bouillabaisse maken

Geupdate op 27 juni 2019 in De kookhoek
29 op 16 juni 2018

de vis

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 16 juni 2018

En ongeveer dit 

 

En nu ga ik knoeien te beginnen met de tomaten te ontvellen

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 16 juni 2018

Kruiden en dit zal het ongeveer zijn denk ik

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 16 juni 2018

Tomaten ontvellen

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 16 juni 2018

 

Proost het is nu al een zooi

Crew member
op 16 juni 2018

Bedankt voor de inspiratie Lummel!

Ik krijg vanavond een hoop aanschuivers waaronder visetende vegetariërs. Dit is een perfect gerecht voor vanavond. De boodschappendienst is er al op uitgestuurd.

Dus ik ga je op de voet volgen….. 😉

 

Forum Lid
op 16 juni 2018

Ok Erik dan nog maar een foto

 

De gepelde tomaten en zo door de staafmixer

 

zal me zo weer melden want het gaat nu snel tenminste als ik de staafmixer kan vinden

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 16 juni 2018

Even koken en dan de vis erin

 

 

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 16 juni 2018

Bijna klaar

 

Smaak is perfect maar kan ook niet anders met zulke ingrediënten. Plukje saffraan en klaar

Crew member
op 16 juni 2018

Scheutje Pernod en een glaasje droge witte wijn erdoor?

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 16 juni 2018

Kan wel maar ik hou hem zo puur mogelijk. Alleen met peper en paprikapoeder ben ik erg rijkelijk. We hebben niet eens meer kruidenboter gemaakt maar direct aangevallen. Straks wat meer afgekoeld is hij nog veel lekker en morgen nog meer.

Crew member
op 16 juni 2018

Smakelijk eten!

 

Forum Lid
op 26 juni 2019

Inderdaad Munckerik, ook ik doe er altijd een scheutje ‘ouzo’ in (ik ben Grieks georiënteerd😬) . 

Lummel, vorige week voor gemak even gehaald bij de visboer, deze maakt het vers, maar dag erop terug gegaan dat m’n bloeddruk op 230 of zo stond van het zout……. brrr niet te vreten. Ik ga het van de week zelf maar weer eens maken, veel lekkerder😋. Dank je weer voor deze aanmoediging 👍

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 16 juni 2018

Dat ziet er geweldig uit Lummel! Ik krijg steeds meer inspiratie 🙂 En het is ook nog eens heel erg gezond!

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 16 juni 2018

Ziet er erg lekker uit. Binnenkort ook eens maken.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 16 juni 2018

Eeey Lummel… Wist niet dat jij kon koken….. #eyeopener

Forum Lid
op 16 juni 2018

Dit is wel heel simpel. Groente snijdenden even koken en even de staafmixer erdoor en daarna de vis erin die in een paar minuten gaar is. Op smaak brengen met zeezout, witte en zwarte peper en paprikapoeder. Kan niet mislukken. Ga trouwens weer een kop halen. Je blijft ervan eten. 

Crew member
op 16 juni 2018

Bij mij is tie helemaal opgegaan. We waren ook met 7-en.

 

Forum Lid
op 16 juni 2018

Dat zal met 7 man, morgen is er bij ons ook niet veel meer over. 2e dag is tie zelfs lekkerder 

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 16 juni 2018

Ziet er goed uit met al die verse ingredienten !

Forum Lid
op 17 juni 2018

Zo hoort het,niet van die kant en klare troep uit de winkel,erwten soep uit blik,of tomatensoep,brrrrrrrrr sausjes voor de pasta’s brrrrr,als je stookt om dat de drank uit de winkel rotzooi is,dan vind ik dat je die kant en klare rotzooi ook niet moet eten.daarom maak ik ook nog zelf in.?

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 18 juni 2018

Ik zit hem nu te eten, erg lekker! Ik heb wel wat witte wijn erdoorhee gedaan, maar zonder is hij ook al erg lekker hoor!

Top, die gaan we vaker maken!

Forum Lid
op 18 juni 2018

Jan je kan met goede ingrediënten alle kanten op zelfs wijn (drink er liever naast) peper, zout en wat parikapoeder vind ik al best.

 

Het is pathetisch om in de kookhoek te laten zien hoe ik Andijviestampot ga maken maar daar vreet je ook je vingers bij op. Zeg alleen, “spek slager en eigenheimers. Zout, peper” . En nootmuskaat maar dat is geloof geloof ik. 

 

Eitje de erbij voor de liefhebber en komkommer in azijn. 

Admin
op 18 juni 2018

Dat is ook altijd lekker idd! Maar ik let even op mn koolhydraten, en van de bouillabaise mag ik net zoveel als ik wil.

Ik zat trouwens na 1 flinke soepkop echt vol. Vanavond nog een nemen. Ik was zelf nooit op het idee gekomen dit te maken Lummel, bedankt!

Forum Lid
op 18 juni 2018

Laat maar, geen eigenheimers maar Frieslanders die amateur die zich groenteboer noemt had niet anders. Voordeel je hoeft niet te schillen je kan het velletje er zo afwassen. Nieuwe aardappels, er is helemaal niks mee. 

Admin
op 18 juni 2018

Ik moet eerlijk bekennen dat het vele jaren geleden is dat ik zelf aardappels heb geschild. ik weet het, lui… maar ik ga voor stamppotten meestal voor gemak en koop een zak kruimige aardappelen bij AH en kieper die zo de pan in 🙂

Ik zal het weer eens proberen en kijken of ik het het verschil waard vind, vast wel 😉

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 28 juli 2018

En we gaan weer maken. 

 

Eerst tomaten ontpellen en groente snijden. 

Forum Lid
op 28 juli 2018

Goh zou Lummelientje honger hebben gehad.

 

Forum Lid
op 26 juni 2019

Wij zitten veel in Griekenland in een vissersdorpje waar ik de vis vers van de boot krijg en ook zelf wel eens met de harpoen vang, de vis en verse groenten moeten de smaak geven al haal ik mijn verse kruiden ook uit de bergen die ook compleet anders maken dan hier uit een potje. Lummel, goed bezig, mijn tafelgenote heeft ook altijd trek net als jouw Lummelientje😄

Forum Lid
op 27 juni 2019

Gvd.krijg ik weer honger van.heerlijk dat natuurlijke voedsel,Lummel geen wonder dat Lummelientje gek op je is(kan ook zijn dat ze van je eten houd)maar daar bemoei ik me niet mee😂moet wel effe stoken😜

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren