ginger ale / gemberbier

Geupdate op 15 april 2020 in Recepten
20 op 2 november 2019

Zeer lekker om te maken .
Ook lekker als mix.
Taquila slammer .
1/4 tequila 3/4 ginger ale .

ginger gin .
5/10 gin
1/10 Grand marnier
1/10 citroensap
3/4 ginger ale
Lepel suiker en snufje gember poeder .

Of ook lekker .
Luxury ginger beer .
1/6 creme de framboise
1/6 champagne
1/6 ginger ale
3/6 blond bier
Snufje gember poeder .

of mijn favorite
1/5 absinth
2/4 ginger ales
2/4 champagne
Puntje spaans peper ..

 
  • Geliked door
  • Robbert
Antwoord
4 op 2 november 2019

Mooie bijdragen Robbert. Voor die gene die er naar op zoek zijn,helemaal top!

Forum Lid
op 2 november 2019

@Nimrax Ze moeten alleen voor huis tuin en keuken gebruik even hoeveelheden wat omrekenen .
6000 liter pan past waarschijnlijk ook niet bij de meeste onder afzuigkap 😄 maar het staat zo in mijn boekje .
Dit is dus wel de echte ginger ale !
Niet het frisdrank aftreksel .

Eigenlijk vrij simpel te maken en erg lekker en dorst lessend..

Crew member
op 2 november 2019

Ja EN 300kg suiker. Effe een heel pallet regelen bij de Aldi dan maar…? 😄

Forum Lid
op 2 november 2019

of Erik vragen ( Munckerik ) Die houd wel van een biertje maken .

Forum Lid
op 13 april 2020

Wat een leuk recept Robbert. Uitgeprint en in de map om snel eens te maken.

eerst maar eens kijken of ik 6000 liter pan in m’n keuken kan krijgen 😬.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 3 november 2019

Komt kwa ingrediënten ongeveer uit op hoe ik het altijd maak, exclusief de hop. Dit is overigens geen Ginger ale, maar Ginger beer. Ale is frisdrank die niet gefermenteerd wordt

Forum Lid
op 3 november 2019

Ginger Ale wordt hetzelfde gemaakt zonder fermenteren. Dat is traditioneel het verschil. Tegenwoordig is Ginger Beer ,wel gebrouwen , maar toch meestal met vermelding van 0.0% alcohol. (Dus géén bier volgens de stookforum zeurders (?))

Wie het snapt, moet het maar vertellen.

Forum Lid
op 3 november 2019

de huidige benamingen zijn anders dan vroeger .
vroeger werden brouwsels die door een fermentatie alcohol hadden verkregen ale genoemd .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 3 november 2019

En Robbert, wat voor ketel heb jij staan? 6000 liter water plus toevoegingen, dat is een aardige silo. “Ja Edelachtbare, alleen voor eigen gebruik, brouw ik 2 keer per jaar”. “En dit sinds 40 jaar, iedereen dacht dat ik boer was.”

Forum Lid
op 3 november 2019

mijn grootste ketel momenteel is maar 80 liter william 😃😃 .
De boeken die ik gebruik waar recepten instaan en productie manieren kom allemaal uit de industrie en professionele sector . Vandaar de grotere volumes.
Ik heb wel ergens een hobby stookboekje maar die is net als meeste boekjes door hobbyisten geschreven dus zijn ook recepten kleiner .

Ik moet dus altijd de volumes terug rekenen uit mijn boeken . ( hoewel de keren dat ik nog wat maak die dingen al op auto routine gaan )
Waar ik meeste van mijn boeken ooit heb gekregen stonden ook wel keteltjes die wat volume hadden .
Grootste ketel waarmee ik heb gewerkt was een Potstill van 790 engelse gallon als ik mij goed herinner
Dat was een vakantie baantje in een distilleerderij . Daar stonden 2 van die jonges . 😃😃

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 november 2019

Al jaren maak ik s’zomers gemberbier, weliswaar zonder alcohol maar zelfs de Surinaamse familie van mijn schoonzoon vind deze heerlijk.

-400 gr superverse gember

-800 gr suiker

-4 kruidnagels 

-eetlepel citroenzuur—

-dessert lepel cola-champagne essence (toko)

-5 liter kokend water

Gember ontvellen en raspen en dit in kokend water doen met kruidnagel en wegzetten met deksel op de pan. Na een uur of 6 als deze lauw is door fijne keukendoek halen en suiker erin oplossen, citroenzuur erbij en essence. Afhankelijk van kracht/scherpte van de gember meer of minder suiker en/of citroenzuur.

Lekker koud drinken als dorstlesser🍹.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 13 april 2020

Ik ga zoiets maken. Er word op youtube ook vaak gesproken over het zelf winnen van gist van de gember zelf. De meeste gember in de supermarkt komt uit China en is bestraald met gamma bestraling. Dus denk ik dat ik zelf gist moet doseren. Een gemberbier-brouwer op youtube onderbreekt de vergisting en pasteuriseerd het, door de flessen in water van 85°C te zetten. 

Forum Lid
op 13 april 2020

Gemberwortel en suiker warm wegzetten zal al snel beginnen te gisten .
Anders help je het met een starter maken met wat appelrasp .

De gember bier wordt inderdaad ook wel onderbroken voor nagisting in fles wat dan weer door verhitting van de flessen wordt gestopt

Forum Lid
op 13 april 2020

Dat is inderdaad een mooie tip Robbert, wat appelrasp. 

Mijn gemberbier is altijd zonder alcohol geweest maar ga het toch eens proberen.

Forum Lid
op 13 april 2020

Robbert ; Hij ondebreekt de vergisting en botteld eerst. Hij laat koolzuur vormen, en dan verhit hij idd. Ik hou zelf niet zo van zoetigheid, dus ik laat em lekker doorgisten. Eens kijken of het lukt met appelrasp..

Forum Lid
op 13 april 2020

Aukebier in principe Zelfde proces als met Cider nagisten op de fles om koolzuur te krijgen .
met appelrasp moet het lukken .

Forum Lid
op 15 april 2020

Robbert ; Ik neem aan dat ik dan een deel van de gember niet moet koken. Want van het grootste deel wil ik een ‘theetje’ trekken.

Forum Lid
op 15 april 2020

De gember voeg je toe aan de hete suiker oplossing en daarna kook ne nog even door

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 14 april 2020

Van de week ook maar weer wat verse gember halen want dit is net een projectje voor mij😋

Forum Lid
op 15 april 2020

Lekker op een hete zomerdag, cheers!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren