Boiler ketel bouwers ( en andere onverlaten )

Geupdate op 7 augustus 2019 in Stooktips
7 op 13 juli 2019

die enkele leden die wel eens iets van mij lezen weten vast dat ik voornamelijk gebruik maak van omgebouwde boilers . Omdat er toch onder die enkelen ook aardige mensen zijn ( ja zelfs Nimrax en Lummel ) een kleinigheid wat ik toch als tip wil laten zien . Voor een simpele toch goed scheidende kolom gebruik ik de volgende vullingen . Aquarium filter keramische ringen . goedkoop en makkelijk te verkrijgen . Ook gebruik ik pakketjes van in gedraaide strips latoenkoper . Dit geeft een werveling en extra oppervlakte om op te condenseren Daarnaast wanneer je een boiler sloopt kom je een element tegen met keramische schijven . Deze kun je prima gebruiken als kolom vulling ook eventueel stappelen . daarnaast kun je deze schijfjes ook perfect gebruiken onder in de ketel als kooksteentjes .

 
  • Geliked door
  • Alchemist
  • Nimrax
Antwoord
0 op 14 juli 2019

Ik kan je in elkaar gedraaide strips latoenkoper niet zien.

Verder leuk onderwerp, boilerketelbouwers. D.w.z. bouwers van ketels van boilers. Wat iets anders is dan een boiler van een ketel van de bouwers.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 14 juli 2019

Doet deze het Kees ?
T is een stapeltje strips van 17 cm en de breedte van strip is halve omtrek van kolom .
De strips zijn dan als ” wokkels ” getwist en als pakketje gaat dat in kolom . soort van lamellen waar damp tussen door gaat .( Dit heb ik afgekeken van vrij grote professionele ketels . Alleen was daar het latoen koper iets dikker . maar die kolom voet was ook 470 mm diameter )

Forum Lid
op 14 juli 2019

Gelukt! Bedankt!

Simpel en doeltreffend! Ik heb zelf een tijdlang installatiedraad tot rolletjes gedraaid, maar dit is simpeler.

Forum Lid
op 14 juli 2019

En Je trekt het eruit . spoelen met wat citroen of azijnzuur . terug drukken en klaar .

Forum Lid
op 7 augustus 2019

Wat een super goede en goedkope ideeën. Dank jullie, zeker omdat ik al eerder schreef dat ik een kolom wil bouwen puur voor de alcohol en deze naast mijn gewone alembiek wil gaan gebruiken. 

Hoe blijft dat aan de onderkant van je kolom zitten (domme vraag waarschijnlijk)? Nog nooit een kolom aan de binnenkant gezien 😬.

Forum Lid
op 7 augustus 2019

2 oogjes in solderen waar wat inhaakt of koper draad eindje met vleugelmoer

Forum Lid
op 7 augustus 2019

Ook dat is genoteerd 😄. 

Ik las en zag al een paar mooi te bouwen kolommen op homedistiller.com . Dus al deze tips komen goed te pas. Als ik er aan begin zal ik het laten weten. Misschien een leuke topic.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren