Experimenteren

Geupdate op 20 januari 2019 in Het Café (praathuis)
9 op 19 januari 2019

Wat zou het resultaat zijn als  ik een dikwandige rvs container vul met met drank uit de potstill en het onder een druk  steek met pure zuurstof onder 10 bar? Dat is een van mijn ideetjes op mijn lijst maar misschien heeft er al iemand geprobeerd? 

 
  • Geliked door
Antwoord
1 op 19 januari 2019

Wat wil je daarmee bereiken ?

Forum Lid
op 19 januari 2019

Zien of het sneller verouderd.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 19 januari 2019

Veel kuiswerk?

Forum Lid
op 19 januari 2019

Er is genoeg te vinden over sneller verouderen op dit forum.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 19 januari 2019

Organische chemie.. Heb je bronnen met een soort reaktievergelijking? Ik ben daar wel benieuwd naar . Tevens denk ik dat een chemische oxidatie niet gelijk staat aan “veroudering”. De meesten hier experimenteren met ozon en of ultrasoon. Dit topic is al vaker aangehaald: https://www.stookforum.nl/thread/smaak-verbeteren-na-het-stoken/

groeten Catnip

Forum Lid
op 20 januari 2019

Een chemische reactie wordt beïnvloed door tijd concentratie druk en temperatuur. Dus ik wil gewoon wat spelen met die factoren. Tijdens het rijpen onstaan veel esters waarvan sommige reacties naar links en andere rechts verlopen en dat maakt het geheel zeer complex. Kortom bijna alles heeft invloed op de smaak en er is maar één manier om een tipje van de sluier op te lichten en dat zijn experimenten. En ware het niet leuk om een pas gestookt brouwsel op enkele dagen te doen smaken alsof hij jaren oud is?

Forum Lid
op 20 januari 2019
Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 19 januari 2019

Ja noord korea💥

Forum Lid
op 19 januari 2019

Buiten heb je op dit moment gratis een diepvries,en overdag naar binnen,zo word hij ook oud,doet Adriana ook met mij,maar pas op voor de buren,😉

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren