Boerenjongens

Geupdate op 7 april 2019 in Likeuren
16 op 9 april 2017

Ingrediënten:

Bereidingswijze

Ontdoe de rozijnen van de steeltjes, was ze zorgvuldig en laat ze uitlekken.

Breng 6,5 deciliter water aan de kook en los hierin de suiker op.

Neem de pan van het vuur en doe onmiddelijk de rozijnen in het hete suikerstroopje zodat ze kunnen wellen.

Voeg vanillestokje en pijpkaneel toe en sluit de pan met het deksel.

Laat dit alles 24 uur zo staan. Doe het over in een goed schoon gemaakt stopfles en schenk de 94% alcohol erop.

Na één tot drie maanden gebruiken, tenzij je er in die tussentijd niet vanaf kan blijven

Hoe langer het staat, des te lekkerder wordt het.

 
  • Geliked door
Antwoord
3 op 10 april 2017

Ron, ik heb dit recept nog niet geprobeerd . maar weet dat gele rozijnen een smaak heel veel kunnen een likeur  doen veranderen,dit ga ik ook nog wel eens proberen  thnx ron .

mvg gerdy

Forum Lid
op 10 april 2017

Hallo Gerdy, ik ben Rob (geen Ron)

Forum Lid
op 10 april 2017

Hallo Gerdy, ik ben Rob (geen Ron)

Van Betweter

 sorry rob, even gemist 

Forum Lid
op 10 april 2017

Kan gebeuren.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 30 juni 2017

Is het recept zonder de gele rozijnen dan eigenlijk het recept voor inmaak brandewijn? Weet alleen dat daar inderdaad vanille doorheen zat.

Forum Lid
op 30 juni 2017

hmmm, waarschijnlijk niet. Ik lees op het web dat brandewijn een destillaat van moutwijn is. Jammerrrr… 🙂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 30 juni 2017

En met gedroogde abrikozen noem je het boerenmeisjes.

Forum Lid
op 30 juni 2017

Heb een lekker likeurtje met basilicum gemaakt, met gekochte inmaak brandewijn. Zou het wel leuk vinden om het de volgende keer met zelfgemaakte inmaak brandewijn te maken! 

Admin
op 30 juni 2017

Je kunt daar sowieso schone alchol voor gebruiken, hoeft geen gestookte moutwijn te zijn hoor. Bezit je een T500?

 

Ook gestookt fruit, eau de vie dus, is lekker om in te macereren. 

Forum Lid
op 30 juni 2017

Nee, de 12 liter koperen kolom distilleerketel

Dan zou het recept hierboven dus een lekkere inmaak brandewijn kunnen opleveren. Ik ga het binnenkort proberen! 🙂

Admin
op 30 juni 2017

Inmaakbrandewijn is de basisalcohol, niet het eindresultaat ?

 

Forum Lid
op 16 augustus 2017

Ik ga van de week ook weer brandewijn maken.
Heb ook een koperenketel ben benieuwd wat het alcohol percentage wordt.
Ik wil port maken van mijn Muscst Bleu druiven in combinatie met vlierbessen en banaan.

Forum Lid
op 17 augustus 2017

@Peek

Dat is een smaak combinatie die ik niet zou/had kunnen bedenken 🙂 🙂

 

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 30 juni 2017

Bij boerenjongens is het zonde om brandewijn te gebruiken, omdat de kaneel de smaak van brandenwijn zal overheersen.

Bij veel recepten op het internet gebruiken ze brandenwijn of vodka omdat men er van uit gaat dat niet iedereen over schone alcohol kan beschikken.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 30 maart 2019

Piet, even een vraagje. Laat ik die kaneel en de vanille er ook 3 maanden inzitten?

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 7 april 2019

Het komt mij vreemd over dat er niet gefilterd moet worden. Ik denk dat dat wel moet. Zijn er andere forumleden die deze boerenjongens ook gemaakt hebben?

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren