Fris zomerwijntje om ook de dames tevreden te houden

Geupdate op 28 februari 2017 in Bieren en wijnen
7 op 24 februari 2017

Bij deze een lekker fris en zoet zomerwijntje, dat de meeste dames tevreden houd.

recept voor 10 liter 12% alc

6 pakken frisse fruitdrank van de aldi (appel druif citroen.

10 gram citroenzuur

1190 gram suiker

30 zoetjes stevia ( geeft een zoete wijn zonder kans op na gisten)

2 theelepels gistvoeding

wijngist

Giststarter maken met een half pak sap en 100 gram van de suiker en de gistvoeding.

De rest van de suiker oplossen in het sap,1 pak sap bewaren voor naderhand bij te vullen in de fles als de gisting wat rustiger verloopt

Als de giststarter goed werkt deze bij de rest in de fles gooien, de stevia zoetjes mogen er nu ook bij, deze lossen op tijdens het gistingsproces.

Goed uit laten gisten en overhevelen als hij helder is evt nog een keer overhevelen na een aantal weken en op fles doen.

Mijn vrouw en haar vriendinnen zijn er dol op en ik zorg dus altijd dat ik een 30 liter op voorraad heb.

Groet Ger

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 26 februari 2017

Vragen:

Welke gistvoeding gebruik je? Welke wijngist gebruik je? Welke suiker gebruik je?

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 26 februari 2017

Ik gebruik gewone kristalsuiker en een standaard wijngist, en gistvoeding van brouwland

 

Groet Ger

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 27 februari 2017

Hoy,

Ik heb zo’n wijntje van vers geperste appelsap dat al een paar weken staat te klaren in mijne kelder, ik had 8 liters voor 1 kg suiker (alcohol gehalte is nogal aan de hoge kant).

Ik ging er zoetstof ( onvergistbaar) sorbitol bij de laatste keer overhevelen er bij doen, ken je dat ? Ik lees dat je dat mee vergist, is het beter dat ik het er dan niet meer bij doe ? 

groetjes

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 27 februari 2017

Hoi Dumo,

Sorbitol ken ik wel, pas op met te veel gebruiken kan je van aan de diaree raken. Lees maar achter op een zakje suikervrij snoep.

Maar je kan het gewoon toevoegen na de gisting. Het voordeel van stevia is dat het een natuurlijke zoetstof is en onvergistbaar.

 

Groet Ger

Forum Lid
op 27 februari 2017

Ik ken stevia, ik heb dat eens gehad, maar ik denk dat het gedroogde bladeren waren, ik dacht dat sorbitol ook een natuurlijk zoetstof was.

Ik zal het voor de volgende keer eens meebrengen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 27 februari 2017

Hier een wat uitgebreidere onderzoek naar “Stevia” wat sinds kort is toegestaan in frisdranken in Nederland:

 

http://www.medischdossier.org/archief/jaargang_13/nummer_3/artikel_723/product_onder_de_loep_stevia_on_geschikt.html

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 28 februari 2017

Ger ik zie het al je zorgt goed voor je vrouw,???gr?Chris.V.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren