D E E N S E B I E R S O E P

Geupdate op 2 mei 2017 in De kookhoek
0 op 2 mei 2017

 

Deense biersoep Voorgerecht 4 personen 25 min Ingrediënten

  • – dunne prei (1 )
  • – klein gekookt rood bietje (0.5 )
  • – zure room (4 eetlepels)
  • – sap en rasp van halve citroen
  • – vleesbouillon (300 ml)
  • – donker bier á 330 ml (1 flesje)
  • – donker roggebrood (3 sneetjes)

Toevoegen aan mijn lijstje Bereidingswijze

  • 1 Snijd het roggebrood in stukjes.
  • 2 Breng in een pan (geen aluminium) de stukjes roggebrood met het bier en de bouillon al roerend aan de kook en laat 10-15 minuten zachtjes koken tot het een gebonden soep wordt.
  • 3 Rasp en pers de citroen.
  • 4 Pureer de soep eventueel met een staafmixer en roer de citroenrasp erdoor.
  • 5 Breng de soep op smaak met zout, versgemalen peper en enkele druppels citroensap. Snijd de biet in piepkleine blokjes en de prei in flinterdunne ringen.
  • 6 Schep de warme soep in diepe borden.
  • 7 Schep in het midden een lepel zure room en garneer met bietblokjes en preiringen.
 
  • Geliked door
Antwoord