Eenvoudig recept

Geupdate op 19 mei 2020 in Stookforum
22 op 14 april 2020

Even voor de oppergoeroe  (stook) Robbert, ander mag natuurlijk ook .

Omdat er vandaag een rit was uitgevallen (ben chauffeur) , en ik nog een liter of 5 a75% heb staan  dacht ik nog een keer door de ketel 2 liter op 90 +% voor de wietolie en dan 2,5 liter op ?% voor een kruidenbitter ,iets met drop of zo, maar als ik de recepten lees, heb ik straks nog een keuken nodig  voor de hoeveelheid kruiden die je af en toe nodig hebt, kun jij niet iets eenvoudigs neerzetten qua kruiden wat goed te maken is.

Bedankt  vast

 
  • Geliked door
Antwoord
1 op 14 april 2020

Quicky :
graines likeur :
2 liter alcohol 70%
Steranijs 12 gram
Paradijszaad 8 gr
Fenkelzaad 8 gr
Wortelzaad ( peenzaad ) 8 gr
Zure sinaasappel schil 15 gr .
10 dagen trekken .
Hierna overhalen met alle kruiden in ketel .
Na overhalen op Drinksterkte brengen en groen kleuren met
Brandnetel blad. ( Spinazie blad ,)

Forum Lid
op 14 april 2020

( ook voor mini alquitara / tiny geschikt )

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 14 april 2020

Amerikaans water :

1 liter brandewijn 70 %
In kruiden mand in ketel :
5 gr kaneel stok
5 gr kruidnagel
3 gram nootmuskaat
15 gram lavendel bloezem
30 gram sinaasappel schil

Overhalen en hierna aanvullen naar smaak ( +- 150 mil /per liter ) met suikerwater .

Forum Lid
op 14 april 2020

(ook voor mini alquitara / tiny geschikt )

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 14 april 2020

@knoet er komen een paar tiny’s waaronder ook paar simpele zoals 70 % brandy en slechts 3 ingrediënten . Met mogelijk ook de zoete versie dus 4 ingrediënten .

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 14 april 2020

Heb je toevallig nog iets met drop?

 

Forum Lid
op 14 april 2020

Ik heb wel een paar drop achtige recepten .
Komt ook als tiny een Laurier likeur
Staat al in planning .

Ik had gedacht aan de salmiak likeur. Ben ik wat huiverig voor om te plaatsen . Salmiak maak ik zelf maar is vorm van Ammoniumchloride en dat bestaat uit zoutzuur en ammonium . Lijkt mij niet verstandig om dit zo door iedereen maar te laten proberen .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 14 april 2020
Forum Lid
op 14 april 2020

Ik ken de salmiak niet van pit & pit .
Ik weet niet hoe sterk die is van smaak .
Zou ik eerst moeten proberen wat het doet ( kwaliteit ) in recepten .
ik ken de smaak dus zien hoe het in evenwicht ligt .
Zijn een paar mooie recepten wel hier .
Salmiak bis net als gentiaan en gember moeilijk achteraf te corrigeren . Dan kun je gelijk alles in put flikkeren

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 14 april 2020

Ik kan aan salmiak poeder komen , maar heb jij de rest van het recept, of wil je het delen 

 

Forum Lid
op 14 april 2020

Ik ken de salmiak poeder van pit pit niet ik weet niet of het Ammoniumchloride is of anders gemaakt
maar voor een salmiak drop likeur neem je ;

graan brandewijn 46 % 0.8 liter .
2 kruidnagels .
6 gr zoethout .
4 gr laurier.
0,5 gr gentiaan
2 gr steranijs .
2 gr kalmoes wortel
En normaal zou 1,5 – 2 gram salmiak moeten toegevoegd.
Na 14 dagen trekken filteren .
Maat suikersiroop van heide honing : Kook 100 mil honing in 100 mil water met een mespuntje citroenzuur .
Na afkoelen voeg je de suikersiroop toe .

Forum Lid
op 19 mei 2020

De salmiak van Pit is zuiver salmiak poeder (Ammoniumchloride) zonder toevoegingen, staat op hun site..

Forum Lid
op 19 mei 2020

Ik maakte salmiak altijd zelf en wist niet dat pit pit het verkocht ook nooit naar gezicht ..

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 14 april 2020

Bedankt, ga ik maken 

Forum Lid
op 14 april 2020

Ik hoor wel of de salmiak van pit pit artificial of goed was en voldoende smaak heeft .
Recepten uit de oude doos doen het altijd goed. .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 14 april 2020

@evds3 , bovenstaande recepten kunnen alleen in alquitara en alambiek .

Tiny ’s

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 15 april 2020

Heb (nog) niet zo,n ketel probeer het wel 

In ieder geval bedankt

Forum Lid
op 15 april 2020

Het zijn wel recepten die op een alquitara , potstill , alambiek behoren gemaakt .
Met een kolom apparaat hou je wei ig smaak over .
Het salmiak Recept os een maceraat recept dus daar hoef je niet nog een over te halen dus zal je met een granen brandewijn als basis alcohol een zeer goede smaak overhouden .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 27 april 2020

Wat een heerlijke recepten staan er weer…..

Dank Robbert 👍

Forum Lid
op 27 april 2020

Deze recepten zijn ook geschikt voor alquitara.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 19 mei 2020

Vandaag een zakje salmiak binnengekregen . .

(Hij is goed ,,,👍)

Geeft weer leuke perspectieven .
Aangezien momenteel mijn telefoon waarmee ik filmpje maak muurvast zit en helaas 2 tiny’s (cherrybrandy en Curaçao likeur )en whiskey filmpje daardoor even op zich laten wachten zal ik proberen met een ander toestel een inval / plaatsvervangende tiny te maken van een recept met salmiak .

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 19 mei 2020

Robbert, je maakt me een beetje gek met al die leuke, mooie en lekkere recepten.
Ik zet ze op papier en print ze maar uit want ik wil natuurlijk niets missen.

wat heb ik nog een mooie projectjes te doen de komende tijd.

dit met dank aan ……. Robbert natuurlijk👍👍

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren