cooperdome

Geupdate op 8 november 2018 in Stookforum
2 op 8 november 2018

hallo forumleden

even een vraagje 

ik heb nu een aantal keren met de copperdome gestookt en aan de binnenkant is dat wat grijs aan gebakken (of zoiets) moet ik dit reinigen en hoe of met wat ? ben nu met de reflux aan het stoken en geweldig

groetjes erik

 
  • Geliked door
Antwoord
1 op 8 november 2018

Tomaten ketchup erop en even afschuren, aanslag verdwijnt als sneeuw voor de tomaten.

Admin
op 8 november 2018

Dat is een prima manier William. Ik moet het zelf nog proberen maar heb vaak gelezen dat dat goed gaat.

 

Maar het hoeft niet perse hoor. Voor het cosmetische hoef je de binnenkant niet schoon te maken. Ik spoel enkel voor en na gebruik met kraantjeswater. Als er een natuurlijke patina vormt op het koper hoef je dat niet weg te poetsen. Het is een natuurlijke beschermlaag waar je geen last van hebt. De whiskyketels in Schotland worden ook niet gepoetst. Als je groene uitslag krijgt, koperoxide dus, dan is het wel aan te raden dit te verwijderen.

 

Ook azijn werkt goed om het koper weer mooi nieuw te krijgen. Maar spoel goed na, want het kan smaak afgeven aan je volgende stooksel. Ik probeer alles wat enigzins smaak kan afgeven te vermijden. Ik gebruik dus ook geen reinigingsmiddelen voor mn distilleerketel. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren