Gestookte en getrokken banaan

Geupdate op 16 juli 2019 in Spirits
9 op 27 februari 2016

Beste Vrienden..

Had al verteld dat de groenteboer hier om de week stunt met ananas en banaan dus had ik een tijdje geleden al een ronde gedraaid met banaan.. met het simpele maar goed werkende fruit vergistingsrecept. (zie mijn eerdere uitleg)

De stook had een 50% met een lekkere zachte bananenschnaps opgeleverd.. nu draai ik al een paar experimenten met verschillend gedroogd fruit wat ik laat trekken in de ananasschnaps.. wat kiwigroen, mandarijn oranje, citroen gele schnappen heeft opgeleverd.. dus had ik de drank geflest en der een verse maar gepelde banaan bij gestoken en gekeken wat er gebeurde in de loop van de weken..

De banaan werd vrij snel bruin en begon na een paar weekjes uit elkaar te vallen.. als het ware stof vielen deelt van de banaan en zonken naar de bodem.. na een tijdje zag het er ook niet zo appetijtelijk uit en de flessen als mislukte fun aan de kant geschoven..

Nu 2 maanden verder en na 3 maanden baden heb ik de drank toch maar eens uit gefilterd met een passerdoek.. een fijnmazig zeef wat de theedoek van oma heeft vervangen.. met als resultaat helder gele en sterk banaan smakende schnaps..

dus is het probeersel best gelukt.. maar wil deze 50% drank verder verwerken maar suiker siroop erbij gieten zo jammer zijn.. zo er meer een crème cacao achtige drank van willen maken maar heeft iemand een suggestie of idee hoe deze crème te maken??

Bananen crème de cacao moet toch super zijn..

Ik hoor jullie graag..

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 27 februari 2016

Toch suikersiroop toevoegen tot een % of 40. Maak er een creme van door gecondenseerde melk of koffieroom toe te voegen. 

Creme de cacao heb ik zelf geen ervaringen mee, de cacao moet je dus toch zelf een beetje mee expirimenteren. Misschien een sterke chocomel maken van gecondenseerde melk en cacao poeder 😉

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 27 februari 2016

Ik heb het nog even opgezocht,

30 gram cacao, 1 opengesneden vanillestokje, een citroenschilletje, wodka 1 liter, maar in dit geval jouw bananen schnapps, 450 gram suiker.

4 tot 6 weken laten trekken en zorgen dat de suiker volledig opgelost is. Filtreren en gecondenseerde melk toevoegen tot de juiste romigheid bereikt is.

Mijn advies als je bananen  schnapps nu gewoon lekker is, probeer het met een deel. Mislukt het? Dan heb je altijd nog wat lekkers over 🙂

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 28 februari 2016

hahaha.. dank je wel.. super.. dat ga ik proberen.. bladerde gisteravond nog door het volkomenstookboek door en daar stonden ook nog receptjes in.

maar ga die van jou proberen.. waarom niet..

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 11 juli 2017

Dat lijkt net m’n jonge heer op sterk water.. ?

Forum Lid
op 11 juli 2017

🙂  🙂   🙂

 

Forum Lid
op 15 juli 2019

ik denk ook altijd in plaatjes…. niet altijd handig…😁

Forum Lid
op 15 juli 2019

Misschien toch eens effe langs de dokter passeren als je jonge heer dààr op lijkt aukedebier 😉

Forum Lid
op 16 juli 2019

Heb eens 200 kg bananen gestookt,vond niemand lekker want smaakte en rook naar banaan,dus opnieuw gestookt was de geur en smaak grotendeels weg.ja bij mij komt raar volk.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 16 juli 2019

Goed dat ik dit lees, ik heb hier ook al meer dan een maand een bokaal staan met bananen in en niet meer aan gedacht 😀

Banaan ziet inderdaad goed bruin en veel prut op de bodem, bovenaan is het mooi helder geel. Bij mij was dit gedaan met neutraal en een klein beetje vanille, ik ga hier pisang van maken op vraag van mijn nichtje.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren