De tap van Stookwinkel

Geupdate op 22 augustus 2019 in Bier, Wijn en overige dranken
12 op 22 augustus 2019

Hoewel ik aan het begin van het jaar mout heb gekocht bij Erik ben ik niet in staat geweest te brouwen. De fermenters zitten vol met kersenwijn dus moet wat met de tap. Nu is mijn idee, omdat we hier veel Spa rood drinken om water te distileren en in de kegs op te slaan met de CO2 die ik ook al in huis heb. 

Is het een idee? Dan ga ik de dozen uitpakken. Zo niet zal hij er nog wel een paar maanden staan vrees ik. Pak nog effe de hoogconjunctuur mee een recessie duurt lang. 

 
  • Geliked door
Antwoord
4 op 22 augustus 2019

Ik zou het water niet destilleren maar gewoon rechtstreeks de keg in. Gedestilleerd water is minder goed voor je dan kraanwater.

Forum Lid
op 22 augustus 2019

Ja dat was o a mijn punt. Is dat zo?

Maar heb meer twijfels of het wel een goed idee is.

ben maar een eenvoudige boerenlul, iemand op het forum moet kunnen uitleggen waarom het slecht is. Dat weet ik zeker met 1500 man. 

Crew member
op 22 augustus 2019

Ik heb zelfs mijn huisarts ivm deze eerder gevoerde discussie gebeld en die zei toen: mineralen en zouten zitten al in je dagelijkse voeding en kraanwater is wel degelijk vervuild. Als je aan zuiver water kunt komen heb je geen tandsteen aanslag in je gebit meer. Concentraties gevaarlijke stoffen in kraanwater zijn toelaatbaar volgens bepaalde normen en je kunt er oud mee worden. Mijn bejaarde moeder,heeft een airstill 4 liter, distilleert kraanwater en drinkt het al 10 jaar nu nonstop en leeft nog steeds.

Forum Lid
op 22 augustus 2019

Ik heb zelfs mijn huisarts ivm deze eerder gevoerde discussie gebeld en die zei toen: mineralen en zouten zitten al in je dagelijkse voeding en kraanwater is wel degelijk vervuild. Als je aan zuiver water kunt komen heb je geen tandsteen aanslag in je gebit meer.

Van Nimrax

Ik denk dat de aanslag op mijn tanden van koffie en wijn komt, niet van water.

Maar het zou goed kunnen dat het minder kwaad kan dan ik ooit gehoord heb, eieren zijn ook niet zo slecht meer als ze waren.

Ik heb trouwens geen idee of de eventuele vervuiling achterblijft met destilleren. Ik denk dan aan organische stoffen. We weten dat die met stoken meekomen (gelukkig wel, anders had onze drank geen smaak!).

Crew member
op 22 augustus 2019

Ja Mick, reken maar. Als ik een oude airstill tegenkom zal ik een foto plaatsen, helemaal wit uitgeslagen, echt een harde laag. Na distilleren ruikt het residu als je het vergeet weg te gooien, binnen 2dagen  naar riool en is donkerbruin.
Dan realiseer je je pas wat je binnenkrijgt bij 8 liter water.
Zal ook gerust wat mee overkomen maar is door ingebouwd actievekool filter niet waarneembaar. Water is totaal neutraal met ph7 en 0.05 op de PPM. Kraanwater is 350PPM. Parts per milion. Ps. mams gebruikt ook zuiver water voor thee,koffie en kookt er mee.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 22 augustus 2019

Even buiten het distilleren om, water uit de tap smaakt exact zoals Spa Reine. Veel cafes tappen het voor verkoop uit het post mix aparaat voor frisdrank. Het mag niet maar de klant proeft het niet. Dus wat dat betreft is je tap er perfect voor.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 22 augustus 2019

Ik meen dat veel water drinken zonder mineralen de mineralen uit je lichaam (osmose).

Spa rood drink je niet uit borrelglaasjes waarschijnlijk.

Bovendien: Wat denk je te winnen met destilleren behalve wat energie verstoken en een boel tijd te besteden?

 

Forum Lid
op 22 augustus 2019

Geen idee daarom mijn vraag

Admin
op 22 augustus 2019

Je drinkt toch ook veel Heineken? Er paasen 30 en 50 liter vaten in. Gewoon bestellen via je slijter 😉

Forum Lid
op 22 augustus 2019

Maak me gek!!!  Hoe dan?

Admin
op 22 augustus 2019

Deurtje open, fust er in n alleen de koppelingen die je op het fust moet aansluiten zijn per merk bier soms verschillend, wellicht kan de slijter je helpen aan de juiste koppeling of desnoods een verloopstukje. Verder heb je alles in huis.

 

Edit: heb voor je gezocht, meteen 1e product op de site. http://taptomat.nl/shop/fustkoppelingen

 

Crew member
op 22 augustus 2019

Lummel, als dat lukt ben je echt een baas! 😉

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren