Even voorstellen…. Bio-Brouwmaat

Geupdate op 7 juni 2020 in Stookforum
2 op 31 augustus 2019

munckerik

mijn belse vrienden waren gisteren hier en de wiskey geproefd en allemaal vonden ze het prima er zijn al een paar flessen richting belgie 

gr erik

 

Crew member
op 31 augustus 2019

Leuk om te horen Erik maar het grootste compliment is toch voor jou want jij hebt het gebrouwen en gestookt!

Forum Lid
op 31 augustus 2019

ok maar het recept en samenstelling was van u 

dus ook een beetje eer voor u

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 3 september 2019

https://bio-brouwmaat.nl/product/dusseldorf-alt-bio/ 

Morgen weer Düsseldorf Alt Bio brouwen. Gelukkig heb ik er nog een paar van de vorige keer:) Heerlijk doordrinkbaar. Ik moet nog op zoek naar mooie cylindrische glazen. Tot die tijd genieten uit een niet officieel glas;)

Crew member
op 3 september 2019

Dat glas kan echt niet Jan 🙂

Maar het wordt je vergeven. Veel  brouwplezier morgen.

Crew member
op 3 september 2019

Ja, plak dan een sticker “stookwinkel” ivm sluikreclame, was niet zo erg geweest als je godenvocht grondstoffen gepresenteerd zien in een “…”glas…Ik snap je hoor Munckerik.Hij heeft wel Lef fe? 😉

Admin
op 3 september 2019

Ja, plak dan een sticker “stookwinkel” ivm sluikreclame, was niet zo erg geweest als je godenvocht grondstoffen gepresenteerd zien in een “…”glas…Ik snap je hoor Munckerik.Hij heeft wel Lef fe? 😉

Van Nimrax

Je hebt weer eens gelijk Nim! Verdomme, om het goed te maken heb ik er toch weer 1 open moeten maken….

Crew member
op 3 september 2019

Je hebt weer eens gelijk Nim! Verdomme, om het goed te maken heb ik er toch weer 1 open moeten maken….

Van Stookforum

Dat ziet er veel beter uit. Was het een straf om er nog een open te trekken?

Crew member
op 3 september 2019

Ik trek mijn woorden terug…ben alleen te lui om te deleten…zooo veel beter dit! Komt Munckerik eerdaags elders terug op het forum met sluikreclame van Biobrouwmaat…
Ziet er heerlijk uit! Cheers man!! 😉

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 3 september 2019

Ze smaken er niet minder om. Maar ik krijg steeds kritiek als ik een glas jat. Deze is afkomstig van de laatse vakantie, halve liter 🙂 Ik moet toch maar een keer naar Düsseldorf voor een officieel glas 🙂 Vrouwtje wil toch niet altijd mee!

Hij is lekker! Botteldatum 13-02. Ik denk dat hij nu op zijn best is. Had ik al gezegd dat de Christmas Ale lekker is nu? Vandeweek geproefd en die is nu ook echt perfect!

 

 

Crew member
op 3 september 2019

Pak dan een origineel Bio-Brouwmaatglas hahaha.

In Düsseldorf heb je ook zoveel leuke stadsbrouwerijen zoals, Uerige, Schumacher, Füchschen en Zum Schlüssel. Je kunt bij Schumacher ook lekker eten.

 

Christmas Ale rijpt enkel maar. Ik heb ze nu van een jaar oud en ik vind ze alleen maar beter geworden. Düsseldorf Alt mag ook lekker door rijpen. 

Admin
op 3 september 2019

Het was zeker geen straf. Van de Düsseldorf Alt drink ik er af en toe eens 1, maar het is echt een prima doordrinkbier hoor. Maar ik drink nou eenmaal niet heel veel bier. Ik heb deze nu een tijdje niet gedronken en ik vind hem echt heel erg lekker geworden.

Wat betreft de Christmas Ale, die is nu zo lekker, ik kan me haast niet voorstellen dat die nog beter gaat worden. Brouw hem nu! Dan drink je er een paar met kerst, maar bewaar er ook een paar voor februari of nog iets later, desnoods voor volgende kerst, maar brouw hem nu!

Gisteren was Leon bij mij op bezoek en hij vertelde mij dat hij bier dat 2 jaar had gelagerd zo lekker was geworden. Hij vertelde mijn dat ik echt van iedere batch die ik maak een doosje moet wegleggen. Nou dat gaat bij mij al bijna vanzelf. Ik heb al behoorlijk wat liggen, dus ik kan zo nu en dan eens wat proeven en een recensie schrijven.

Ik zal eerdaags weer eens wat Bio Pils ophalen dat bij mijn schoonvader in het ruim van zijn woonboot ligt te lageren, ik heb van de laatste batch zelf nog niets geproefd, maar ik denk dat het wel goed zit. Bio Pilsener is inmiddels een bewezen recept.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 3 september 2019

Zit net op BIO-Brouwmaat bij overige te kijken, maar geen glas te vinden.

Crew member
op 3 september 2019

https://bio-brouwmaat.nl/product/dusseldorf-alt-bio/

 

Hier staat het!

Maar…..niet te koop, het is een digitaal exemplaar 😉

Ik heb eens geïnformeerd naar het laten bedrukken van glazen maar dat is  onbetaalbaar voor mij.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 september 2019

Ik heb nog 1 dubbel recept maar dan met ondergist, (MJ M76) deze is met een start sg van 1069 inmiddels gedaald naar 1015. Deze ga ik waarschijnlijk maandag bottelen. De kleur is net als de dubbel en de Tripel Amberkleurig, ik weet nog niet hoe ik hem ga noemen, het is dus een zwaar bier met voornamelijk pilsmout en een pilsgist. Is het dan een zwaar pils? Met dit hoge start sg vind ik het heel bijzonder dat hij zo snel met een temperatuur die nooit boven de 11 graden C is geweest zo,n eind sg heeft gehaald. Ik ben echt heel benieuwd naar het resultaat.

Van Stookforum

Bovenstaande Quote stamt van 16 Maart 2019

Ik noem hem inmiddels Zwaar Blond, 7,2%

Het beschreven brouwsel viel een beetje tegen (dacht ik) .Een paar keer geproefd in het begin maar het was niet heel geweldig. Daarbij als ik een flesje opende liep er eerst behoorlijk wat schuim uit de fles. Dit kun je overigens tegengaan door goed te koelen.

Ik heb gisteren 2 flesjes hiervan koud gezet om eens te proeven. Mijn gedachten gingen er al naar uit om de boel te verstoken, maar gelukkig heb ik dat niet gedaan! Maandenlang niet naar om gekeken en mijn god wat is hij lekker geworden! (Nog ruim 50 flesjes op voorraad, YES!)

Wat heb ik hiervan geleerd? Van alles dat je maakt minimaal een doosje apart zetten voor later. 

Dit heb ik laatst gemerkt bij de Christmas Ale (ik ben nu aan het bijbrouwen voor volgend jaar!)

De Dusseldorf Alt vond ik al lekker, maar nu proef ik na maanden wachten weer eens een flesje en hij is zoveel verbeterd! Ook deze dus op tijd brouwen!

En nu blijkt dit dus ook weer bij de Zwaar Blond.

Brouw dus voldoende om wat achter de hand te houden. Ga niet pas bijbrouwen als je voorraad bijna op is want dan ben je te laat.

 

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 26 september 2019

In het single malt whisky topic kwam de Smoked Porter ter sprake. Om daar on topic te blijven haal ik hem hier even aan.

Ik heb deze vandeweek gebrouwen. Het pakket lag er al een week maar mn fermenters waren nog bezet. 

Ik had verwacht tijdens het brouwen al veel rookgeur waar te kunnen nemen maar dat was in het geheel  niet het geval. Nu hij staat te gisten ruik  je het wel. Heel apart.

Ik ben erg benieuwd, het trok mij eerst niet zo maar het was het enige recept op maat van Bio-broumaat dat ik nog niet gemaakt had dus wilde hem toch eens proberen. 

De Christmas Ale staat ook weer te gisten. Ik heb nog heel veel staan maar die wordt nog steeds lekkerder. Net als de Dusseldorf Alt, die is na 3 kwart jaar ook fantastisch geworden en helaas bijna op. Bijna 70 flesjes staan nu te hergisten en moeten nog even rijpen.

Ook een test gedaan met een Mangrove Jacks Rye IPA, 50 flesjes gevuld uit 1 pakket. Benieuwd of dat te drinken is na alle verwennerij uit Erik’s winkel!

 

Crew member
op 26 september 2019

Ook een test gedaan met een Mangrove Jacks Rye IPA, 50 flesjes gevuld uit 1 pakket. Benieuwd of dat te drinken is na alle verwennerij uit Erik’s winkel!

 

Van Stookforum

Dat wordt een tegenvaller Jan hahaha.

Admin
op 26 september 2019

Ik ben er ook bang  voor 😉

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 24 november 2019

Ik zit aan de Christmas Ale van de vorige batch. Lekker spul 👌

Forum Lid
op 24 november 2019

Enjoy

Crew member
op 24 november 2019

Proost Jan 🍺

 

Admin
op 24 november 2019

Ik heb de nieuwe batch al geproefd op de zaak, maar bedacht vandaag dat ik thuis nog een doosje van de oude batch had staan 😉 wie wat bewaard die heeft wat 😃

Het wordt weer tijd voor wat nieuws…..

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 3 december 2019

Ik heb de Dusseldorf Alt nu een paar keer laten proeven aan verschillende mensen en niets dan lof. Dus daar gaan we weer 😎

Crew member
op 3 december 2019

Hij zit alweer in de fermenter Jan, dat doe je goed 👍 

 

Hier zijn ook een aantal liefhebbers van de Düsseldorf Alt Bio.

Admin
op 3 december 2019

Je schreef ergens een stukje terug dat je het recept iets had aangepast? De smaak is volgens mij hetzelfde maar schuimstabiliteit van de vorige batch is echt perfect nu.

Crew member
op 3 december 2019

De aanpassing zit hem in de hopsoorten Jan. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 22 januari 2020

De Kölsch Bio zit pas een week in de fles en heb er net een geproefd. Het schuim is nu al redelijk stabiel. Ben er erg tevreden over! De echte Kölsch is eigenlijk kraakhelder gefilterd, dat is bij mij dan niet het geval, door de tarwe zit er een klein zweempje in en ik filter niet. Maar dat neem ik voor lief. Het is een lekker biertje geworden en kan alleen nog maar beter worden.

Crew member
op 22 januari 2020

Leuk om te horen Jan, misschien leuk om het recept hier te posten?!

Vroeger waren alle bieren troebel, toen zijn ze gaan filteren en tegenwoordig heet het dan ineens “ongefilterd” en doen ze net of dat dan ambachtelijk is. Er is maar 1 ding dat telt, en dat is de smaak 😁🍺

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 22 januari 2020
Ik heb het recept gebruikt dat Munckerik op pagina 4 heeft doorgegeven. Dat was deze: https://www.twortwat.nl/per.auteur?article_id=1162825056
 
Ik heb het recept x 2,5 gedaan en met onderstaande ingredienten gemaakt. Een heel simpel recept maar erg lekker. Het is de Keulse rivaal van de Dusseldorf Alt. Ze vinden elkaars bier niet te zuipen maar ik lust ze beiden graag. De Alt is donker en dit is een blondje.
 
 
  • INGREDIËNT 1:

    PILSMOUT BIO 3-3,5 EBC (€ 0,0030)

  • AANTAL GRAM INGREDIËNT 1:

    4.000

  •  
  • INGREDIËNT 2:

    TARWEMOUT BIO 3,5-5 EBC (€ 0,0037)

  • AANTAL GRAM INGREDIËNT 2:

    500

  •  
  • GESCHROOT?:

    WEL GESCHROOT (+ € 2,95) (€ 2,9500)

  • TOTALE PRIJS:

    € 16,8000

  • BATCH_CODE:

    BMOM19102

  • HOEVEELHEID UIT BATCH:

    1

16,80Hallertau Spalter Select Bio Hop (Pellets) – 100 Gram × 1

  • BATCH_CODE:

    T9018100

  • HOEVEELHEID UIT BATCH:

    1

8,60

HIER KAN NOG EEN AANKOOPNOTITIE

Gist
Fermentis
Safale K-97
 × 2

 
 
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 7 maart 2020

Morgen (zondag) ga ik de 2e ronde van de Kölsch Bio bottelen. De 1e ronde is al bijna op. Nou ja, nog 20 flesjes maar het krijgt de kans niet om te rijpen. Wat drink dat lekker weg zeg! 

Volgende week kan ik de kriebels 2.0 bottelen https://www.twortwat.nl/recepten?id=252

De smaak van de koele wort van de kriebels 2.0 is zeer veelbelovend. 50 sg punten vergist, dat wordt een stevig biertje. Uiteraard alles Bio van Erik. 

En dan komt als het goed is dinsdag weer een mooi recept op maat van Erik binnen om een lekkere Bio Tripel te brouwen.  Als proef wat extra tarwe bijbesteld voor meer schuimstabiliteit. De ervaring tot nu toe is wel dat hoe hoger het alcoholpercentage, hoe meer moeite het kost om ee  stabiele schuimkraag te behouden. Extra tarwe zou hier bij kunnen helpen. Sommigen noemen het een fabel, anderen zweren er bij.

Iemand ervaring hiermee?

Ik ben tot op heden ontzettend tevreden over de producten van bio-brouwmaat 🙂 

 

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 8 maart 2020

Klaar 😃 65 flesjes Kölsch Bio.

En weer een fermenter vrij voor de Tripel aanstaande woensdag.

Forum Lid
op 8 maart 2020

Krijg er dorst van.

Crew member
op 8 maart 2020

Goed bezig Jan 😁

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
17 op 24 april 2020

Zeer verheugd in afwachting van mijn bestelling .
Binnenkort zal Erik ( munckerik bio- brouw maat )
de Fermentis C70 en de fermentis HG 1 mij leveren .
Zelf maak ik meestal mijn gisten omdat ik een hoge kwaliteit wens heb .
MAAR ook ik hou van wel van een beetje gemak.
Met deze gisten van fermentis kan ik een groot deel van mijn dranken gaan maken zonder zelf extra werk en zonder de teleur stelling in prestaties die de meeste commerciële hobby gisten geven .

Goed nieuws dus .
Mijn dank is groot Erik !

Crew member
op 24 april 2020

Mochten er in de tussentijd meerderen zich melden voor deze gisten dan kan ik daar rekening mee houden en ze wellicht eerder bestellen. Dus nog even geduld Robbert. 

Forum Lid
op 24 april 2020

Ik heb geduld , er staat nog voldoende homemade in koelkast voor mijn eerstvolgende vergisting .

zou mooi zijn als meerdere het licht zien .
Uiteindelijk zoals ik vaker zeg een goede drank begint bij een goede basis .
Maar ik weet zeker dat als mensen eenmaal inzien dat die basis ook het gist is wat verderop niet alleen betere smaken maar ook minder werk en knoeierij met na correctie levert een overstap snel gemaakt is .
( Er zijn altijd mensen met slechte smaak vermogen die zullen blijven hangen in die turbo zooi )

Crew member
op 24 april 2020

Ik heb de pagina’s alvast aangemaakt en zichtbaar gemaakt zodat geïnteresseerden al kunnen leven wat e.e.a. inhoudt. Nog niet bestelbaar dus.

https://bio-brouwmaat.nl/product-category/gist/fermentis/

 

 

Forum Lid
op 24 april 2020

Schrijf mij maar op voor ieder eentje Erik.

Forum Lid
op 24 april 2020

Ik volg! Je mag mij ook opschrijven.

Crew member
op 24 april 2020

Staat genoteerd Nick

Welke Bauke of wil je beide?

Forum Lid
op 24 april 2020

Voor de di hard stevige whiskey’s maker is de M1 zeeeeeeer geschikt

Forum Lid
op 24 april 2020

De HG-1 bedoel je?

Crew member
op 24 april 2020

Nee er zijn nog meer Fermentis gisten in pond verpakking waaronder Safspirit M1 voor Scotch en single malt of USW-5 voor bourbons en nog een aantal mooie smaken. Bij interesse kan ik die ook leveren.

Forum Lid
op 24 april 2020

De M1 wil ik dan wel aan het lijstje toevoegen, heb ik voorlopig genoeg gist om het jaar mee te redden dan 😉

Forum Lid
op 24 april 2020

De C70 Is een universeel gist. Beetje als bakkersgist maar wat krachtiger .
Overlapt eigenlijk ook de usw 5
De HG 1 is meer voor sappen , fruit e.d.
De M1 is voor robuuster whiskey’s maar ook voor boubons e.d

Crew member
op 24 april 2020

De M1 wil ik dan wel aan het lijstje toevoegen, heb ik voorlopig genoeg gist om het jaar mee te redden dan 😉

Van Alchemist

De M1komt op €28,75 Nick, deze mee bestellen? Zo ja dan maak ik ook daar straks een pagina voor aan. Op advies van Jan heb ik ook een notificatie knop toegevoegd voor producten die uit voorraad zijn. Als je deze verstuurt krijg je een bericht zodra het product weer op voorraad is

Forum Lid
op 24 april 2020

Ik wil m graag hebben, merendeels van mn brouwsels zijn Whiskies 😉. Ik denk dat als ik terugreken wat ik t afgelopen jaar aan gist heb uitgegeven zijn dit prima prijzen. 

Knop is een prima idee, krijg jij dan ook bericht? Maakt t forecasten weer wat makkelijker.

Crew member
op 24 april 2020

Uiteraard krijg ik dan ook een bericht. Precies wat je zegt, zo kan een betere forecast maken.

Crew member
op 24 april 2020

M-1 toegevoegd aan de shop

Forum Lid
op 26 april 2020

Staat genoteerd Nick

Welke Bauke of wil je beide?

Van Munckerik

Beide Erik, ik volg Robbert , nick.  Erik. 

Vertrouw op hen. Die hg1 al veel over gelezen. Ben zeer benieuwd naar die c70.

Crew member
op 26 april 2020

👍🏼

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 4 mei 2020

Deze week worden de Fermentis 500 gram verpakkingen

SafSpirit C-70,  https://bio-brouwmaat.nl/product/fermentis-safspirit-c-70/

SafSpirit HG-1 https://bio-brouwmaat.nl/product/fermentis-safspirit-hg-1/  en

SafSpirit M-1 https://bio-brouwmaat.nl/product/fermentis-safspirit-m-1/ verwacht. 

Voor hen die geïnteresseerd zijn en (nog) geen voorraadnotificatie hebben ingevuld is het advies om dit alsnog te doen of de website goed in de gaten te houden.

Forum Lid
op 4 mei 2020

Goed nieuws .👍

Forum Lid
op 4 mei 2020

done..

 

Crew member
op 4 mei 2020

👍🏼 ik zag hem net binnenkomen.

Forum Lid
op 5 mei 2020

@Munckerik ,wat doet de graanprijs op het moment, wanT Pjoetin houd het vast tot zeker alle covid ellende gedaan is . Zo geldt dit ook voor uien knoflook zonnebloempitten etc . Als de aziatische landen hun rijst gaan zien als “veiligheids” voorraad, dan maken we binnenkort alleen nog vodka, want de frietaardappelen kosten nog €1 per ton (1000 kg)

Crew member
op 5 mei 2020

Oeps William, daar heb ik geen idee van. Voorlopig merk ik nog niets van stijgingen. Nu komen de granen voor mijn mouten van dichtbij en zijn biologisch dus dat is allemaal wat kleinschaliger. Ik zie wel dat mijn concurrenten de prijzen aan het verhogen zijn (ik weet niet of dat komt doordat de glyfosaat duurder wordt 😁)

Forum Lid
op 5 mei 2020

Rusland houdt op het moment veel “onnodige” import naar binnen tegen, en voeding blijft grotendeels binnen. Aangezien Rusland tegenwoordig de graanschuur van Europa is, (USA heffingen etc) komt de prijs van granen ,oogsttijd Juli 2020, onder dru te staan. Donny maakt ruzie met China , lees;Azie, dus als rijst als chantage wordt gebruikt, blijven alleen de frietaardappelen over. 😉 😉 . De concluenten verhogen alvast om het niet op te laten vallen. En omlaag ; Nooit, Jamais. De boeren zullen later minder krijgen, maar dan nemen zij gewoon meer winst. Iemand nog een paar miljoen liggen , om een mouterij op te starten?

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 8 mei 2020

Gisteren zijn de verpakkingen SafSpirit C-70, HG-1 en M-1 binnengekomen. Helaas waren de verpakkingen C-70 en HG-1 heel kort houdbaar of zelfs iets over de datum. Ik kon certificaten van Fermentis krijgen die aantonen dat e.e.a. langer houdbaar is maar ze gaan helaas terug en ik weet niet wanneer ze weer komen 😒

De M-1 is wel op voorraad nu.

Forum Lid
op 8 mei 2020

Meteen meegepakt toen de melding binnen kwam. Nu nog toegang krijgen tot de brouwapparatuur en dan kunnen we de geleden schade qua stilstaan weer goed gaan maken.

Forum Lid
op 8 mei 2020

Goede keuze Erik.

Forum Lid
op 8 mei 2020

Erik ik heb geduld ik hoor graag wanneer de verse er zijn .

Crew member
op 8 mei 2020

Oh gelukkig maar Robbert. Ik baal er wel goed van.

Fermentis heeft voor alle gisten een verlengde houdbaarheidsdatum van een jaar en daar  hebben ze certificaten voor. Als webwinkel wil ik dit zo niet aan mijn klanten verkopen en daar hebben ze wel begrip voor.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 17 mei 2020

Ik las net dat de engelse belastingdienst overspoeld wordt met accijnsvergunning aanvragen omdat de brouwers tijdens de lockdown zo enthousiast zijn gaan brouwen dat ze direct commercieel willen gaan. Erik, merk jij ook dat er klanten zijn die deze stap willen gaan zetten? Ik fantaseer er wel eens over maar ik houd het gewoon lekker voor hobby. Gisteren de Dubbel Bock geflest 🍺

Crew member
op 17 mei 2020

Ik merk wel dat er meer gebrouwen wordt maar heb nog niet gehoord dat ze commercieel willen gaan. Ik denk ook dat een veel brouwers zijn die, zekere wanneer ze een geslaagd biertje hebben gebrouwen, minimaal even spoelen met de gedachte om commercieel te willen gaan brouwen. De eerste stap is vaak naar een huurbrouwer gaan en als het gaat lopen investeren in eigen ketels en fermenters. Ook ik heb dat overwogen. Merk nu dat ik zelf minder aan het brouwen ben en dat is best wel jammer.

 

Hoe is je eerste impressie van de Dubbel Bock?

Admin
op 17 mei 2020

Ik heb er nog geen goed beeld van, ik heb veel hop gebruikt, het wordt sowieso een krachtige smaak. Percentage rond 8%. Later komende week zal ik er een uitschenken.

De Saison heeft  maar liefst 8,5% met de bottelsuiker meegerekend. Hoger dan bedoeld. Ik had wat meer spargewater moeten gebruiken. Maar hij is erg lekker. Geworden denk ik, en bijna droog vergist tot 1002. Je hebt niet door dat het zo’n zwaar bier is. Maar ook deze moet ik nog voor de 1e keer uitschenken. Heb alleen het jongbier nog maar geproefd.

Dan heb ik nog een meibockje genaakt met weinig hop, 6,5% en een beetje zoetig. Voor de dames die niet van bitter houden. Drinkt heerlijk weg met heel romige schuimkraag

Beide bocks zijn ondergisters, en vooral bij de dubbelbock vind ik het bijzonder dat hij zo hoog is geworden.

Crew member
op 17 mei 2020

1.002 Is inderdaad erg laag, was de M76 Bavarian Lager toch?

De Saison gaat haast naar de tripel toe. Lekker droog bevordert de doordrinkbaarheid 😊

Admin
op 17 mei 2020

De 1002 is de Saison, dat was met Saison gist. Ik weet het nummer niet uit mn hoofd 😉 bovengister, constant op 26 graden. Mn warmste vergisting ooit 🙂

De Bockjes waren  beiden met Bavarian lager inderdaad. Waarbij de meibock al stopte bij 1016 en de Dubbelbock bij 1006. De meibock is ook redelijk zoet gebleven.

Crew member
op 17 mei 2020

Saison is M29, staat er bekend om dat deze ver door gaat net als de M31.

Wil je een nog warmere vergisting? Dan ga je voor de M12 Kveik.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 23 mei 2020

French Saison Bio, een goddelijk maar gevaarlijk bier. Na 1,5 flesje voel ik hem al aardig en dat heb ik niet snel. Maar wat is hij lekker! Een tikkeltje cloudy, fris, moutig en een klein zuurtje. Heerlijk stabiel schuim. Zo lekker dat ik net nieuwe bierglazen heb besteld waar ze mooi tot hun recht komen. Echt een feestje om te drinken 😁🍺

Forum Lid
op 23 mei 2020

Lijkt wel cloudy als wit bier. Mooi.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 23 mei 2020

En dan hebben we nog de Dubbelbock Bio. In werkelijkheid donkerder dan de foto. De zon staat hier op het raam.

Toen ik het jongbier proefde was ik bang dat hij te bitter zou worden. Nu heeft hij een prima bitterheid en een zoetje van de niet vergistbare suikers. Het is een ondergister met de Mangrove Jacks  M76 Bavarian Lager. Een lekker romige schuimkraag. Echt een Bockbier. Ik denk dat ik deze opzij ga zetten voor de herfstdagen. We hebben immers ook de Meibock nog. Die mag mijn vrouw vanmiddag gaan proeven. Minder hop en minder alcohol.

Mijj recepten zijn in de Grainfather recepten te vinden onder stookwinkel. De recepten zijn niet zo mooi uitgewerkt als die van Erik, maar de hoeveelheden mout en hop kloppen. Alles komt bij Bio Brouwmaat vandaan. Ook als in het recept een gangbaar mout of hop staat heb ik van Erik een vergelijkbaar Bio Mout/Hop gebruikt.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 23 mei 2020
Crew member
op 23 mei 2020

Zien er goed uit Jan. Troebel is bijna onvermijdelijk bij thuis gebrouwen bier. Iedere gist heeft weer zijn eigen karakter vwb plakken aan de bodem. De M76 levert bij mijn Pilsener Bio ook wel een helder bier op als je hem voorzichtig uitschenkt. Jouw Bock heeft een prachtige kleur!

Ik ben nu ook mijn recepten aan het aanpassen, samen met een MiniBrew gebruiker, voor de MiniBrew.  

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 23 mei 2020

Het recept op maat Pilsner Bio was ook M76 toch? Die is bij mij kraakhelder. Maar ligt ook al een maand of 10 in het ruim van Harrys woonboot. Zeer stabiele temperatuur om te rijpen.

De Saison mag troebel zijn. Het is echt lekker. Ik zal je binnenkort weer eens wat toesturen. 

Crew member
op 23 mei 2020

Alle bieren mogen wat mij betreft troebel zijn. Het zijn de commerciële brouwerijen geweest die alles (ook smaak) eruit gingen filteren. Pilsener Bio heeft inderdaad ook M76 als gist.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 4 juni 2020

Bio Tripels zitten weer in de fles 😀

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 5 juni 2020

Ondanks het hoge alcoholpercentage komt de hergisting op fles direct op gang. Ik was even bang dat de gist wel genoeg had gehad inmiddels. Deze tripel komt boven de 10%

 

Forum Lid
op 5 juni 2020

Daar krijg ik dorst van.😳😋

Crew member
op 5 juni 2020

Deze gist behoort tot de Saccharomyces cerevisiae var. diastaticus. Dat wil zeggen dat M31 instaat is enzymen te produceren die dextrine  kan afbreken tot vergistbare suikers. Ik kom hier ook altijd op een heel laag SG cijfer uit.

 

Forum Lid
op 7 juni 2020

Die blauwe caps vind ik ook elke keer tof om te zien. Detail…

Crew member
op 7 juni 2020

Dat zijn zuurstofabsorberende kroonkurken, daardoor oxideert  je bier minder.

Forum Lid
op 7 juni 2020

Thnx. Ik vind de kleur vooral mooi. 😉

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren