Eierpunch met rum is een typisch Noord-Amerikaanse specialiteit

Geupdate op 14 oktober 2018 in Likeuren
1 op 7 mei 2017

De eierpunch heeft een heerlijke zoete en romige smaak door de melk en kaneel die het drankje bevat.

In Amerika ligt de eierpunch, ook wel Eggnog genoemd, gewoon in de supermarkt, maar bij ons niet… 🙁 dus zullen we zelf aan de bak moeten. Gelukkig heeft MajorRum het recept, succes!

Ingrediënten:
1 liter melk
5 hele kruidnagels
5 theelepels vanillesuiker
1 theelepel kaneel
12 eierdooiers
500 gram suiker
500 milliliter rum
1 liter lichte room
½ theelepel nootmuskaat

Beschrijving
Doe de melk, kruidnagels, (1 theelepel) vanillesuiker en kaneel samen in een pan en verwarm het geheel op een lage stand gedurende 4-5 minuten. Laat de melk langzaam tot het kookpunt komen.

Neem vervolgens een grote kom, voeg hieraan de eierdooiers en suiker toe en klop dit tot een luchtig geheel. Gelukt? Haal dan de pan van het vuur en voeg het mengsel al kloppend toe.

Giet alles hierna weer in een pan en verwarm het mengsel 2-3 minuten op een gemiddelde stand. Zorg er wel voor dat het geheel niet aan de kook gebracht wordt. Gedaan? Verwijder dan de kruidnagels en laat het mengsel ongeveer 1 uur afkoelen.

Na 1 uur kun je de rum, room, (4 theelepels) vanillesuiker en nootmuskaat al roerend toevoegen. Klaar? Nee, helaas. Je zult de rum eierpunch nog een nachtje in de koelkast moeten laten staan, maar dan heb je wel een heerlijke punch om van te smullen!

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 14 oktober 2018

Dit schijnt na rijping in de koelkast nog beter te worden. Ik heb het vorig weekend gemaakt, alvast voor de feestdagen.
Heb alleen de specerijen er niet in en ipv alleen rum heb ik er ook whiskey en spiced rum in.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren