Check op methanol? inzenden gesloten. Nu 2e lab analyse

Geupdate op 20 januari 2020 in Stookforum
112 op 14 oktober 2019

De meeste stokers zijn ervan overtuigd dat hun stooksel nauwelijks methanol bevat. Voor de ‘buitenwacht’ is dit niet zo zeker. Het eerste wat je te horen krijgt als stoker is immers meestal ‘daar kun je toch blind van worden?’. Om dan te reageren in de trant van ‘ we are not yet blind and still alive’ is wat magertjes. Dus moeten we volgens mij wat doen aan de bewijsvoering dat stoken veilig is.
Ik heb met een mbo-lab-opleiding de afspraak kunnen maken dat studenten 2 monsters per week door zo’n gaschromo-ding halen. Kosteloos.
Diegenen die hun stooksel willen meten, kunnen een monster van 50 milliliter naar mij sturen. Doe een pm naar mij en ik geef je mijn huisadres. Zet op het etiket van het monster je forumnaam, type drank en aantal keren gedistilleerd.

Wie het eerst komt, die het eerst maalt: in totaal kunnen 15 monsters van leden van dit forum gemeten worden.

Op dit forum publiceer ik de meetuitslagen zodra ze binnen zijn (dus 2 per week , exclusief de vakanties en onvoorziene omstandigheden).
Aan het eind van de rit, wordt een samenvattend rapport gemaakt en op het forum gepubliceerd. Kieken wat het wordt!
——————————————————————————————————————————-

Voor zover ik kan nagaan, gaan de volgende mensen meedoen:

  1. Sjaak
  2. Murmillo
  3. Marca
  4. Duiker
  5. Catnip
  6. Kees 22
  7. Botteboer
  8. Robin K
  9. Alchemist
  10. Maasjoerts
  11. Guzzi
  12. Lespaul
  13. nog beschikbaar
  14. nog beschikbaar
  15. Gereserveerd voor:  (een commercieel slijterij product, liefst incl. fabrieks specificaties?)

=========================================================================

De stook gegevens die doorgegeven zijn door de deelnemers:
——————————————————————————————————————————-

9. Alchemist:

Samenstelling “Whisky” genaamd IJdele Hoop versie 1.2;

  • Rookmout                                           250 gram
  • Peated Mout                                     500 gram
  • Whisky Mout                                     3250 gram
  • Destillatie Mout                                                550 gram
  • Zuurmout                                            450 gram
  • 20 liter Kraanwater (19°D)
  • 1 Pakje Still Spirits Whisky Gist

De toevoeging van het Zuurmout is gedaan om de pH tijdens het maischen (o.a. enzymatische omzetting van zetmeel naar vergistbare suikers) naar 5,5 te brengen.  Vergisting heeft 17 dagen geduurd, alcoholpercentage van 8%.

Het stoken is tweemaal uitgevoerd, eerst een overhaal om alle alcohol over te krijgen. Volume is driemaal verkleind. De tweede overhaal is op smaak gedaan, de voorloop met zure smaak (o.a. door gevormde acetaten) is weggegooid en na de omslag van smaak ben ik begonnen met alles op te vangen. Hiermee doorgegaan tot een alcoholpercentage van 12% over kwam en de rooksmaak begon te verdwijnen. Uiteindelijk was er na verdunning tot een 48% alcohol, iets meer dan 2,5 liter overgebleven. Dit is aan het Amerikaans eiken blootgesteld voor een 4 weken. Sample is opgestuurd naar Snurrebreut. 22-10-2019.
——————————————————————————————————————————–

 
  • Geliked door
  • Stierke
Antwoord
0 op 14 oktober 2019

Leuk geregeld 👍

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 14 oktober 2019

Zo benieuwd, erg goed plan..

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 14 oktober 2019

, bij deze laat ik weten dat ik van jouw aanbod gebruik wil maken. Ik stuur je een PB.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 14 oktober 2019

Goed bezig Snurrebreut!

Forum Lid
op 14 oktober 2019

Mooi ben benieuwd naar de uitslagen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 15 oktober 2019

Ik stuur je een PB snurrebreut!

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 15 oktober 2019

Leuk snurrebeurt. Ik ga je ook pmen 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
10 op 16 oktober 2019

Ik heb net wat kweeperen gestart, die staan bekend om hun pectine. Als ze uitgegist en gestookt zijn, zal ik me weer melden.

Is controleren op methanol in stookwijn trouwens ook te doen?

Overigens maak ik me niet druk over wat welke goegemeente dan ook ergens over vindt. Is meestal toch dom gelul.

Forum Lid
op 16 oktober 2019

Helaas…alleen distillaat

Forum Lid
op 16 oktober 2019

Hallo Snurrebreut

graag wil ik meedoen, heb je een PB gestuurd als ik het tenmisnste goed gedaan heb

gr Sjaak

Forum Lid
op 16 oktober 2019

Hallo Medestokers

Even iets tussen door, ik heb appels vergist zonder suiker te gebruiken om zoals ik zelf denk meer smaak te krijgen.

Nu is mijn vraag, krijg ik op deze manier meer Methanol in mijn alcohol of wordt het met suiker juist het percentage lager.

gr Sjaak

Forum Lid
op 16 oktober 2019

Het klopt dat als je de appels zonder suiker vergist de smaak beter uitkomt. Als je suiker toevoegt voor de vergisting verdun je het aandeel smaak. Tevens geeft de suiker een scherpere smaak aan je destillaat.

Dit geeft ook deels gelijk antwoord op je vraag: Je verdunt hier dus ook het aandeel methanol mee. Als jij de pitten niet mee vergist en de voorloop weggooit zal je sowieso weinig methanol in je destillaat hebben

Forum Lid
op 16 oktober 2019

En als je vooraf even kook over appels doet zal er minder methyl geproduceerd worden .
Maar je zal altijd een minimum aan methyl houden .
Bij omzetten heeft gist altijd bijproduct waaronder methyl .
Des te beter gist milieu des te minder bijproduct .

Forum Lid
op 17 oktober 2019

Deelnemers methanol test:
Beste mensen, ik merk dat soms de pm het niet goed doet bij mij.

Ik heb hen een pm gestuurd met adresgegevens.

Er is dus nog ruimte voor meer geïnteresseerden.

Geef dat svp aan, hier onder in dit topic,
dan doe ik je een pm met adresgegevens toekomen.

Forum Lid
op 17 oktober 2019

Heb je toevallig ook een idee wat de mensen gaan opsturen? Misschien is een mix handig. Als er nog geen Single Malt tussen zit regel ik die wel voor je.

Forum Lid
op 17 oktober 2019

Voor mij wordt dit  appel, vergist zonder suiker met klokkenhuis en alles gemalen.

Echt risico voor methyl

Forum Lid
op 17 oktober 2019

Maasjoerts,zo heb ik appels ook altijd gestookt,zelfs nu als ik stook zitten er nog pitten bij,ik laat mijn ketel altijd open staan en zo wat verdampen en gooi wat voorloop weg.

Forum Lid
op 17 oktober 2019

Ik stuur ook appels op zonder klokhuis pitten en stelen. Kort gekookt en vergist met bruggenman gist.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 17 oktober 2019

Ik hoop iets methylloos op te sturen. Eenmaal gedestilleerd zonder enige scheiding. Vergist met Chinese yeast balls en Monascus Purpureus.

Forum Lid
op 17 oktober 2019

Wow

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 17 oktober 2019

Als er nieuwe namen bijkomen of andere relevante info, dan voeg ik die toe,
voor het overzicht. Met jouw goedvinden, Snurrebreut

Forum Lid
op 17 oktober 2019

Prima
Edit Nim: top !

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 18 oktober 2019

Dit is leuk, dit is onderzoek!

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 18 oktober 2019

Ja zeker gaaf.
Eigenlijk zouden we ook een slijterij borrel moeten meenemen in de testlijst…
Ik denk hierbij aan een lekker fout shot-drankje als Kleiner Feigling …maar jullie stookforum leden mogen dat in dit topic zelf beslissen. Het mooiste zou zijn als de fabriek mee wil doen aan specificaties. Dus dat wordt wie weet nog lachen en een verhaal apart!
Ik reserveer hiervoor plek 15 onder voorbehoud.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
10 op 18 oktober 2019

Algemeen vraagje nog bij dit leuke project .
Dit bedoel ik ook niet negatief maar voor overzichtelijkheid .
Komt er ook overzicht verslag bij elk sampel waaruit en via welke werk methode , manier van verwerking product en manier waarop overgehaald is en met welk type apparaten gewerkt en het daaruit volgend resultaat ?
Elk product kan veel of weinig methyl bevatten van zichzelf maar daarna komt manier van verwerking , bewerking en vaardigheden die bepalend zijn voor uiteindelijke Resultaten .
B.v . Een Calvados of Slivovitsj kunnen veel of zeer weinig methyl bevatten al na gelang gebruikte producten maar nog meer manier van produceren , gebruikte apparatuur maar ook zeer afhankelijk van vaardigheden in verwerken van de maker

Crew member
op 18 oktober 2019

Robbert, dat is super nuttige info inderdaad.
Onder het mom, dan ook zo specifiek mogelijk.
Maar dan wel met goedkeuring van Snurrebreut, het is zijn topic, zijn project.
Mijn voorstel:
Als de lezen deze info doorgeven aan mij dan verwerk ik dat weer boven in het start topic.
Mag gewoon via de mail, lekker makkelijk naar :

[email protected]

Of nog makkelijker, post je bevindingen gewoon onderaan dit topic in een nieuwe post dan transfer ik  de info naar het starttopic.

Forum Lid
op 18 oktober 2019

Ik krijg as week een aantal urine controle buisjes van het werk. Deze stuur ik dan op naar snurrebreut. Ik zal jou nim, zoveel mogelijk gegevens sturen wat betreft het maken van de drank qua brouwen, afstoken. Dit mag als snurrebreut het goed vind ook gwn openbaar staan. Wil er graag Wat Van leren.

Forum Lid
op 18 oktober 2019

Ik vind alles goed. Dus naast type drank en aantal keren distilleren ook type stookketel?

Conclusies trekken zal nog lastig worden. Aantal samples is klein. Kieken wat het wordt

Forum Lid
op 18 oktober 2019

@ nimrax ik hoop dat snurrebreut het wil overwegen .
zonder de extra info zegt het niets meer dan wat er in het sampel zit maar niet reden waarom en waarom juist heel weinig of heel veel .
het is niet alleen waaruit de drank is gemaakt maar juist manier van bewerken en verwerken .

Crew member
op 18 oktober 2019

Snurrebreut vind alles goed dus ik maak er een mooi overzichtje van! Helemaal top!

Crew member
op 18 oktober 2019
bij elk sampel waaruit en via welke werk methode , manier van verwerking product en manier waarop overgehaald is en met welk type apparaten gewerktVan Robbert

Mail deze info naar [email protected] en je info verschijnt vanzelf boven in dit start topic.

Forum Lid
op 18 oktober 2019

Type ketel is ook van klein belang .
manier van temperatuur opbouwen en eventueel vast kunnen houden voor het gaan naar officiële stook temperatuur heeft invloed op hoeveelheid methyl met voorstoken of voorloop uitgedistilleerd wordt maar ook de mogelijkheid tot fractie scheidingen in kolom .
Hoewel methyl lagere damp temperatuur heeft kun je niet alles kwijt raken . Ook vanwege het binden .
desondanks hebben de mogelijkheden van temperatuur beheer op verschillende plaatsen invloed op wat uiteindelijk achter blijft / over blijft ..

Forum Lid
op 18 oktober 2019

Jaja Robbert, niet overdrijven. Er zijn heel veel factoren van invloed en de stijl van stoken hoort daar zeker bij. Maar hoe wou je dat omschrijven? Door iedereen apart maar toch op een vergelijkbare manier? Wat ik stevig stoken noem, kan voor jou rustig zijn.

Volgens het bekende EU-rapport kun je nooit alle methyl kwijt raken, maar verschil kan er best zijn.

Ik ben met je eens dat het onderzoeken van al die factoren interessant is, maar daar zijn we nog even niet aan toe, denk ik.

Forum Lid
op 19 oktober 2019

Klopt er zijn diverse onderzoeken em rapporten waaruit blijkt dat methyl niet geheel kwijt te raken is .
en zeker is het lastig omschrijven maar zonder meerdere faktoren te weten dan alleen hoeveelheid methyl aanwezig kun je verder nooit conclusie trekken .
product , product bereiding ,Stook methode en vaardigheid is allemaal bepalend .
Maar Uiteindelijk ook is het zo dat de een zal wel verschil weten tussen producten zoals pruim , peer , ananas , suiker granen en kers en daarmee rekening houden en de ander minder of niet .
Zelfs een slechte slepende vergisting kan methyl hoeveelheid verhogen .
Wanneer je de test doet en je zou niet weten dat zoiets heeft gespeeld kan een verkeerde of oorzaak worden aangewezen .
Foute aanname geeft een vertekende conclusie .
Het is eerder complex dan overdreven .

Ik heb de testen vroeger En door de jaren heen heel vaak gedaan zowel met wat chemicaliën scheikundig testjes maar ook met een gaschromatograaf . ik heb immers zelf zo een ding nog staan . (helaas nu klein defect )
Uitsluitend delen zoals voorlopen getest maar ook gehele producten getest .
vergelijking tussen voorloop en naloop zowel als verscheidene momenten tijdens de distillatie .
rustig stoken , stevig stoken , Voor stook doen, damp buffering tijdens stook , stoken met 1 , 2 en 3 ketels .
Het geeft allemaal variabelen .

Het is ook makkelijker als je van zelfde basis producten uit zou gaan en naast elkaar zou leggen om een goed vergelijk te maken .
Zodat je gerichter de kleine verschillende factoren in proces kunt zien en daaruit conclusie trekken .

Wat nu hier wel in Snurrebreut zijn initiatief naar voren zal komen is bewust zijn van methyl aanwezigheid .
En ik verwacht zeker dat hierdoor ook dat angstbeeld zal verkleinen .
Dus des te meer info des te beter het onderwerp belicht en basis om op door te gaan .

Forum Lid
op 25 oktober 2019

methanol is heel schadelijk voor het lichaam en het antigif voor methanol is ethanol. In de meeste gevallen is het dus altijd een dosis methanol met een overdosis ethanol. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 18 oktober 2019

Ik zal zo compleet mogelijk aanleveren van vergisting tot stook hoe het proces verlopen is. Het is even wachten tot volgende week mijn bestelling bij van der Kooy binnenkomt met de sample flesjes. Ik zal het hele verhaal dan ook naar Nim sturen!

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 18 oktober 2019

Conclusies trekken zal nog lastig worden. Aantal samples is klein. Kieken wat het wordtVan Snurrebreut

Een conclusie zal zeker moeilijk zijn of niet tot eind conclusie komen . Het maakt wel beetje inzichtelijk wat daadwerkelijk er aan de hand is en of er wel reden of niet is om werkwijze op product aan te passen . Er zijn ook wetenschappelijk aangegeven marges / veilige normen Betreft methyl. Mooie is dus zeker met inzicht geven je geen heksenjacht krijgt op basis van geruchten en spookverhalen .

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
10 op 18 oktober 2019

Ik denk dat we op het punt staan om de Methyl fabel van blind wording en verdoemenis der illegale distillaten te ontrafelen en te ont-fabelen. Ik voel een dikke vinger aankomen naar alle beterweters, in het volharden, van het vooraf bekritiseren, van voor vele die hier die een uniek staaltje perfectie in distillatie zonder hoofdpijn of bijverschijnselen produceren.

Forum Lid
op 18 oktober 2019

Mooi gezegd Nimrax. Maar we hebben meer meedoeners nodig! Overigens gaat mijn persoonlijke droom nog veel verder. Ik streef naar legalisering stoken voor eigen gebruik ( a la bier). Er zijn 2 hobbels te nemen: 1. Onomstootbaar is bewezen dat we veilig stoken en 2. Er komt een systeem waarin aantoonbaar vaststaat dat we alleen voor eigen gebruik stoken. Maar zover is het nog lang niet. Eerst maar eens dit experiment.

Crew member
op 18 oktober 2019

Yess Snurrebreut, ik denk dat we aan die gestelde voorwaarden dik gaan voldoen.
Komt nog wel wat bij kijken maar dit gaan we toch met zijn allen fixen?

Crew member
op 18 oktober 2019
Maar we hebben meer meedoeners nodig!Van Snurrebreut

Bedoel je dat je het aantal inzendingen wilt verhogen?

Forum Lid
op 19 oktober 2019

Bewijzen dat we veilig stoken wat betreft methanol kan natuurlijk niet. Je kunt ook niet bewijzen dat je geen Frans spreekt. Je kunt wel laten zien dat er ondanks goed zoeken geen manier gevonden is waarop we gevaarlijke doses methanol in onze drank kunnen krijgen, afgezien van moedwillig toevoegen. Maar dat is al bekend. Schipper had op het andere forum een uitstekende link.

Overigens krijgen we een vergelijkbaar probleem met ethylcarbamaat.

En wat betreft voorwaarde 2: er is ook geen systeem waarin aantoonbaar vaststaat dat we alleen voor eigen gebruik wijn of bier maken. Dus dat is kennelijk geen conditio sine qua non/noodzakelijke voorwaarde. Wellicht zijn er stilzwijgende afspraken of regels binnen de douane, maar bij mijn weten is er geen systeem.

Persoonlijk vind ik het niet nodig om me daar druk over te maken, want ik vind de huidige situatie wel best. Maar dat is persoonlijk.

Forum Lid
op 19 oktober 2019

Ethylcarbamaat https://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32016H0022&from=NL

Dat is toch het steenvruchten/ waterstofcyanide verhaal? 

Groeten Catnip

Forum Lid
op 19 oktober 2019

https://www.stookforum.nl/thread/ontpitten-van-steenvruchten/

Wat betreft 2 van Kees22,: meld  dat je voor eigen gebruik stookt, je houd er een boekhouding van bij en klaar. Zou op zich een goed systeem zijn.  70L per jaar wordt dan wel moeilijker te verantwoorden (ChrisV), je bent dan, volgens de douane op grote schaal aan het uitdelen, en/of verkopen. Ik heb nu ook een boekhouding, voor mezelf, dus als er stront aan de knikker komt, kl..t ik mezelf. Maar als ze willen , lezen ze hier mee, en hebben ze ons ook zo gevonden. Email gegevens is genoeg, om iemand te vinden. (ip adres)

Forum Lid
op 19 oktober 2019

Ach Wiliam,mijn hele buurt weet dat ik stook,maar weten ook dat ik niets verkoop,ik stook inderdaad best veel,maar dat gaat op aan feestjes,of een fles aan de fam.of goede vriend,zelf lust ik hem ook wel,als ze mij willen hebben dan is dat heel gemakkelijk.maar waarom zouden ze die moeite nemen.ik maak mij daar geen zorgen om,mischien dat ik er open voor uit kom.ik plaats het niet in een crimineel hoekje door er geheimzinnig over te doen,het is iets wat bij mijn levenswijze hoort,paddenstoelen mag je ook niet plukken,maar ik heb respect voor de natuur daardoor staan op die plaatsen waar ik elk jr.kom het weer voller.

Forum Lid
op 22 oktober 2019

He Catnip, dat is een goede link. Ik wist niet dat de EU al zo ver was.

Ik heb overigens de ruwstook van mirabellen met opzet een week gewoon in helder glas in het licht laten staan met de bedoeling ec te laten vormen, die dan bij het fijnstoken in de ketel zou blijven. In het product wordt het toch gevormd, of je het nou in het donker bewaart of niet. (Althans: als er nog cyanide in het product zit.) In het donker duurt het alleen veel langer, maar als je de drank lekker laat rijpen, haal je die tijd wel.

Voor methanol een aardig Duits rapportje:

https://www.lgl.bayern.de/lebensmittel/warengruppen/wc_37_spirituosen/ue_2012_spirituosen_methanol.htm

Daarin wordt rustig uitgelegd wat wij ook allemaal al weten: normaal gesproken is er geen probleem met methanol. Als er wel een probleem is, is dat toegevoegd uit andere bronnen, al dan niet uit onbenulligheid, hebzucht of kwade wil.

Forum Lid
op 23 oktober 2019

Herzlichen Dank für den Link Kees22.  Vervalste tsjechische produkten met meer dan 20% methanol bijgemengd. Pfff.

Het klinkt alsof je aardig thuis bent in de gftige bijstoffen. Ik had er wel eens een aantekening van gemaakt. Die link was het resultaat van nog geen 5 minuten Googlen 🤓(Klinkt net of ik heel slim ben haha)

groeten Catnip

Forum Lid
op 24 oktober 2019

Haja, even goegelen en je lijkt heel slim, inderdaad! Vroegâh moest je dan op de fiets naar de bibliotheek, daar door kaartenbakken zoeken of langs rijen lopen en dan iets gaan kopiëren of lenen. Toen kreeg je nog eens beweging! Als zitten het nieuwe roken is, rook ik wel een slof per dag, vrees ik. Meer dan indertijd!

Wat me aan de EU-link van jou verbaasde was, dat ze onderzoeken naar het gedrag van ethylcarbamaat tijdens destillatie niet meegenomen hebben. Bij de ruwstook zit er veel EC in het begin van de stook, bij de fijnstook juist niet. Daar komt het mee vanaf oakweg 60 %, samen met koperionen. In beide gevallen blijkt vanaf 66 tot zelfs 90 % van het EC in de spoeling achter te blijven!

Ik moet even de titel en link opzoeken, maar het waren onderzoeken naar whisky en cachaca.

Daarom ga ik bij het stoken de ruwstook maar eens fijn een tijdje in het licht zetten, dan is alle EC wel gevormd en kan ik rustig fijnstoken. Gelukkig heb ik koperen ketels met een rvs koeling.

Om terug te komen op de methanol: ik was op zoek naar de link die ik je net gaf en kwam ook een Zwitsers onderzoek uit 2012 tegen. Die vonden in winkelwaren nergens te veel methanol.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 18 oktober 2019

Leestip: dit topic wordt voortdurend aangepast en bijgewerkt.
Het verdiend de voorkeur als je regelmatig even het hele topic doorleest
van boven naar onder voor update info.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 19 oktober 2019

Ik was van plan om mijn gistende kweeappel of -peer in te sturen. En dan de ruwstook: monsters uit het begin en ongeveer halverwege.

Maar als je nog meer wilt: ik ga zondag mirabel schoonstoken. Dus dan kan ik wel monsters nemen. Of een monster van de te stoken ruwstook en een van het beoogde product? Maar in mirabel verwacht ik weinig methanol.

Hoe gaan jullie dat doen met die monsterflesjes, trouwens? Toesturen aan de deelnemers? En hoe betalen we dat dan allemaal?

Forum Lid
op 19 oktober 2019

Deelnemers leveren zelf een monsterflesje

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 22 oktober 2019

Update:
Alchemist heeft het spits afgebeten en zijn info opgegeven (zie boven,starttopic).
En heeft zijn distillaat sample opgestuurd.
Om het makkelijker te maken kunnen deelnemers ook hun info hier onder posten in dit topic als je geen zin hebt om te mailen.
Dan verwerken we dat weer boven in het starttopic.
Je mag alles uiteraard naar eigen inzicht je info doorgeven.
Zo als Alchemist het heeft gedaan is wel een leuk voorbeeld. Heren, doe je best!

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 25 oktober 2019


Op foto .
hele onderwerp bracht mij op idee om gewoon een eigen fles te pakken en twee testjes te doen .
In kleine bekertje een beetje rose verkleuring .
Hier uit blijkt dat er een minimaal aan Methyl aanwezig is .
De rode verkleuring in ander flesje toont aan dat er ook Cyanide aanwezig is .

Het gaat om sporen van .
ter vergelijking een appelwijn :
Methyl en cyanide test .

Forum Lid
op 26 oktober 2019

Ik vind dit erg interessant.  Maar wat betekend dit nu? Dat beide stoffen aanwezig zijn maar dat het prima ter consumptie is of dat we schoner Moeten werken?

Ik maak veel appel Wijn maar schrik hier best wel van. Die rode kleur helpt daar natuurlijk bij. Dank voor het delen, ben benieuwd naar je reactie.

Forum Lid
op 26 oktober 2019

Dit is gewoon een chemisch testje waarmee je door kleur kunt zien de aanwezigheid van bepaalde stoffen . Des te intenser de kleur dan is er ook meer aanwezig daarom zetten ik de appelwijn uit de reformwinkel er naast als vergelijking Zelf heel vaak vroeger de testen zo gedaan en vergeleken met Gaschromatograaf . . Deze niveau’s ook zitten ruim onder de waardes die voor veilig worden aangenomen . Dus in de eigen stook zit het daar ver onder . In het zelf destilleren wereldje zijn veel geruchten en heksenjachten . Het is maar net hoe je iets dat aangetoond wordt interpreteert . De appelwijn zullen restanten van pitjes in hebben gezeten en ook andere deeltjes wat een van de CN verbindingen bevat . Een volwassen persoon zal bij 1 mg per kilogram lichaams gewicht problemen krijgen .dat wil dus zeggen het pure cyanide uit ongeveer 160 appelpitten moet ineens ingenomen . niet alles uit pitten komt vrij dus je zal een veelvoud daarvan in je flesje wijn moeten hebben . Zo ook met methyl Daarvan mag 1 mg per cm3 aanwezig zijn . Dus aanwezigheid aantonen van stoffen is niet gelijk reden tot paniek of heksenjachten . Twee flessen appelwijn uit de winkel achter elkaar opdrinken maakt je vrolijk niet gelijk een dood en begraven Gewoon normaal secuur werken en na denken . Met steen vruchten waar de meeste risico’s zitten werken Is algemeen bekent dat je bepaalde handelingen hebt .
Dan is de heksenjacht en paniek zaaien niet nodig.

Forum Lid
op 26 oktober 2019

Dank voor het antwoord. Ik drink vanavond een glas appel Wijn.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 26 oktober 2019

Zelfde testje op eau d’ amande ( ouderwets amandel likeur ” amaretto ” .
hierin heb ik echte amandelen
gebruikt en zoals op foto te zien de vloeistof is geheel rood verkleurd door aanwezigheid van cyanide .

Forum Lid
op 26 oktober 2019

Dat is indd diep rood. En deze drank word gewoon genuttigd. Bijzonder.

Forum Lid
op 26 oktober 2019

je moet ook hierbij 1 mg per kilo gram lichaams gewicht binnen krijgen wil je in problemen komen .
D.w.z dat je ongeveer 2,5 liter van deze drank volgens dit recept ineens moet achterover slaan . gezien gemiddelde gewicht amandel en gemiddelde hoeveelheid CN per amandel.

Je zal echt ook een ander probleem hebben als je zoveel alcohol weg werkt .

Forum Lid
op 27 oktober 2019

Ja indd. Zwarte gaten, herinneringen weg, agressief, uiteindelijk depressief, zere keel. Dank voor de weergave Robbert. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 27 oktober 2019

Op dit moment zijn er 5 monsters bij mij aangekomen. Zou mooi zijn dat er nog zo’n 10 a 15 binnenkomen!!

Forum Lid
op 27 oktober 2019

Doe as week mijn best snurrebeurt.  Ik lig al enkele dagen te baden in het zweet op bed. Maar as week moet lukken. Mvg

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 27 oktober 2019

Ik zou ook wel eentje willen opsturen.
Is verdunt 41% neem aan dat dat kan toch.

Crew member
op 27 oktober 2019

Geen probleem Guzzi, ik heb je erbij gezet in het starttopic.

Forum Lid
op 27 oktober 2019

Okay top.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 27 oktober 2019

doe ook graag mee… pm naar snurrebreut gestuurd

Crew member
op 28 oktober 2019

Je staat erbij Paul 😉

En we hebben nog op plek 15 : de slijterij fles.
Help! Van welke winkeldrank krijg je gegarandeerd hoofdpijn van na afloop???;-)

Forum Lid
op 28 oktober 2019

Ik kan me ooit een Amerikaans onderzoek herinneren onder een 2000 deelnemers waarbij 1 op de 5 tequila deed aanwijzen als ergste katerdrank. Ik blijf er sowieso van af.

Forum Lid
op 28 oktober 2019

eigenlijk nooit last van…. wel van de prijzen van sommige whisky’s😎

Forum Lid
op 28 oktober 2019

Haha, Whisky gaat goed de laatste jaren ja. Maar iets wat 16 jaar op vat heeft gelegen mag ook wel wat kosten naar mijn mening.

Crew member
op 28 oktober 2019

Tequila, staat genoteerd. Kan iemand Snurrebreut een sample ervan  sturen?
Of nog een andere kater generator?
 

Forum Lid
op 28 oktober 2019

staat ergens recept recept hier of forum van mezcal .
t is nu de tijd om agave’s te oogsten . 😆 .ze moeten nu naar binnen dus ook mensen willen ze kwijt ..
Alleen De blauwe agave ( Agave tequilana) Gebruiken voor taquila .
Mezcal kun je decandere soorten voor gebruiken .
echt leuk om te maken !
Net iets voor jou Nimrax om te doen !
.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 28 oktober 2019

Dit is toch een zeer mooi initiatief he!

Forum Lid
op 30 oktober 2019

Tequila met rups.ik geen kater.de rups wel die heb ik opgegeten.was mischien goeie Tequila.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 30 oktober 2019

ik heb nog geen adres waar ik het naar toe moet sturen!!

 

Forum Lid
op 30 oktober 2019

Done! Via pm

Forum Lid
op 30 oktober 2019

tnx… gaat morgen op de post…

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 31 oktober 2019

Snur het sample is onderweg!

En voor plek 15 is mijn suggestie een drank dat als ik deze drink ik er 100% gegarandeerd een kater aan overhoud : Smirnoff Vodka (37,5%)
Gr Marca

Forum Lid
op 31 oktober 2019

Wie drinkt ook zo’n bocht?

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 31 oktober 2019

Sample is onderweg. Mijn suggestie voor commercieel drankje is Bourbon. 

Groeten Catnip

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 31 oktober 2019

Ik was van plan morgen te beginnen met het verstoken van verse kweeappelstookwijn, maar die stond vanmorgen nog te gisten. Dus dat ga ik maar een of twee weken uitstellen, denk ik.

Mijn suggestie voor een commercieel drankje zou een eau de vie zijn of een slivovitz. Een drank die volgens de EU een hoog methanolgehalte mag hebben.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 6 november 2019

Vandaag gaan weer 5 monster naar de lab.opleiding. In totaal dus tot op heden 10. Dat is mooi, maar er is ruimte voor nog 10 monsters! Dus doe mee en stuur me desnoods 2 verschillende monsters. Pm me en je krijgt mijn adres

Forum Lid
op 6 november 2019

Kijk eens aan, mooi om te zien Snurrebreut!

Forum Lid
op 6 november 2019

Ik stook waarschijnlijk mijn tweede batch appels welke ditmaal wel goed vergist is binnen twee weekjes.

Dus als er dan nog ruimte is stuur ik het monster je nog toe!

Forum Lid
op 6 november 2019

Top!!

Forum Lid
op 6 november 2019

Zaterdag en zondag wil ik kweeappel gaan ruwstoken. Dan stuur ik je maandag een monster uit het begin en een van halverwege. Je adres heb ik nog.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 6 november 2019

Hallo Snurrebreut,
Wil ook wel graag mee doen met mijn eerste echte appelstook. Heb ook nog vlier staan wat ik wil stoken. Wellicht kom ik er dit weekend aan toe.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren