Essence

Geupdate op 2 februari 2020 in Stookforum
10 op 28 januari 2020

Even jullie raad, Wat is een goede whisky essence, ik weet wel minimaal 3 jaar in een port of sherry vat , maar ik heb geen zin om zo lang te wachten ,en over smaak valt niet te twisten , wel over ,onder het genot van een goed glas whisky ,een goed gesprek over te voeren  , maar goed welke, ik ken er 3 , lick, arsegan classic, en  still spirit en er zullen er nog wel een paar zijn.
Wat in jullie (smaak) optiek is een heel goede, met misschien een beetje uitleg?

 
  • Geliked door
Antwoord
1 op 28 januari 2020

Arsegan is het Braumarkt huismerk en Lick heb ik wel eens voorbij zien komen maar verkoop ik niet. Beiden heb ik geen ervaring mee.

Ik verkoop Prestige, een zweeds merk. Het is iets minder populair dan de Classic en de Top Shelf van Still Spirits. Het voordeel (voor sommigen een nadeel) is dat de Prestige kleinere hoeveelheden maakt, 0,7 liter. Still Spirits Classic zijn dubbelverpakkingen die 2x 1,125 liter maken. Rare maat maar het komt dan ook uit Nieuw Zeeland.

Ik gebruik het zelf eigenlijk niet, maar als ik kijk naar wat het meest verkocht word aan terugkerende klanten dan is dat op de  gedeelde 1e plek de Still Spirits Classic Single en de Finest Reserve. 

Forum Lid
op 28 januari 2020

jan zoals jij weet heb ik al rum vsop en andere gekocht bij jou en ik kan zeggen om iets snel te hebben is dat niet slecht en ja ok ieder zijn smaak maar ik vond het ok

gr erik

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 28 januari 2020

Whiskey essence en het zelfde heb ik met wodka essence lijkt me in mijn beleving helemaal geen meerwaarde te geven. Heel verhaal zal het proberen uit te leggen. 

Ik heb stills whiskey essence een keer gekocht en weggeven ( die man vond het geweldig) maar ik vergist dan liever graan en gooi er die houtsnippers bij. Moet je wel 10 dagen wachten en die zijn zeker duurder dan essence .Of vergist graan en stook drie keer voor neutrale wodka. Maar sta open om essences nog een keer te proberen maar het is nog nooit naar mijn smaak geworden. Waarom niet? Geen idee. Het valt me gewoon tegen. Is er iemand die altijd met essences werkt vraag ik me af of wordt het uiteindelijk allemaal graan en hout? 

Forum Lid
op 29 januari 2020

Ik heb wel goede ervaring met essence.Ik heb van Jan de bizonwodka essence gebruikt,en van vinimare de wodka essence. Samen met Russische familie genuttigd,en niet zoveel ook? Ze vonden de smaak fantastisch,en waren er smorgens niet slecht van.

gr Soepkoppe.

Forum Lid
op 29 januari 2020

Wil niet de zeikerd zijn maar wodka niet gewoon schone alcohol uit graan of aardappels. Het liefst nog een paar keer gestookt ook.  Ok hier stopt de eigeweizigheid. Ik vind essences van wodka nutteloos en niet lekker. Ja ben een lul. Maar we leven nog steeds in een vrij land.  Ga weer een limoncello nemen. Komt weer niet goed vandaag.

Forum Lid
op 29 januari 2020

Grappig als de alcohol al het lekkers uit de schil heeft getrokken kan je het breken.

Forum Lid
op 29 januari 2020

Fout topic geloof ik. Gelukkig ligt de waakhond op de loer dus komt vast goed. En ik ben dronken.  Tot morgen

Forum Lid
op 29 januari 2020

Als je wodka wil maken van een suikervergisting,dan mis je toch iets van graan smaak.Beetje moeilijk uit te leggen.Daarom juist hier de essence. Ik heb ook hun wodka geproefd,was ook niet verkeerd,die van mij doet er niet voor onder.

gr Soepkoppe.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 28 januari 2020

ik heb zelf in al mijn eigenwijsheid is likeur 45 (argesan) gemaakt een liter of 2 op 30% en  nog ongeveer 700 gram suiker , dit ,omdat ik niet van het zoete ben , halve litertjes aan me familie gegeven , 3 maal en nu zie ik opeens nog meer familie.,zal toch wel een reden hebben 

Forum Lid
op 2 februari 2020

jonge hou toch op   sinds dat de familie weet wat er bij mij in de kelder staat  

gaat er geregeld een flesje daarheen 

vrijdag 8 flessen  gemaakt   ik heb er nu nog 2 over  

maar goed ik zie dat als meetlat voor het resultaat 

en ach als ik de mensen zo een leuke middag kan bezorgen 

heb ik een geweldige hobby en hun een leuke middag 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren