Even voorstellen…. Bio-Brouwmaat

Geupdate op 26 september 2019 in Stookforum
2 op 31 augustus 2019

munckerik

mijn belse vrienden waren gisteren hier en de wiskey geproefd en allemaal vonden ze het prima er zijn al een paar flessen richting belgie 

gr erik

 

Crew member
op 31 augustus 2019

Leuk om te horen Erik maar het grootste compliment is toch voor jou want jij hebt het gebrouwen en gestookt!

Forum Lid
op 31 augustus 2019

ok maar het recept en samenstelling was van u 

dus ook een beetje eer voor u

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 3 september 2019

https://bio-brouwmaat.nl/product/dusseldorf-alt-bio/ 

Morgen weer Düsseldorf Alt Bio brouwen. Gelukkig heb ik er nog een paar van de vorige keer:) Heerlijk doordrinkbaar. Ik moet nog op zoek naar mooie cylindrische glazen. Tot die tijd genieten uit een niet officieel glas;)

Crew member
op 3 september 2019

Dat glas kan echt niet Jan 🙂

Maar het wordt je vergeven. Veel  brouwplezier morgen.

Crew member
op 3 september 2019

Ja, plak dan een sticker “stookwinkel” ivm sluikreclame, was niet zo erg geweest als je godenvocht grondstoffen gepresenteerd zien in een “…”glas…Ik snap je hoor Munckerik.Hij heeft wel Lef fe? 😉

Admin
op 3 september 2019

Ja, plak dan een sticker “stookwinkel” ivm sluikreclame, was niet zo erg geweest als je godenvocht grondstoffen gepresenteerd zien in een “…”glas…Ik snap je hoor Munckerik.Hij heeft wel Lef fe? 😉

Van Nimrax

Je hebt weer eens gelijk Nim! Verdomme, om het goed te maken heb ik er toch weer 1 open moeten maken….

Crew member
op 3 september 2019

Je hebt weer eens gelijk Nim! Verdomme, om het goed te maken heb ik er toch weer 1 open moeten maken….

Van Stookforum

Dat ziet er veel beter uit. Was het een straf om er nog een open te trekken?

Crew member
op 3 september 2019

Ik trek mijn woorden terug…ben alleen te lui om te deleten…zooo veel beter dit! Komt Munckerik eerdaags elders terug op het forum met sluikreclame van Biobrouwmaat…
Ziet er heerlijk uit! Cheers man!! 😉

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 3 september 2019

Ze smaken er niet minder om. Maar ik krijg steeds kritiek als ik een glas jat. Deze is afkomstig van de laatse vakantie, halve liter 🙂 Ik moet toch maar een keer naar Düsseldorf voor een officieel glas 🙂 Vrouwtje wil toch niet altijd mee!

Hij is lekker! Botteldatum 13-02. Ik denk dat hij nu op zijn best is. Had ik al gezegd dat de Christmas Ale lekker is nu? Vandeweek geproefd en die is nu ook echt perfect!

 

 

Crew member
op 3 september 2019

Pak dan een origineel Bio-Brouwmaatglas hahaha.

In Düsseldorf heb je ook zoveel leuke stadsbrouwerijen zoals, Uerige, Schumacher, Füchschen en Zum Schlüssel. Je kunt bij Schumacher ook lekker eten.

 

Christmas Ale rijpt enkel maar. Ik heb ze nu van een jaar oud en ik vind ze alleen maar beter geworden. Düsseldorf Alt mag ook lekker door rijpen. 

Admin
op 3 september 2019

Het was zeker geen straf. Van de Düsseldorf Alt drink ik er af en toe eens 1, maar het is echt een prima doordrinkbier hoor. Maar ik drink nou eenmaal niet heel veel bier. Ik heb deze nu een tijdje niet gedronken en ik vind hem echt heel erg lekker geworden.

Wat betreft de Christmas Ale, die is nu zo lekker, ik kan me haast niet voorstellen dat die nog beter gaat worden. Brouw hem nu! Dan drink je er een paar met kerst, maar bewaar er ook een paar voor februari of nog iets later, desnoods voor volgende kerst, maar brouw hem nu!

Gisteren was Leon bij mij op bezoek en hij vertelde mij dat hij bier dat 2 jaar had gelagerd zo lekker was geworden. Hij vertelde mijn dat ik echt van iedere batch die ik maak een doosje moet wegleggen. Nou dat gaat bij mij al bijna vanzelf. Ik heb al behoorlijk wat liggen, dus ik kan zo nu en dan eens wat proeven en een recensie schrijven.

Ik zal eerdaags weer eens wat Bio Pils ophalen dat bij mijn schoonvader in het ruim van zijn woonboot ligt te lageren, ik heb van de laatste batch zelf nog niets geproefd, maar ik denk dat het wel goed zit. Bio Pilsener is inmiddels een bewezen recept.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 3 september 2019

Zit net op BIO-Brouwmaat bij overige te kijken, maar geen glas te vinden.

Crew member
op 3 september 2019

https://bio-brouwmaat.nl/product/dusseldorf-alt-bio/

 

Hier staat het!

Maar…..niet te koop, het is een digitaal exemplaar 😉

Ik heb eens geïnformeerd naar het laten bedrukken van glazen maar dat is  onbetaalbaar voor mij.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 september 2019

Ik heb nog 1 dubbel recept maar dan met ondergist, (MJ M76) deze is met een start sg van 1069 inmiddels gedaald naar 1015. Deze ga ik waarschijnlijk maandag bottelen. De kleur is net als de dubbel en de Tripel Amberkleurig, ik weet nog niet hoe ik hem ga noemen, het is dus een zwaar bier met voornamelijk pilsmout en een pilsgist. Is het dan een zwaar pils? Met dit hoge start sg vind ik het heel bijzonder dat hij zo snel met een temperatuur die nooit boven de 11 graden C is geweest zo,n eind sg heeft gehaald. Ik ben echt heel benieuwd naar het resultaat.

Van Stookforum

Bovenstaande Quote stamt van 16 Maart 2019

Ik noem hem inmiddels Zwaar Blond, 7,2%

Het beschreven brouwsel viel een beetje tegen (dacht ik) .Een paar keer geproefd in het begin maar het was niet heel geweldig. Daarbij als ik een flesje opende liep er eerst behoorlijk wat schuim uit de fles. Dit kun je overigens tegengaan door goed te koelen.

Ik heb gisteren 2 flesjes hiervan koud gezet om eens te proeven. Mijn gedachten gingen er al naar uit om de boel te verstoken, maar gelukkig heb ik dat niet gedaan! Maandenlang niet naar om gekeken en mijn god wat is hij lekker geworden! (Nog ruim 50 flesjes op voorraad, YES!)

Wat heb ik hiervan geleerd? Van alles dat je maakt minimaal een doosje apart zetten voor later. 

Dit heb ik laatst gemerkt bij de Christmas Ale (ik ben nu aan het bijbrouwen voor volgend jaar!)

De Dusseldorf Alt vond ik al lekker, maar nu proef ik na maanden wachten weer eens een flesje en hij is zoveel verbeterd! Ook deze dus op tijd brouwen!

En nu blijkt dit dus ook weer bij de Zwaar Blond.

Brouw dus voldoende om wat achter de hand te houden. Ga niet pas bijbrouwen als je voorraad bijna op is want dan ben je te laat.

 

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 26 september 2019

In het single malt whisky topic kwam de Smoked Porter ter sprake. Om daar on topic te blijven haal ik hem hier even aan.

Ik heb deze vandeweek gebrouwen. Het pakket lag er al een week maar mn fermenters waren nog bezet. 

Ik had verwacht tijdens het brouwen al veel rookgeur waar te kunnen nemen maar dat was in het geheel  niet het geval. Nu hij staat te gisten ruik  je het wel. Heel apart.

Ik ben erg benieuwd, het trok mij eerst niet zo maar het was het enige recept op maat van Bio-broumaat dat ik nog niet gemaakt had dus wilde hem toch eens proberen. 

De Christmas Ale staat ook weer te gisten. Ik heb nog heel veel staan maar die wordt nog steeds lekkerder. Net als de Dusseldorf Alt, die is na 3 kwart jaar ook fantastisch geworden en helaas bijna op. Bijna 70 flesjes staan nu te hergisten en moeten nog even rijpen.

Ook een test gedaan met een Mangrove Jacks Rye IPA, 50 flesjes gevuld uit 1 pakket. Benieuwd of dat te drinken is na alle verwennerij uit Erik’s winkel!

 

Crew member
op 26 september 2019

Ook een test gedaan met een Mangrove Jacks Rye IPA, 50 flesjes gevuld uit 1 pakket. Benieuwd of dat te drinken is na alle verwennerij uit Erik’s winkel!

 

Van Stookforum

Dat wordt een tegenvaller Jan hahaha.

Admin
op 26 september 2019

Ik ben er ook bang  voor 😉

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren