Conical fermenter versus ALcotec 48

Geupdate op 4 maart 2019 in Spirits
8 op 1 maart 2019

Alcotec is een beetje de goedkoopste turbo en ik vind hem scherp. Maar moest bij kooy wat spullen bestellen voor wecken want ben altijd die klemmetjes en ringen kwijt en dacht laat ik eens een zakje Alcotec 48 meepakken en laat ik nou de test eens doen of je echt 21% kan halen als je de capaciteit tot koelen hebt. Los van de smaak de alcohol komt toch wel op als het maar om schoon te maken. 

Maar als iemand dit al geprobeerd heeft hoef ik het niet meer te doen. 

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 1 maart 2019

Altijd geïnteresseerd in uitkomst .
Ook naar de totale uiteindelijke opbrengst na verwijderen van voorloop en naloop .

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 1 maart 2019

Interessant experiment, maar…. Ik heb nu een aantal testvergistingen met verschillende hoeveelheden suiker gedaan , en het is opvallend dat als je de voorgeschreven maximale suikerhoeveelheid met pakweg 10 % verminderd, je een veeeeel zuiverder eindproduct krijgt…Iets wat eigenlijk logisch is, omdat de gist zich dan inderdaad beter voelt en uiteindelijk niet in zijn eigen uitwerpselen sterft. De vergisting stopt ook veel duidelijker (geen slepende eindeloze vergistingen meer)

Forum Lid
op 1 maart 2019

verstandig Crispy . 👍
Meer water volume of iets minder suiker .
geeft beter resultaat dan de gist optimaal te belasten ..
Alle gisten hebben eigen voorschrift maar let wel ze gaan uit van optimale lab condities .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 1 maart 2019

Ik moet zeggen dat ik met Still Spirits nog nooit een slepende vergisting heb gehad. Vroeger toen ik de Prestige 8KG gebruikte wel trouwens. Vergisting stopt nu abrupt en gaat klaren. Ben benieuwd naar je bevindingen lummel, al vind ik het zonde om mn Conical Fermenters voor Turbo’s te gebruiken. Mn Rye Whisky ook gewoon in kunststof vat met brewbelt gedaan.

Een dag leegstand in de Conical Fermenter zonder bier vind ik al zonde. Kun je ze niet beter vullen met Pils? Daar had je ze toch voor gekocht?

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 1 maart 2019

Jongens voor we off topic gaan ( moet juist ik zeggen ) wil ik weten of je met de conical fermenter 21 kan bereiken. Juist door te koelen. Staat op het pakje. Achterkant. Zo zijn we allemaal begonnen. Althans de meeste

 

 

Crew member
op 3 maart 2019

Lum, er staat ook 48 op het pakje aan de voorkant.Nou, die 2 dagen zijn nu om…maar zal nog lang niet uitgegist zijn. Die 21% is in hun laboratorium gemeten.
Alleen: wat was de ph van hun water? Temperatuur?
Maar ik ben heel benieuwd naar je resultaten.

Forum Lid
op 3 maart 2019

Er kwam wat anders tussendoor Nimrax maar die resultaten heb ik waarschijnlijk dinsdag vroeg in de avond. Verwacht er veel van.

 

Dus nog niks gedaan met alcotec. Ik heb het me alleen destijds altijd afgevraagd waarom je zou moeten koelen. Hoe heet wordt die gist dan vraag ik me af met 9 kilo of gaat het niet om hitte maar waarom dan wel koelen? 

Forum Lid
op 4 maart 2019

Toen ik mijn klimaatkast gebruikte met alcotec 48 had ik opgemerkt dat de koeling de eerste 2 dagen heel vaak aansprong, goed gekoeld, volgens pakje en goed geklaard, 96% afgestookt. En de scherpe smaak bleef heel goed te proeven. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren