Destillaat Stookwijn

Geupdate op 21 juni 2020 in Stookforum
6 op 18 juni 2020

Hallo iedereen,
Ik heb vandaag mijn eerste lading stookwijn gedestilleerd. Het kwam er helder uit alleen zit er een geurtje aan.Ik vind het zelf naar witte wijn ruiken (een heel klein beetje fruitig). Weet iemand waardoor dit komt en hoe ik dit misschien kan fixen dat het geurloos wordt?

(Ik heb de stookwijn gemaakt van turbogist, 8 kilo suiker, en 20 liter water. Ook gebruik ik een Air Still destilleer apparaat van Still Spirits.)

 
  • Geliked door
Antwoord
3 op 18 juni 2020

Naar 40% verdunnen en nog een keer stoken

Forum Lid
op 18 juni 2020

Wat Chris zei en geef het na het stoken een paar dagen in een fles met losse dop of prop watten, het moet in t begin wat ademen.

Forum Lid
op 18 juni 2020

6 kg suiker voor 25 liter water, 2 maal stoken en eventueel filteren met actieve kool daarna even de tijd geven. Maar het wil niet zeggen dat er iets fout is gegaan als je alcohol daarna nog een luchtje en/of smaakje heeft. Maar als de alcohol voor consumptie is moet het natuurlijk wel lekker zijn.

Forum Lid
op 18 juni 2020

8 kg en turbo gist, altijd 2 keer stoken. Soms wel 3 keer om de bijsmaakjes kwijt te raken. Meerdere keren stoken is eigenlijk “wassen van de alcohol”.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 21 juni 2020

Joep ik ben met het zelfde bezig. was je stookwijn helemaal helder na het schoon maken met de turbo clean? Of heb je dat niet gebruikt? Ik moet nog 5 uur wachten maar heb het idee dat het wat grijzig is. Misschien hoort dat zo ik heb geen idee.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 21 juni 2020

Heb je wel cuts gemaakt?
De voorloop ruikt namelijk nogal ‘fruitig’.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren