt dat nog niets…. Ik koop ook bio…. Maar probeer ze wel zo goed mogelijk met neutraal op te boenen

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 28 april 2018

Vanmiddag flink ff wat citroenen gehaald (bio) bij inderdaad de Lidl. Kreeg 54% korting. dus vier Bio citroenen voor net 80 cent. Heb maar meteen voor 12 liter limoncello gehaald 🙂

Net ff 10 citroenen keurig geboend en geraspt. Het Rapsel zit inmiddels in het alcohol heerlijk te “zwemmen” 🙂

 

 

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren