Fruity rum

Geupdate op 22 juli 2020 in Recepten
1 op 20 juli 2020

Ik mag graag experimenteren met melasse en rum. Zo heb ik een paar keer ‘rumski’ gemaakt: een stookwijn gebaseerd op een gemaischte whiskymout waaraan melasse is toegevoegd. Niet slecht. Of Odin’s roggebrood-recept maar dan melasse ipv suiker: ook bepaald niet slecht. Een lekker recept was ook 2 kilo gekookte rozijnen toevoegen aan een paar liter melasse.: een licht fruitige rum! Hierop voortbordurend ben ik nu aan het fröbelen met een combi van melasse en rode vruchtensap ( Fruity King).

Het eerste resultaat vond ik redelijk goed. Recept: 2 liter melasse, 2 liter Fruity King, 750 gram rietsuiker, 10 liter water en bakkersgist. 2.5 weken laten staan en 1x stoken: een fruitige en sterke rum, vers uit de ketel. Ik laat het nu een paar weken rijpen op hout.Een volgend experiment staat op de rol met verhoudingsgewijs wat meer vruchtensap ( 4 liter) en een andere gist ( w.s. Champagnegist). Kieken wat het wordt!

 
  • Geliked door
  • Fastback
  • Nimrax
Antwoord
0 op 22 juli 2020

ik ga het volgen, leuk !

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren