Super vette trip. Plaats maar veel foto’s!
Het lijkt me makkelijk als stookforum minimaal één vliegtuig heeft voor dit soort dingen ??
Super vette trip. Plaats maar veel foto’s!
Het lijkt me makkelijk als stookforum minimaal één vliegtuig heeft voor dit soort dingen ??
Mischien moeten we de domeinnaam stookreizen.nl ook maar gaan vastleggen 😉
Na een voorspoedige vlucht aangekomen in Oslo en aansluitend een echte charcuterie bezocht waar we lekkere scandinavische hapjes konden proeven. Waaronder diverse gedroogde vleeswaren van rendier, eland en zelfs walvis. Niet verder vertellen ?
Het hotel was zo’n 200 km rijden. Onderweg nog een burgertje bij de mc donalds en daarna bij de kinderboerderij een damhert opgehaald die een half uur later door Johan, de hoteleigenaar geslacht is. Daarbij kreeg hij goede hulp van de 2 vrouwen in ons gezelschap. Dat vlees gaan we morgen verwerken.
Daarna kon bij de open haard de taxfree whisky open en kwam het diner op tafel.
Een gezellige dag met een heel leuk gezelschap!
Fantastisch!!!! Ik drink hier een borrel op jullie gezondheid.
Heren… Have fun tijdens het mannen stook en wild weekend…….. Grz Jack
De Zwedenreis zit er al weer op. Het is erg snel gegaan. Genoten van echt lekker eten en veel verschillende Single Malt Whiskys mogen proeven.
Met zijn allen hebben we uiteindelijk een heel damhert opgegeten ? we hebben delen gerookt, gestoofd, van het restvlees gehakt gemaakt en hamburgers op open vuur gebakken, er droge worst van gemaakt en Heikos heeft een geweldige wildsoep van de bouilon van de botten gemaakt.
Een uitgebreid fotoverslag volgt nog, want iedereen heeft veel foto’s gemaakt.
Het was echt geweldig en krijgt zeker een vervolg ?
P.s. de deelnemers hebben van mij een wetransferlink in de mail met de foto’s die ik gemaakt heb. Mijn mailtjes komen nog wel eens in de spambox, dus check de map ongewenste post als je niets ontvangen hebt.
Mooie foto’s Erik!
Hier nog een paar van mij.
Een proeverij in een speciaalzaak van gedroogde waren. Dit is in Oslo. Daar zijn we direct na de landing heengereden.Van Stokvis tot eland. Heerlijke gedroogde worsten, kazen en de noorse variant op suhi geproefd.
Onderweg naar het hotel hebbem we bij de jager een damhert opgehaald. Dit zou eerst een Ree zijn maar door de grote van de groep zouden we daar niet genoeg aan hebben gehad. Dit was precies goed. Johan heeft het hert zeer vakkundig schoongemaakt en heeft daarbij hulp gehad van de 2 vrouwen in onze groep die hier hun hand niet voor omdraaiden.
In de hotelkeuken is deze door de medereizigers verder verwerkt tot mooie delen voor in de rookoven, gehakt voor de burgers en droge worsten. en stoofvlees voor de stoofpot.
De burgers en de stoofpot op open vuur bij het meer, zo gaaf 🙂
De koperen ketel drupte erg langzaam bij gebrek aan een sterke stookwijn. Maar het paste wel helemaal in het sfeertje 🙂
Een bezoekje aan Mackmyra Whiskystokerij waar we genoten hebben van 4 bijzondere whisky’s + een Whisky die nog geen jaar in het vat zat en een White Dog, dat is een whisky die zo uit de distilleerketel komt nog voordat hij een vat ingaat. Erg gezellig 🙂
Wij zijn ook nog bij een kleine bierbrouwerij geweest, daar heb ik niet heel mooie foto’s van, maar die worden ongetwijfeld nog wel door iemand anders geplaatst 🙂
Ik hoop dat de foto’s ervoor zorgen dat we over een tijdje de reis nog eens dunnetjes over kunnen doen met nog meer forumleden!
Hierbij wat foto’s van ons van de brouwerij die we bezocht hebben. Wij hebben heel erg genoten! Gr egbert en grada
Hoi,
Kijk weer een ervaring rijker. Ziet er allemaal op en top uit zo allemaal, als ik dat zo op de foto’s kan bespeuren.
Wel een beetje fris daar denk ik als ik zo die mutsen op die hoofden zie.
Maar gelukkig hebben jullie genoeg kunnen proeven denk ik van het een of ander, dus daar zal je dan niet zo snel last van hebben.
Wie weet een volgende keer.
vrgr,Willem?
Als er genoeg mensen zijn die meewillen dan organiseren we het gewoon nog een keer 🙂
Johan gaat nadenken over een paar nieuwe details, zodat het voor degenen die opnieuw meegaan ook weer leuk is. Zo komt er in ieder geval een T500 en kunnen we naast wild verwerken ook likeuren maken bijvoorbeeld 🙂
Misschien een beetje vroeg om een datum vast te leggen, maar ik zat zo te denken aan een lang weekend in April/mei.
En als iemand het wat lijkt om zelf een reis te organiseren naar een mooie plek, bijvoorbeeld whisky proeven in Schotland of Ierland dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Ik ga graag mee!
Half april zijn er geen kindervakanties volgens mij. Zou dat een mooi streven zijn?
@munckerik mooi he 🙂
@Ijsvogel We kunnen dat weekend als uitgangspunt nemen.
Begin volgende week zal ik contact opnemen met Johan. Hij is op dit moment toch druk met het wilde weekend van meneerwateetons 🙂
Ik heb de hele week al een beetje in de pauze-stand gestaan hahaha.
Ga er alles aan doen om er weer bij te zijn zeker wanneer er straks mijn favoriete T500 is.
Net even de foto’s van de link van wateetons bekeken….. meteen weer heimwee.
De worstjes zijn al mooi aan het drogen, lekker bij de kerstborrel.
Hier net zo, ik heb het meest noodzakelijke gedaan, verder alles kalm aan. Verder bijna geen alcohol op, genoeg geproefd die 4 dagen. Toch kijk ik alweer uit naar de volgende keer.
En Erik…. Ik zit te twijfelen over zo’n vaatje van Mackmyra…. Het is niet heelgoedkoop maar wel heel gaaf met zo’n naamplaatje van het stookforum er op hahaha
Ja die vaatjes Jan die hebben me ook bezig gehouden, ik weet nu hoe ze open moeten 🙂
Maar een behoorlijke investering dat dan weer wel.
Ik wilde ook rustig aan doen met alcohol maar woensdag was mijn zwemavondje en gisteren mijn repetitieavondje en vanmiddag vond ik het toch tijd worden om mijn abdijbier tussentijds te proeven
Als je zwemt kun je toch niet drinken? Of was het een hottub ???
Ik heb vanavond weer mn biljartavondje, die heb ik vorige week overgslagen ?
Dit weekend is dus nu aan de gang: http://wateetons.com/wateetons-wilde-weekend-in-zweden/
Ik zie net op facebook dat ze bij deze iets grotere groep zelfs 2 damherten hebben moeten villen.
Er blijft straks niets meer over als hij zo doorgaat ???
En anders zie ik ook nog wel een varken aan het spit voor me boven het vuur aan de waterkant mmmm
Haha ja ik heb hem al gevonden op beefensteak hoor 😉
Maar mijn oven is te klein, ik kom wel bij jou eten!
Dat is precies dezelfde maat als mijn huis-tuin-en-keukenoven. Je hoeft hem dus niet door te zagen. Gewoon de achterpootjes tot bij zijn snuit buigen en dan past hij mooi in de braadslee. Echt een toppertje hoor. Leuk voor de BBQ 2018 als er een ronddraaiend spit is.
Maar nogmaals je bent hier ook van harte welkom 🙂
Ah kijk, dat valt weer mee 🙂 Ik dacht jij hebt vast zo’n oven onder je fornuis. op beefensteak geven ze ook een oven van 60 cm aan.
Ik denk dat ik hier in huis niet veel kwijt kan van het vlees, maar ga het toch gewoon eens proberen. Nodig ik Koen en mn schoonvader uit. En jij mag dan ook doorrijden naar deventer natuurlijk!
Een varken aan het spit op de Stookforum BBQ lijkt mij een heel goed idee. Dat is wel te regelen hoor!
Ik heb wel een fornuis van 90 breed maar een normale oven van 60 (op ooghoogte, hoef ik niet te bukken 🙂 )
Oven van 60 is dus ruim 40 binnenmaat.
Het buikje van het varken is leeg dus je kunt de pootjes heel ver naar voren buigen (op de foto van beefensteak zie dat ze al ver naar voren steken.
Doorrijden naar Deventer is ook prima 🙂
Precies de maten zoals bij mij idd, alleen is mijn oven niet onder het fornuis 🙂
Ik zit net eens te kijken op bbkoe.nl Ik zie heerlijke mogelijkheden inplaats van een traditionele bbq.
Ah kijk, dat valt weer mee 🙂 Ik dacht jij hebt vast zo’n oven onder je fornuis. op beefensteak geven ze ook een oven van 60 cm aan.
Ik denk dat ik hier in huis niet veel kwijt kan van het vlees, maar ga het toch gewoon eens proberen. Nodig ik Koen en mn schoonvader uit. En jij mag dan ook doorrijden naar deventer natuurlijk!
Een varken aan het spit op de Stookforum BBQ lijkt mij een heel goed idee. Dat is wel te regelen hoor!
Doen, ik kijk wel weg. Vreten doe ik overigens wel en mijn lieve vrouw ook, Koop jullie wel om (lees schuldgevoel) met rum op het vat die echt lekker begint te worden.
Erik, zet het weekend van 21april maar vast in je agenda, we gaan dan een vat Oloroso Peated voorzien van een koperen stookforum plaatje.
Er liggen nog een paar vaatjes die al 8 tot 10 maanden liggen. We kunnen dan proeven en dan het stookforum plaatje er op timmeren ?????
Dan kunnen we over een paar jaar een gigantisch whiskyfeest geven als we hem gaan importeren ?
Meen ik zeker ? en als we er dan zijn zit hij al ruim een jaar in het vat dus meteen proeven. Johan wilde mackmyra de volgende keer overslaan maar vond ik geen goed idee ?
Hakan die onze tasting verzorgde is een aardige vent, hij is bevriend met een eigenaar van de Mitra in Zwolle. Daar neem ik ook nog contact mee op. Hij kan dan tzt de import verzorgen hoop ik. Hij heeft ook een vat aangeschaft 2 jaar geleden ?
We hebben ook de amarene geproefd en die was ook erg lekker, maar ze hebben ook nog de amarene peated maar die hebben we niet geproefd en wilde ik dus niet ongeproefd aankopen. Volgens Hakan zou die zeker in de smaak vallen. Maar de Oloroso kan ik nog voor de geest halen en die was erg lekker. Dus ga ik voor die.
Als we nu ieder jaar met een groepje gaan proeven we hem gewoon accijnsvrij leeg ?
De nieuwe Zwedenreis is in de maak, klik hier https://www.stookforum.nl/thread/12-april-2018-gaan-we-weer-naar-zweden-ga-jij-mee/
Dit topic gaat een slotje op, anders gaan ze door elkaar heen lopen ?