Dilemma maar toch maar recept voor Suikerbrood likeur

Geupdate op 28 april 2020 in Recepten
5 op 28 april 2020

Normaal hou ik niet van werken met eind producten en al helemaal niet wanneer een goed product erdoor besmoedeld
wordt .
Maar goed we maken nu geen slechte
fake whiskey maar heel simpel.

” Suikerbrood likeur ‘”

Neem 5 Suikerbrooden . ( Fries suikerbrood bevat veel suikers dus suiker toevoegen is niet noodzakelijk maar iets rietsuiker kan eventueel worden toegevoegd )
Verkruimel deze en zet ze met 2 gr citroenzuur in lauw water .
Wanneer het meer op soep lijkt dan brood voeg hier dan 25 gr bakkers of wijngist aan toe.
Na vergisten afstoken in potstill ,alembiek of alquitara .
Neem daarbij een 100 gr verkruimeld suiker brood en laat de uitstoom van de ketel percoleren over de suikerbrood .
Van de drank op en pers het uit deel Suikerbrood van percolatie rest drank.

Eventueel nog wat na kleuren en zoeten met bruin kandij.

( Ik wilde dit zeker de Friese stookforum leden niet ontnemen . )

Succes en proost

 
  • Geliked door
Antwoord
4 op 28 april 2020

Tijdens de bezoeken aan het Hoge Noorden heb je een duidelijke lofzang gehouden over hoe goed Limburgs gebak is versus het Friese. Ik ben blij dat je iets gevonden hebt waarvoor je het beter kunt gebruiken ūüėČ (beetje plagerij mag en ik geloof graag dat het Friese Suikerbrood een prima suikerige versnapering is).¬†Ergens maakte ik me lichtelijk zorgen toen ik het topic geopend zag worden, ik las toch even een ander soort brood, dat ook bekend is vanuit Friesland.

Aangezien een suikerbrood al snel richting de 700 gram gaat gok ik dat er een litertje of 8 bij gaat?

Forum Lid
op 28 april 2020

Klopt ongeveer 8 liter komt er bij .

@Alchemist je dacht natuurlijk aan roggebrood .
Rogge brood werd vroeger gemaakt van afval van niet verkochte oud brood , er zijn nog steeds bakkers die dat doen . En Van afval kun je alleen afval maken.

Forum Lid
op 28 april 2020

Leuk recept, ik heb eerdaags een leeg vat, ik dus ga ik mooi eens proberen.

Van afval kan je anders een heleboel maken. Het is maar wie wat afval noemt zeg maar

Forum Lid
op 28 april 2020

Ik heb het recept geplaatst omdat het snel en makkelijk te maken is .
Suikerbrood vanwege hoog suiker dus makkelijk vergistbaar .

Voor een opnieuw verwerkt eind product is de suikerbrood likeur goed drinkbaar .
Maar het blijft een suikerbrood likeur .

(Een roggebrood fantasie drank blijft een roggebrood fantasie en het whiskey’s noemen Is gebrek aan smaak ontwikkeling en zeker kennis van Whiskey’s )

Forum Lid
op 28 april 2020

Haha, het is een leuk recept en ik zal het tzt ook eens proberen. Andere recepten mogen in hun respectievelijke topic blijven. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren