Gedroogde citroenschil (geen succes)

Geupdate op 5 juli 2020 in Stookforum
45 op 11 mei 2020

Hoi allemaal, Ik maak normaal limoncello van verse citroenen en vraag mij af of gedroogde citroenschillen ook een goed alternatief zijn? heeft iemand hier ervaring mee? 

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 11 mei 2020

Ja is een prima alternatief. 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 11 mei 2020

Super Munckerik! ik ben dat geschil wel een beetje zat inmiddels 🙂 dank voor je reactie zal het proberen en laat wel even weten wat ik er van vind over een tijdje.

Crew member
op 11 mei 2020

Ik pak wel eens wat citroenschil voor eigen gebruik. De smaak en kleur die het afgeeft is geweldig. De schil is gedroogd, het vocht is eruit en de oliën zitten er nog in. Je hebt dus in gewicht veel minder nodig.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 mei 2020

Ik heb gelezen dat je ongeveer 1/3 in verhouding nodig bent t.o.v. normale schillen?

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 11 mei 2020

Normaal gebruik ik 8 tot 10 citroenen per liter hoeveel gram moet ik nu ongeveer per liter gaan gebruiken met gedroogde schil ???

Crew member
op 11 mei 2020

Ik heb geen idee over de verhouding t.o.v. verse schillen. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 mei 2020

Ik zag deze

Inhoud 1 zakje gelijk aan 2 geschilde (in dit geval sinasappels) citroenen

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 mei 2020

Sorry mijn gsm heeft kuren. 🤔

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 mei 2020

ook een goed voorstel maar de gedroogde versie heeft niet de witte laag aan de binnenkant en is langer te bewaren dus ga dat ook proberen

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 11 mei 2020

en btw ik vind de kwalitiet erg slecht op het moment van de citroenen ook al ben ik mij er van bewust dat het niet de beste tijd is.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 11 mei 2020

9 gram voor €1,25 ?

Dan lever ik het goedkoper 😉

Forum Lid
op 12 mei 2020

O sorry was gewoon op Google gaan zoeken. Zag idd net dat het veel scheelt via uw website. 😉

Crew member
op 12 mei 2020

Je hoeft je niet te verontschuldigen hoor 😉

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 12 mei 2020

Zou interessant zijn om te weten hoe de verhouding is ten op zich te van verse, en hoe de smaak is.

Forum Lid
op 12 mei 2020

Bauke, spreek je interne wetenschapper aan en doe een experimentje.

In principe zou je met een 100 ml alcohol per batch kunnen beginnen. 

  • Batch A, met verse citroen volgens een recept dat je normaal gebruikt.
  • Batch B, aantal gram citroenschil Batch A x 0.50
  • Batch C, aantal gram citroenschil Batch A x 0.75
  • Batch D, aantal gram citroenschil Batch A x 1.00
  • Batch E, aantal gram citroenschil Batch A x 1.25

Even lang laten staan en uiteindelijk een gelijke hoeveelheid suiker (zou een siroop maken) toevoegen per batch en proeven maar.

Crew member
op 12 mei 2020

Als ze uitgaan van 9 gram wat het equivalent van 2 citroenen is dan kun je 4,5 gram per citroen aanhouden. Ik heb eens voor een gerecht waar de zeste van 1 citroen in moest. Ik heb 10 gram gedroogde citroenschillen gebruikt, dat was veel te veel dus ik denk dat die 4,5 gram wel klopt. 

Forum Lid
op 12 mei 2020

Bauke, spreek je interne wetenschapper aan en doe een experimentje.

In principe zou je met een 100 ml alcohol per batch kunnen beginnen. 

  • Batch A, met verse citroen volgens een recept dat je normaal gebruikt.
  • Batch B, aantal gram citroenschil Batch A x 0.50
  • Batch C, aantal gram citroenschil Batch A x 0.75
  • Batch D, aantal gram citroenschil Batch A x 1.00
  • Batch E, aantal gram citroenschil Batch A x 1.25

Even lang laten staan en uiteindelijk een gelijke hoeveelheid suiker (zou een siroop maken) toevoegen per batch en proeven maar.

Van Alchemist

Haha jij probeert mij ook op elke manier te stimuleren aan de gang te gaan…. waarvoor dank.

Forum Lid
op 12 mei 2020

Als ze uitgaan van 9 gram wat het equivalent van 2 citroenen is dan kun je 4,5 gram per citroen aanhouden. Ik heb eens voor een gerecht waar de zeste van 1 citroen in moest 10 gram gedroogde citroenschillen aangehouden, dat was veel te veel dus ik denk dat die 4,5 gram wel klopt. 

Van Munckerik

4.5 gram gedroogde citroenschil staat gelijk aan 1 verse. Dit schrijven we op in het grote boek.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 12 mei 2020

Ben net thuis en zie dat ik nog niks binnen heb gekregen. Dank voor jullie opmerkingen ik ga het proberen en laat het weten.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
7 op 16 mei 2020

ik ben wel benieuwd of je met gedroogde schillen wel de mooie gele kleur en de goede smaak krijgt, vindt het er namelijk niet zo mooi uitzien gedroogd die bruine schillen ;).

Iemand hier al ervaring mee? Als het goed gaat wel een prima alternatief vooral voor de biologische  sinaasappels die toch lastiger te vinden zijn

Crew member
op 16 mei 2020

Geeft een net zo mooie gele kleur.

Forum Lid
op 16 mei 2020

O dat is mooi. Ga het eens uitproberen met de sinaasappel

Crew member
op 16 mei 2020

Van de sinaasappel durf ik het niet te zeggen 😁

De citroen kleurde in het gerecht waarvoor ik het heb gebruikt mooi geel. Sinaasappel heb ik enkel in donkere bieren gebruikt dus daar kan ik geen oordeel over geven.

Forum Lid
op 16 mei 2020

ga ervan uit dat dat hetzelfde zou moeten zijn, ach ja met keer proberen weet ik het

Crew member
op 16 mei 2020

Het is dat ik momenteel geen alcohol heb staan anders zou ik het met een klein beetje kunnen testen.

Forum Lid
op 16 mei 2020

komt goed, ik kom erop terug 🙂 

Forum Lid
op 17 mei 2020

erik volgende keer ik iets bestel wil ik ook wat van citroen en sinaas en andere zaken

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 17 mei 2020

Op de gedroogde schillen die ik kocht is er teveel wit meegedroogd. Dat kwam bij mij de smaak niet ten goede. Ik heb van alles geprobeerd maar alles uiteindelijk weggegooid. Misschien zit er verschil in kwaliteit van gedroogde schillen maar tot ik andere resultaten hoor blijf ik zelf schillen.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 17 mei 2020

en als je het koopt bij een zaak gericht op likeur maken zoals brouwland of Unibrew?

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 17 mei 2020

ik heb net op google gezocht op gedroogde citroenschil zonder wit. Dan komn er best wat resultaten naar voren. Bij 1 las ik gebruik de helft van de normale hoeveelheid. 

Forum Lid
op 17 mei 2020

Ik ben echt benieuwd of dit te drinken wordt. Ik kocht het op een site voor koken maar het ziet er hetzelfde uit als op de site van brouwland. Maar het kan natuurlijk een heel andere kwaliteit zijn. Dus gewoon proberen anders zul je het nooit weten. Mijn alcohol percentage was 95% misschien dat lager beter werkt.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 24 mei 2020

Ik heb inmiddels klein potje 1 met citroenschil en 1 klein potje met sinaasappelschil ingezet om te proberen. Begint goed te kleuren nu na dag of 4, dus we wachten af. Wordt vervolgd.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 11 juni 2020


De linkse is met gedroogde sinaasappel schillen de rechtse met verse sinaasappel schillen.
Gisteren de fles met gedroogde sinaasappel schillen op fles gedaan. Niet zo’n succes qua smaak. Kleur is best oke helaas niet zo’n goed ouzo effect. Inmiddels aantal sinaasappels geperst en sap erbij gedaan en in 1 fles een kleine steranijs gedaan. Proberen of er iets te redden valt.

De citroen schillen nog niet gefilterd misschien vandaag of morgen ff proberen.
Blijf tot nu toe toch van de verse producten

Forum Lid
op 11 juni 2020

Ik had exact hetzelfde resultaat. Dus het ligt echt wel aan de gedroogde schillen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 26 juni 2020

Let op als je gedroogde *schillen van citroen of sinaasappels ALLEEN afkomstig zijn van biologische landbouw!

Vele gedroogde schillen van fruit producten die je nu in Europa of afkomstig van buiten de EU kunt kopen: zijn hoofdzakelijk afkomstig uit NIET biologische sectoren! 

De gedroogde schillen kunnen nog de volgende bestrijdingsmiddelen / reststoffen bevatten die je niet terug wilt in je lekkere natuurlijke Limoncello  🙁 🙁  

Dit zijn de *bestrijdingsmiddelen die ze gebruikt hebben op de vruchten:  

Imazalil  “kankerverwekkend”

Natriumorthofenylfenol

Chloorpyrifos ethyl

Chlorothalonil

Tetradifon

E904

E915

E202

Alle bestrijdingsmiddelen worden intensief gebruikt in de gehele wereld, uitzondering de biologische sector..   

Ga voor ALLEEN puur natuurlijke biologische citroenen en schil ze gewoon of koop een “automatische” schiller bv via Ali expres of …, zie deze link, werkt bij mij prima!! Let op dat je klokhuis mes niet mee gebruikt.. 

Tip: de DL Aldi kostte de biologische citroenen een fluitje van een cent ten op zichtte wat ze hier durven te vragen. Erg jammer dat NL Aldi niet in mee gaat…   

 

 

Crew member
op 26 juni 2020
Forum Lid
op 2 juli 2020

wat is het verschil eigenlijk tussen zoet en bittere sinaas appelschil?

Crew member
op 2 juli 2020

Ze komen van verschillende vruchten. Zoete sinaasappelschil versterkt de zoettonen en bitter de bittere tonen. Je kunt ze naar believen gebruiken om meer balans aan te brengen

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 27 juni 2020

Hier kan je tijdens het seizoen vers geplukte bio citrusvruchten bestellen bij een teler in Spanje.

https://oranges-bio.net/?lang=en

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 28 juni 2020

Ook ik wil even terug komen op het gedroogde resultaat van gedroogde citroen schillen. Het is geen succes. Het heeft nu 4 weken gestaan maar de smaak is niet ok en ouzo effect ook niet. Rest van de schillen gaat in een curry.

Forum Lid
op 29 juni 2020

Heb hier ook al ruim maand staan. Ga er denk ik dan niet eens suikerwater aan wagen. Sinaasappel was ook al geen succes. Idee was zo goed hahaha

Forum Lid
op 29 juni 2020

Ja als het geslaagd was, was ik blij geweest maar het is echt heel slecht.

Forum Lid
op 29 juni 2020

Dat was mijn idee met sinaasappelschil ook. Het is lastiger om aan verse biologische sinaasappel te komen dus was erg makkelijk met schilletjes. Maar helaas, toch maar meer moeite doen.

Forum Lid
op 30 juni 2020

Een toevoeging van ca. 30% is wel erg lekker!

Forum Lid
op 5 juli 2020
Dat was mijn idee met sinaasappelschil ook. Het is lastiger om aan verse biologische sinaasappel te komen dus was erg makkelijk met schilletjes. Maar helaas, toch maar meer moeite doen. Van I ❤ likeurtjes

Heb maar een nieuwe dun schiller gekocht. 🙂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren