Brouwen in de Grainfather Conical Fermenter

Geupdate op 5 september 2018 in Bieren en wijnen
0 op 17 juni 2018

Koolhydraatarm Erik, de pizza van vandaag had eigenlijk niet gemogen. De Bouillabaise is geen probleem. Vlees mag ook onbeperkt dus ik mag vandeweek ook nog mijn bluetooth kernteperaturmeter gaan testen met een groot stuk entrecote ???

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 22 juni 2018

En we zijn weer wat verder in de tijd. De Blonde Lager is nu klaar. Stevige pssst bij openen, mooi helder en een mooie schuimkraag. Smaak is wat vlak, ik zou zeggen meer een pils dan een blond bier. Al met al valt het me niet tegen van een moutextract pakket.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
15 op 4 september 2018

Goedendag!

Ik heb een Grainfather Fermenter met Cooler aangeschaft. Nu was ik gisteren de procedure met 4L water en vervolgens de toevoeging van 2L Glycol aan het doorlopen. 1 probleem, de pomp slaat nooit aan. Op aanraden van de leverancier heb ik vrij snel de Glycol er aan toegevoegd, aangezien er meerdere problemen schijnen te zijn geweest dat de pomp met enkel 4L water niet aansloeg.

Alles verder volgens het boekje gedaan en zelfs het bijgaande YouTube instructiefilmpje nog als extra controle doorlopen: https://www.youtube.com/watch?v=3Htoj45rowA

Fermenter Target temperatuur is ingesteld op 4 graden. AAN/UIT knop en knop 4 lichten netjes op, respectievelijk rood en blauw. Installatie koelt ook. Bij -4.5 graden stopt de koeler en ijlt nog na richting de -5 . De pomp is nooit aangeslagen. Voor de zekerheid de kabel doorgemeten met de multimeter en dit lijkt goed (elke pin continuïteit).

Vandaag nogmaals geprobeerd, zodat ik zeker ben dat er geen leidingen bevroren zijn. Wederom geen pomp die aanslaat. Voor de zekerheid een handpomp/hevel op poort 4 gezet om er zeker van te zijn dat de poort open staat. Deze staat open (water wordt uit de tank gezogen) en bij het uitdrukken van knop staat deze dicht. Wederom weer -4.5 graden bereikt en er gebeurd niets.

Iemand ervaring / nog suggesties? Ik heb het idee dat of de pomp geen signaal krijgt/ defect is of wellicht niet aangesloten is intern.

Groeten en alvast bedankt!

Matthijs

Brouwmaat
op 4 september 2018

Hoi Mathijs, heb je de aansluitingen van de koppelingen goed nagekeken? Als de koppelingen niet goed bevestigd (lees aangedrukt) zijn dan sluiten deze af en kan er geen vloeistof stromen.

Forum Lid
op 4 september 2018

Dit is nu enkel bij het doorspoelprogramma al. Doorzichtige slang op blauwe aansluiting onder elek. M12 connectie 4 en dan naar de vulopening van de koeler. De poort staat open zodra ik drukknop 4 indruk. Enkel geen pomp die activeert. Niet gelijk, danwel na een kwartier of langer.

Brouwmaat
op 4 september 2018

Dan vrees ik dat je een DOA hebt getroffen.

Admin
op 4 september 2018

Als de oplossing niet vandaag gevonden gaat worden stuur ik je een nieuwe temperature controller, ik hoop dat de fout daar in zit. Ik zal ook de vraag doorzetten naar de leverancier. 

Heb je ook de andere poorten geprobeerd?

Forum Lid
op 4 september 2018

Ja vrees ook een DOA.

Poort 3 en 1 ook geprobeerd. Geen resultaat.

Brouwmaat
op 4 september 2018

Kun je wel met de temperatuur controller de boel verwarmen?

Forum Lid
op 4 september 2018

Ook geprobeerd. Pomp doet dan ook niets.

Admin
op 4 september 2018

De verwarmingselementen zitten in de wand van de fermenter. Dat staat los van de pomp. Maar zo kun je checken of de temperature controller wel een verwarmingssigaal afgeeft. Als hij ook niet wil verwarmen ligt het dus bijna zeker aan de temperature controller.

Forum Lid
op 4 september 2018

Ok. Dan wel water in de fermenter doen neem ik aan? Ieder geval wel een vloeistof verwarmen? Of kan je dit snel zonder resten?

Admin
op 4 september 2018

Ik zou hem wel vullen, dan kun je ook zien dat de vloeistof daadwerkelijk opwarmt.

Brouwmaat
op 4 september 2018

Je hoeft hem maar te vullen tot de thermowell net onder staat (die zie je snel zitten als je in de fermenter kijkt)

Forum Lid
op 5 september 2018

Ok bedankt. Net geprobeerd. Target temp boven de 30 graden en water boven de sensor. Het enige wat er gebeurd is dat de status van cooling naar heating gaat op de fermenter display. 20 min zo laten staan en geen 0.1 graad omhoog. Enkel wat er wel gebeurd is dat de temperatuur van de koeler richting de 0 zakt om weer in de minwaarden te komen.

Admin
op 5 september 2018

Voel je ook niet of de binnenwand warm wordt? Ik weet niet hoe hoog de sensor zit. De verwarmingselementen zitten ergens halverwege. Als dit niet zo is ligt het aan de controller.

Forum Lid
op 5 september 2018

Heb gevoeld aan de binnenwand maar geen verandering te voelen.

Admin
op 5 september 2018

Dan moet het aan de controller liggen. Die stuur ik straks direct aan je op.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren