Even voorstellen…. Bio-Brouwmaat

Geupdate 4 dagen geleden in Stookforum
7 op 13 september 2018

leuke site , mooi assortiment !
👍

Forum Lid
op 13 september 2018

Dank je Robbert 🙂

Als er producten zijn die je in het assortiment mist laat het me dan weten dan kan ik er naar op zoek gaan.

Forum Lid
op 13 september 2018
Forum Lid
op 13 september 2018

momenteel maak ik weinig whiskey, bourbon of Cuff and buttons ( southern comfort ) . Vroeger deed ik het daarvoor het mouten zelf . De laatste jaren nam ik sterk diastatische mout en mout extract mee uit engeland van een mouterij daar . scheelt mij gewoon veel tijd en werk . Omdat bourbon en Cuff and Buttons met groot deel mais moet gemaakt gebruik is dus hoog diastatisch. Zodra ik weer aan de bourbon ga zal ik zeker jou rogge en Gerst zuur mout willen proberen.
T makkelijker en ook aardig goedkoper dan in England zag ik .
mout extracten zag ik nog niet op jou site .

Forum Lid
op 13 september 2018

Hoi Robbert, ik zoek nog naar biologisch moutextracten maar tot op heden nog niet gevonden helaas. We zoeken verder 😉

Forum Lid
op 13 september 2018

al het goede komt langzaam !😊 👌

Forum Lid
op 13 september 2018

Vloeibaar mogelijk iets kunnen vinden (siroop)  ,ze beweren dat ze bio kunnen leveren dan toch.

Gedroogde moutextracten nog niets duidelijks.

Zal van mogelijk vloeibaar een PB naar Munckerik sturen.

Forum Lid
op 13 september 2018

PB ontvangen waarvoor dank. Ik zal er eens induiken.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 18 september 2018

Zojuist het assortiment gist aangevuld met nieuwe gisten.

Bedankt Jan!

Admin
op 18 september 2018

Dat is een mooie uitbreiding van het assortiment zo! Netjes Erik 😀

Forum Lid
op 18 september 2018

Ziet er goed uit. Mooie uitbreiding.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 19 september 2018

Hierbij meld ik dat de “Bio Moutstort Op Maat” weer helemaal functioneert 🙂

Excuses aan hen die er ongemak van hebben ondervonden.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 22 september 2018
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 24 september 2018

Erik, net via de whatsapp contact gehad met mijn foute nichtje van 25 die ook into the beer-brew is.. Ze mag op mijn kosten een bio brouwpakketje naar keuze van jou ontvangen.
Annemarie had nog niet eerder van dit forum gehoord maar klinkt erg enthousiast en gaat zich waarschijnlijk ook inschrijven als forumlid. Hmm…we hebben blijkbaaar dus toch een familie dna verrijking met gevoel voor brouwen en stoken… lol!

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 24 september 2018

Monsanto is overigens opgekocht door Bayer, en de naamsverandering is , zover

ik weetal ingezet.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 2 oktober 2018

Zojuist een nieuw recept op maat, Straight Rye Whiskey Bio toegevoegd…. de eerste in de reeks whisky recepten 🙂

https://bio-brouwmaat.nl/product/straight-rye-whiskey-bio/

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 4 oktober 2018

En voor de liefhebbers van whisk(e)y recepten heb ik zojuist weer een pakket op maat toegevoegd.

https://bio-brouwmaat.nl/product/hard-mocha-whiskey-bio-recept-op-maat/

 

Forum Lid
op 24 oktober 2018

Na alleen fruit verstookt te hebben waarin ik van mijn schoonfamilie mijn ‘opleiding’ heb gehad heb ik zin om dit wiskey pakket eens te proberen. Zit er een handleiding bij? Of is het uiteindelijk hetzelfde als fruit vergisten?

Forum Lid
op 25 oktober 2018

Er zit een handleiding bij Cobus. Het is wat anders dan fruit stoken, iets bewerkelijker maar zeker niet moeilijker.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 16 oktober 2018

Zojuist een tot nog toe lege rubriek gevuld met eerste producten…..

https://bio-brouwmaat.nl/product-category/brouwzouten-en-overige/

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
9 op 23 oktober 2018

Erik, ik ben bijna zover dat ik bier kan gaan brouwen. Kan jij eens kijken of je voor een eenvoudige pils iets kan samenstellen met ingrediënten voor zo’n 10 liter met gist of advies welke en een eenvoudige gebruiksaanwijzing? 

Forum Lid
op 23 oktober 2018

Uiteraard kan ik dat. Ik was al bezig met een Pils Bio pakket samen te stellen (5, 10, 15, 20, 25 of 30 liter). Compleet met mout (al dan niet geschroot), gist. Tevens bijgesloten  een eenvoudige handleiding.

Forum Lid
op 23 oktober 2018

Een pils is een ondergistend bier Nimrax, heb jij de mogelijkheid om e.e.a. op lage temperaturen (rond de 12º) te laten vergisten? De temperaturen worden voor pils brouwen beter dus je kunt ook in je schuur of garage de boel laten vergisten. William gaat eerdaags een Bock maken (als hij dat nog niet gedaan heeft) en laat dit ook in een ruimte zonder verwarming vergisten. Hij kan je daarover wel informeren denk ik.

Forum Lid
op 23 oktober 2018

Erik, het is buiten al 12 graden maar dat blijft niet zo, ik heb een grote koelkast in een schuurtje beschikbaar. Hopelijk post William zijn bockbier bevindingen, altijd leerzaam en interessant. 

Forum Lid
op 24 oktober 2018

Geen druk hé? Begin November ga ik er aan beginnen.

1 November is hier in België namelijk een feestdag. (Allerheiligen)

Ben aan het “mentaal” voorbereiden.

Munckerik zijn “Bio recept op maat ‘Christmas ale Bio'” filmpje al -tig keer bekeken.

Hierin zie je hoe je met je ketel moet werken.

Mout is in huis, even als de gist.

De “Queen” is op de hoogte gesteld, dus niets houdt me nog tegen.

Forum Lid
op 24 oktober 2018

Het is al bijna 1 november …… 😉

Zo te horen staan alle seinen al op groen.

Houd ons op de hoogte van je bevindingen William. 

Forum Lid
op 25 oktober 2018

Mijn bevindingen zijn dat hoe meer ik lees op dit topic hoe meer ik er achter kom dat er nog heel veel verbeterd  moet worden aan mijn stookervaring maar met die recepten en samenstellingen van Erik moet het toch wel lukken om nog meer meeproefvrienden te krijgen , maar Erik het ziet er veelbelovend uit . 👍👍

 

Forum Lid
op 25 oktober 2018

Dank je Troet. Helaas kost het ontwikkelen van een recept meer tijd dan ik zou willen. Zelf eerst brouwen om te weten hoe het resultaat is/wordt of wat je kunt of mag verwachten is wel zo belangrijk. En dan hangt e.e.a. natuurlijk ook af van de ervaringen van de brouwer/stoker. 

 

Forum Lid
op 25 oktober 2018

Ik zou graag weer wat brouwen , maar!!! Helaas ik mag voorlopig geen bier meer drinken , een gevaarlijk hoog bloedsuiker , een geruststelling is dat een goeie borrel bloedsuiker verlagend is maar er is net 5 kg. Chateau whisky mout verwerkt is in de eerste stook en dat gaat wel wat worden want de midden loop was best al veelbelovend .

Forum Lid
op 25 oktober 2018

Een whisky mash maken is ook een beetje brouwen toch 😉

Je gezondheid gaat voor alles hoor. Succes met de stook!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 6 november 2018

Erik, zodra je pilsner recept klaar is bestel ik een pakket bij je. Ik wil mn chiller die ik vandaag heb samengesteld van 2 kapotte chillers eens gaan proberen. 

Nu nog proberen een Grainfather samen te stellen voor ik een nieuwe ga uitpakken 😁

Leuk projectje voor volgende weekals ik terugkom van de Brau Beviale 😎

Forum Lid
op 6 november 2018

Je bent goed bezig geweest Jan!

Mijn Pilsner staat te vergisten maar het gaat beduidend langzamer dan bij een bovengistend bier. Zodra ik ga bottelen kan ik al meer vertellen over hoe de Pilsner Bio gaat worden. Hergisten op een lage temperatuur duurt ook wat langer dus je hebt nog even om een Grainfather in elkaar te flansen 😉

 

Ga je naar de Brau Beviale, leuk! Veel plezier daar. 

Admin
op 6 november 2018

Op die lage temperaturen duurt het altijd langer, ik had niet anders verwacht. Het lijkt me wel heel mooi dit eens te doen. Is het voor het hergisten ook belangrijk dat dat gekoeld gebeurt? Gelukkig gaan we ook een koele periode in 😉

Ik houd van pilsner maar er mag voor mij wel net ietsjes meer hop inzitten dan bij een gewone pils van de bekende merken. Net een beetje meer bite. Maar jij kan vast wel iets moois samenstellen als het zover is toch?

Admin
op 6 november 2018

Oh ja Brau Beviale idd, ik ben maandag tm woensdag gesloten. 

Heb er wel weer zin in hoor, niet zozeer in de de beurs maar Neurenberg is een gave stad en er is bier, schnapps, bratwurst en schweinehackse 😁🤣

Forum Lid
op 6 november 2018

Wanneer je gaat hergisten op hogere temperatuur dan zal de gist alsnog wat esters gaan maken die je juist in een pils niet wilt hebben. Ook gebruik je wat minder bottelsuiker; zo’n 4 a 5 gram per liter.

Het recept wat ik heb samengesteld is gebaseerd op een Boheems Pils, die zijn sowieso hoppiger dan bv Heineken. Heineken heeft een IBU (international bittering units) van 23 en een Urquel zit op zo’n 40. Mijn recept heeft een berekende IBU van 38,8 🙂

Veel plezier in Neurenberg alvast, maat zo te horen komt dat wel goed.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 6 november 2018

Ik ben heel benieuwd naar je pils, ik denk dat je met de bitterheid wel goed zit naar mijn smaak.

 Neurenberg komt zeker goed 😉

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 8 november 2018

Zojuist een bierpakket besteld bij Munckerik en de keuze is gevallen op de Christmas Ale bij onze Bio brouwmaat, onze beste maat in dorstige kerst tijden..
Gekozen voor de 20 liter versie.
https://bio-brouwmaat.nl/product/christmas-ale-bio-recept-op-maat/

Ik ga proberen een vlog of blog hier te publiceren zodra ik zover ben.
Wordt dus vervolgd.

Admin
op 8 november 2018

Leuk Nim! Ben benieuwd naar je resultaten. Erik heeft er een mooie handleiding bij 😀

Forum Lid
op 8 november 2018

Ik krijg net een bericht van Erik dat de bestelling nu verwerkt wordt.Snel en efficiënt dus.. Je kan lekker makkelijk betalen met I-deal. Gaat prima dus. Ben ook heel benieuwd. Toch een van de betere kerst benodigdheden die je voor handen moet hebben.

Forum Lid
op 8 november 2018

Een mooier kerstcadeau kun je jezelf niet geven 😉

Alles is nu in handen bij onze vrienden van PostNl, morgen wordt het afgeleverd en kun je gaan brouwen. Volg de handleiding en bekijk het filmpje als leidraad. Mocht je tijdens het brouwen vragen hebben dan hoor ik het wel. Alvast succes  en….. proost op een mooie kerst!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 4 dagen geleden

Na de Whisky Mocha nu met de Straight Rye bezig. De Mocha is aan het rijpen maar de geur en smaak was al erg uitnodigend…. Dus ben zeer benieuwd naar de Rye, op het gemak bezig,muziekje aan, temperatuur in de gaten houden en natuurlijk de pH (met batterijen toch Erik… 🙂 )

Tijdens de bestelling een bericht van Erik gekregen of het klopte dat ik geen rijsthulzen mee had besteld…….????? vraagtekens kwamen bij mij op. Die zijn dus nodig omdat rogge geen hulzen bevat en tijdens het spoelen de mash verstopt kan raken. Dus kon gelukkig nog mee met de bestelling.

Over service gesproken, TOP!!!!!

Forum Lid
4 dagen geleden

(met batterijen toch Erik… 🙂 )

Van ScS

Wel verse batterijen Serge 😉

Veel brouwplezier en over een x aantal dagen veel stookplezier!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren