Brouwzak

Geupdate op 16 februari 2020 in Stookforum
3 op 16 februari 2020

Ben met me moutmast aan het kloten , en het ergste ,de mout uit het vocht filteren , maar daar hebben ze brouwzakken voor uitgevonden , uiteraard heb ik niet, volgens mij zijn die dingen van nylon gemaakt, dus mijn ega,, waszak ook nylon kan tegen hoge temperaturen , en omdat de mash toch gestookt word, idee of neee omdat ??

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 16 februari 2020

Wassen doe je op lagere temperatuur dan koken/ stoken er zijn wel zakken die ze ook bij bierbrouwen gebruiken.

Dus pas op dat nylon niet smelt en hebben ze al in de was gezetten met lingerie erin? Kijk dan uit met wasmiddel

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 16 februari 2020

Ff een tip. Geleerd door n wijn brouwer. Je neemt zo’n centrifuge van je oma. Zijn dus ook nog nieuw te koop, of met wat geluk, eentje zonder roezt bij je kringloopwinkel.
Zak erin. 2 sec en klaar

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 16 februari 2020

Vlisbier, weet ik maar de zak was nieuwe, daarna met een graad of 70 uurtje geweekt, en onderin lag een rvs vergiet van blokker, toen mout erin en hupla op de vergiet, af en toe ff roeren , staat nu af te koelen , en guzzi  niet bij stil gestaan , maar ook idee, heb al lopen denken aan zo,n ding waar je sla/patat  in droogt, ff draaien , maar leek me ook niet oke,,ging me erom of nylon nog een bepaalde reactie te weeg brengt,, tot nu toe 1 keer de waszak gebruikt, alles ziet er normaal uit, maar rommel /chemie kun je niet zien , dat was me vraag ,,geen probleem qua rommel gebruik ik dat ding in het vervolg??

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren