Frambozensapje

Geupdate op 12 mei 2019 in Likeuren
24 op 18 mei 2017

Dan het volgende expiriment.

liter alcohol (64%) 200 gr. #frambozen.

Ik ga ’t een week of 4 laten staan.

Ik vermoed dat ik er na die 4 weken nog wel een suiker stroopje aan moet toevoegen. Maar….’t ziet er alleen al lekker uit.

 
  • Geliked door
Antwoord
3 op 18 mei 2017

uit ervaring weet ik dat frambozen niet echt heel veel smaak af geven.

maar je kan er nog zoveel meer mee doen, zelfs enkele frambozen in de fles laten. of tannines toevoegen van rozé wijn. als je de wijn gewassen hebt bv.

mvg gerdy

Forum Lid
op 19 mei 2017

We zullen zien.

Vanmorgen had de vloeistof in ieder geval al een mooie kleur 🙂

 

Admin
op 19 mei 2017

Ik ben dol op eau de vie gestookt van frambozen. Ik had een fles van Lubberhuizen en Raaff gekocht.

 

Ik was verbaasd hoeveel smaak er aan zat. Je proeft echt heel goed framboos. Nu hoorde ik hier op het forum, ik dacht dat Muncerik het was, dat ze bij Lubberhuizen en Raaff de frambozen verstoken maar ook nog macereren omdat je anders nooit die fantastische geur en smaak kunt bereiken.

 

Wellicht dat jij met macereren ook een heel eind kan komen. 

Forum Lid
op 19 mei 2017

Ik hoop het… OVer een week of 4 meer hierover.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 19 mei 2017

Ik heb de ervaring dat frambozen niet zo lang hoeven te macereren. Na een week is het wel klaar. Dit waren ingevroren frambozen uit de supermarkt, wellicht gaan die sneller dan verse. De smaak komt goed over. Ik heb wel flink suiker toegevoegd. De vrouw vindt het heerlijk!

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 19 mei 2017

en toch vind ik het niet zo smaken,maar kzal voor de zekerheid nog eens mijn fles nemen. mss had ik al teveel van het andere geproefd :p .

nog een leuk recept :

https://www.tuinadvies.be/artikels/kruiden_frambozenlikeur

er kan zoveel meer mee gedaan worden,een smaak is maar een smaak hé 

mvg

gerdy

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 20 april 2019

Pot Frambozen met alcohol gemaakt om te marcereren kijken of dat lekker is. Ik wil eigenlijk geen suiker siroop maken als het klaar is maar gewoon verdunnen naar 35-40%. Iemand al ervaring mee?

Forum Lid
op 20 april 2019

Gebruik zo hoog mogelijk percentage alcohol voor macereren Frambozen bevatten vrij veel sap .
Anders hou een erg laag percentage over .
Je kunt afstoken Na macereren maar ook gewoon verdunnen naar 32% beetje glycerine erbij voor mondgevoel . .

Forum Lid
op 20 april 2019

Ze liggen in 93% dus dat moet voldoende zijn 😁 thnx

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 5 mei 2019

Na marcereren meet ik rond 60% kan ik dat wel meten? Moet ik vanaf 60 verdunnen of vanaf oorspronkelijk 93%

Forum Lid
op 5 mei 2019

Ga je het nu op drink sterkte brengen of ga je het eerst nog eens overhalen .
Als je nu lager percentage meet komt door de sappen van de vruchten ..
Dus van nu 60% verdunnen .

Forum Lid
op 5 mei 2019

Ik wil het nu op drinksterkte brengen idd niet nog een verstoken. Is het wijs wat suiker erbij te doen? In welke verhouding? 

Forum Lid
op 6 mei 2019

Ik zou het eerst op drink sterkte brengen proeven en dan kijken of het nodig is om er suiker bij te doen.maak hem bv.op 45% proef en verdun dan nog een beetje     met opgelosde suiker.naar 40% wel roeren en proeven.

Forum Lid
op 8 mei 2019

Ik her er toch 45 gram suiker aan toegevoegd en hij smaakt goed 😁 mis alleen dat volle mond gevoel….hoeveel ml glycerine kan ik toevoegen? Is daar standaard verhouding voor?

Forum Lid
op 8 mei 2019

glycerine 15 ml / liter . ( gebruik je ook suikersiroop kun je iets minder gebruik 10-12 ml / liter .
gebruik je geconcentreerde glycerine 5-8 ml / liter .

Forum Lid
op 8 mei 2019

Thnx Robbert ik heb flesjes van stookwinkel

Forum Lid
op 8 mei 2019

Gewone glycerine 👍 15 ml / l .aanhouden .

Forum Lid
op 8 mei 2019

Top, thnx man

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 9 mei 2019

Het alcohol percentage meten na maceratie valt niet mee, er zullen dan suikers en andere stoffen in zitten. Ik begin met 40 a 45 %, het macareren  duurt dan wat langer en ik schat dat ik dan op 30 a 35 % uitkom. 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 9 mei 2019

Voor mijn basis drankje gebruik ik de vruchten waar ook de eau de vie van gemaakt zijn(framboos, druif of appel). Ik neem een fles met wijde hals of pot. Deze vul ik voor 1/5 met suiker. De suiker doe ik daarna met een beetje citroenzuur en een beetje water in een pan. Dit kook ik 20 minuten. De suiker lost dan goed op en kristalliseert  hierna niet meer in je drank. Daarna vul ik de fles voor 1/5  met het fruit, hier over giet ik de warme suiker. De suiker blijf lang warm en vloeibaar, dus een uur kan je dit wel laten macareren( de drank krijgt gelijk al een mooie kleur). Daarna vul ik de fles met de eau de vie(van 40 a 45%). En laat deze gemiddeld 6 weken staan(framboos 1 maand, druif 2 en appel 3 maanden). Na het macareren filter ik de drank door een koffiefilter. Daarna doe ik er nog wat glycerine in, dit geeft de drank net wat meer body. Nomaal is 1 a 2 theeleppeltje per liter voldoende, maar deze drank is niet zoet eerder zoet/zuur. en ik doe er dan ook 2 eetleppels glycerine in. Dit laat ik nog 1 week staan, en ik schat het  alcohol percentage op 30 a 35 %.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 12 mei 2019

Ik kwam deze bij ald! Tegen. Heb maar ff flessie meegenomen. Dit smaakt al best. Misschien beetje jammer van de jenever toevoeging.( Zal wel jenever met bessensap zijn).

Forum Lid
op 12 mei 2019

Alcohol met essence en kleurstoffen .😊

Forum Lid
op 12 mei 2019

Glycerine oid niet vergeten. 😀

Forum Lid
op 12 mei 2019

Zal wel maïzena zijn of gewone gelatine . 😃😃

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren