Eigen stook…

Geupdate op 11 juni 2019 in Mijn installatie
8 op 9 juni 2019

Hallo allemaal, even voorstellen. Mijn naam is Slokje, nuchtere Fries, en ik wou na het zelf bier maken nu proberen mijn eigen “Slokje”te destilleren. Ook wil ik mijn eigen stookketel maken. Van een kennis heb ik een Atag CV van 25 liter gekregen. Deze is inmiddels uitgekleed en het binnenwerk is er ook uit. Mij viel de zwarte kleur in de ketel op; moet dit er ook uit? Het eerste stukje buis op de helm is een buis van 42mm. Wat is het gevolg als deze 22mm is? en hoelang moet deze buis wezen en waarom? Hoe maak ik de eerste buis (stevig) op de helm vast? Dit lijkt me eerst wel even voldoende… Groet Slokje

 
  • Geliked door
Antwoord
2 op 9 juni 2019

Slokje welkom,maar nuchtere fries,en dan op dit forum zitten?de meeste zijn nooit nuchter,grapje,maar dat zwarte is aanslag dus dat moet je schoonmaken,ik doe dat meestal met schoonmaakazijn,de rest dat weet ik niet om dat ik met een heel andere ketel stook maar ben gerust hier ziten zoveel fanaten die je heel graag helpen.komt goed

Forum Lid
op 10 juni 2019

Welkom Slokje,

Bouwers en brouwers zijn er hier ook genoeg, ook voor het betere en sterkere spul, kan men hier veel leren. Had even gewacht om je welkom te heten, om de bouwers te laten reageren , maar blijkbaar zijn die nog niet wakker, of naar Pinkpop? Door later te reageren zorgen we weer dat je melding bovenaan komt. De woordspeling van nuchtere Fries, had ik ook meteen gelezen, succes met bouwen en nogmaals welkom.

Sköll Wiliam

Forum Lid
op 10 juni 2019

De woordspeling van nuchtere Fries, had ik ook meteen gelezen, succes met bouwen en nogmaals welkom.

Sköll Wiliam

Van william

Misschien is hij het wel zat om een nuchtere Fries te zijn. Nou dat treft. Welkom Slokje

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 10 juni 2019

Hoi provincie genoot.

Die zwarte aanslag zit in meeste boilers als aanslag . je kunt de ketel vullen met water en schoonmak azijn , citroenzuur of zoutzuur oplossing en daarna goed na reinigen .

Je kunt aan bovenkant van ketel onderdelen solderen maar je kunt ook een soort knelkoppeling gebruiken of een messing  huiddoorvoer gebruiken . deze zijn in diverse maten daar kun je simpel op door bouwen .

De diameter staat in verhouding met hoogte . Het gaat op het condensatie oppervlakte .

Dus dunner moet hoger en daarbij meer energie nodig en warmte onderin wat ook weer producy kan beschadigen .

daarbij moet je ook eerst bedenken wat je wil gaan maken . 

Verschillende dranken en alcohol vereisen en andere opbouw van ketel.

[ Ik woon in zelfde provincie . eventueel kan ik je hier terecht voor misschien wat hulp/ suggesties .

Ik ben heb enkele dagen een beetje ervaring opgedaan . [kleine 40 jaar bezig

] ook in zelfbouw . ]

Je vind hier nog veel meer zelfbouwers op forum die willen helpen dus het komt vast goed met jou project.

 

 

Forum Lid
op 10 juni 2019

Bedankt voor het aanbod Robbert. tzt ga ik zeker gebruik maken van jou hulp cq suggesties . Ik woon in de regio Drachten en ben nog druk met andere “projecten”. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 juni 2019

Welkom! Ik ben een newbie maar enorm op weg geholpen door Robbert. Ook al kan ik je met niks helpen…. kan ik je wel advies geven. Ga op Robbert zijn aanbod in.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 10 juni 2019

Je hebt vast meer aan Robbert dan aan mij, maar als ik een kolom van 42 mm had op een ketel van 25 liter, zou ik die mooi laten zitten. Heb je ook foto’s? Dan kunnen we meegenieten met je avontuur!

Forum Lid
op 11 juni 2019

Een 42 mm doorsnee heeft zeker voordeel tegen over 22 mm
Het condensatie oppervlakte is bijna 2 x zo groot . 50 cm 42 mm diam staat ongeveer gelijk aan 96 cm 22 mm diameter.
Bij 42 kun je ook makkelijker de kolom vullen met b.v. keramische ringen of koel spiraal . En je kunt minder energie gebruiken bij korter dan een hoger kolom .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren