Het grote BBQ Topic!

Geupdate op 4 november 2018 in De kookhoek
473 op 6 juni 2018

We hadden het er in een ander topic al over, er moet een BBQ topic komen. Bij deze!

Ik heb net stad en land afgereden en ik heb er een! Een echte Tomahawk Steak.

Deze ga ik niet op mijn gas webertje leggen, dat is zonde. En omdat ik hem toch niet in mijn eentje opkrijg heb ik mijn schoonvader zover gekregen dat hij eerder naar huis komt, dus kunnen we hem daar op de kolen bbq gooien.

Zin in!

1,6 Kilo, inclusief bot, dat dan weer wel.

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 6 juni 2018

Je gaat dus indirect grillen, lekker hoor 🙂 !

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 6 juni 2018

Nee, Jack bracht mij op het idee van Caveman Style, recht op de kolen 😁

Forum Lid
op 6 juni 2018

Ah, rechtstreeks op de kolen, moet goed komen 😉 …

 

Forum Lid
op 6 juni 2018

Beide methoden zijn lekker, als je maar op een kerntemperatuur uitkomt van ongeveer 50 graden.

 

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 6 juni 2018

Ken je deze? Nusret Istanbul. Fascinerend! Veel beter wordt het niet. 

 

https://www.youtube.com/watch?v=noK6h_mcI1Y

 

 

Forum Lid
op 6 juni 2018

Jan,  als je schoonvader onverhoeds geen tijd heeft waarschuw mij dan op tijd dan stap ik in de auto.

 

Admin
op 6 juni 2018

Haha dat was ook zeker de moeite waard geweest Erik! Hij is al op. Fotos volgen straks 🤠

Forum Lid
op 6 juni 2018

Huh, nu al 😉 ?

 

Forum Lid
op 6 juni 2018

Was het een lunch barbecue?

Volgens mij heeft zijn schoonvader niets gekregen 🙂

 

 

Admin
op 6 juni 2018

Eerlijk delen he 😉

Schoonmama vond het maar niets, hahaha, ze zegt wat??? Zo op de kolen? Dat is toch hartstikke vies, en al die vet dingetjes er aan bhuhaaa IOs ook echt een mannending hoor dit!

Forum Lid
op 9 juni 2018

Wel even goed de as er af blazen ;)…. Als je meer wilt weten over Qen… Wil ik iedereen de Smokey Goodness boeken aanraden van Jord Althuizen…. Hij gaat de hele wereld over op zoek naar speciale BBQ manieren

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 6 juni 2018

Even wat boter gesmolten met wat verse knoflook, en een schepje gedroogde tijm en rozemarijn, wat peper en zou en dat is het. Gewoon lekker om straks over het vlees te sprenkelen. Even door een theezeefje om de stukjes er uit halen, we willen alleen de smaak.

Geen zout en peper, maar ook geen rekje boven de kolen. Gewoon zo op de hete kolen. 

10 minuten per kant. Anderen zeggen 4, maar dan heb je het wel over een steak van wat minder gewicht. Als je van medium rare houdt is 10 minuten per kant prima voor dit formaat. Deksel op de bbq houden zodat de hitte niet verloren gaat. Wil je liever wat meer rose, doe dan bijvoorbeeld 12 minuten per kant.

Bij gebrek aan een deksel op de bbq hebben we aluminiumfolie gebruikt. Gaat ook prima.

Even omdraaien

Nadat beide kanten 10 minuten op de hete kolen hebben gelegen dek je het geheel nog even af met folie. Het vlees mag nog 10 minuten rusten. Wil je hem toch nog iets meer rose dan rood, dek hem dan niet af maar wikkel hem in alumiumfolie. De warmte blijft dan nog beter gevangen in het vlees. Persoonlijk mag het van mij lekker rood zijn!

Als je een kerntemperatuurmeter hebt, dan meet je het dikste gedeelte en als dat 50 graden is is het vlees klaar.

Nu lekker eten!

Forum Lid
op 9 juni 2018

Looking goooooood

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 6 juni 2018

Die ziet er erg lekker uit zeg! Goeie tip, waar heb je hem uiteindelijk gekocht?

 

Admin
op 6 juni 2018

Sligro.

Ik was bang dat ze hem alleen in de diepvries hadden liggen maar er lag een hele berg bij de versafdeling. Bij de slagerijen nergens kunnen slagen omdat er gewoon geen klanten voor zijn. Een slager heeft zelfs zn klmaatkast weggehaald omdat mensen niet meer willen betalen voor dry aged vlees.

Gelukkig denkt Sligro nog met ons mee!

Forum Lid
op 6 juni 2018

En gelukkig zit er hier een Sligro om de hoek 🙂

 

Admin
op 6 juni 2018

En als desert heerlijk verse watermeloen, de kleinste van de turkse supermarkt, 10 kilo!

Die van Albert heijn zijn bleek en niet zoet, deze is heerlijk.

Admin
op 6 juni 2018

En gelukkig zit er hier een Sligro om de hoek 🙂

 

Van Munckerik

Zet de BBQ aan en stap daarna in de auto, als je terug bent met je steak  is de BBQ heet!

Forum Lid
op 6 juni 2018

Je hebt net 3 kilo vlees achter je kiezen 🙂

 

Admin
op 6 juni 2018

Hahaha slechts  1,6 minus bot en dat gedeeld door 2 he

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 7 juni 2018

Kerntemperatuur meten is een hulpmiddeltje maar niet ideaal daar niet overal het vlee even dik is enz… daarvoor bestaat de test met de duim. Saus kan je beter de dag ervoor klaarmaken en je vlees erin laten marcereren. Met de overschot van de saus kan je dan extra instrijken het moment zelf. Look kan je het beste pletten of heel fijn snijden zodat de smaak beter in het vlees kan. Grote stukken brengen daar weinig op. Voor de rest zeker een heel lekker stuk vlees wat me ertoe aanzet weer te gaan denken aan een volgende BBQ. Smakelijk

 

Admin
op 7 juni 2018

Ik gebruik zelf geen kerntemperatuurmeter, maar het kan een fijn hulpmiddel zijn. 

Kleinere stukken vlees wrijf ik soms in met wat olie en verse rozemarijn en tijm en dan een paar uurtjes laten staan alvorens op de bbq te leggen. Dit mooie grote stuk vlees heb ik bewust zo puur natuur mogelijk gehouden, caveman style, de kracht van de eenvoud 😁🤣

Forum Lid
op 7 juni 2018

zeker en vast goed maar ik zag je de saus maken en dacht dan ja waarom niet een dag laten trekken. Ik begrijp nu wel dat je na het lange zoekwerk vooral lekker eten wou wat zeker en vast gelukt is ….krijg er honger van 😉

 

Admin
op 7 juni 2018

Het is echt geweldig vlees Rene, echt een keer doen hoor! Superlekker. 

Niet overal te koop, maar Cote de Boeuf is eigenlijk hetzelfde, maar dan zonder het lange bot er aan. Dus bij gebrek aan een Tomahawk kan je altijd nog voor de cote de boeuf gaan 😀

Forum Lid
op 7 juni 2018

Zal ik zeker eens doen. Ben een vleeseter dus zie zo een stuk wel zitten

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 7 juni 2018

Ik ben nu de steak voor vandaag aan het voorbereiden. Een Entrecote van 750 gram.

Hij moet voor hij de BBQ op gaat lekker op kamertemperatuur komen. Ik ga mijn Weber BabyQ gebruiken. Deze werkt op gas, is niet ideaal maar we gaan er het beste van proberen te maken.

Ik heb de steak goed ingemasseerd met verse tijm en rozemarijn. Dit masseer je lekker in aan alle kanten. Doe er een goede scheut olie bij. Geen massage zonder olie toch 😉 Knoflook heb hier weggelaten want de Chimichurry waar Munckerik het recept van heeft gedeeld is al erg krachtig van smaak. Deze heb ik gisteren al gemaakt, die eet ik er dus lekker bij.

Gebruik nooit dure goede olijfolie, deze is niet bedoeld om te verhitten en kan bittere smaken afgeven als je dat toch doet. Daar verpest je het vlees mee. Gebruik bij voorkeur gewoon goedkope arachide of zonnebloemolie. Helaas was dat op en heb ik wel olijfolie gebruikt, echter deze is geraffineerd en wel bedoeld voor verhitting. Je kunt deze olie vinden in de webshop van fooddelicious in rotterdam, is ook echt een aanrader trouwens. Maar met goedkope arachide olie is niets mis, heb je dat in huis gebruik je gewoon dat.

De steak staat nu met de kruiden afgedekt buiten de koelkast, over een uurtje masseer ik hem nog een keer goed in, en om 12.00 is het tijd om hem op de BBQ te leggen. 

Ik heb er weer zin in 🙂

Forum Lid
op 7 juni 2018

Dat wordt weer smullen Jan. Geniet ervan en voor straks…eet smakelijk!

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 7 juni 2018

Deze BBQ werkt dus op gas, die moet je dus net als wanneer je kolen gebruikt een tijdje vantevoren aanzetten. In mijn geval heb ik hem met gesloten deksel ruim een kwartier aan laten staan zodat het rooster goed op temperatuur kan komen.

De kruiden grotendeels van het vlees verwijderd en het vlees op de BBQ gedeponeerd.

8 minuten per kant met gesloten deksel was het plan, een moment van onoplettendheid en het waren er 10…. Niet erg, gewoon omdraaien en de andere kant 6 minuten inplaats van 8.

10 minuutjes rusten in het folie en aansnijden maar. 

Hij had van mij iets roder mogen zijn. Had ik maar op moeten letten. Toch was hij erg lekker! Met Erik zijn Chimichurro echt een aanrader. Krachtig van smaak! Eigenlijk was het hele voorbereiden met tijm en rozemarijn niet nodig geweest als je er chimichurro bij eet. Geweldige combinatie! Je hebt ook meteen geen salade meer nodig!

En natuurlijk een lekkere eau de vie van framboos erbij!

 

 

 

Forum Lid
op 7 juni 2018

Je gaat toch niet zeggen dat hij alweer op is Jan!?

 

Admin
op 7 juni 2018

Haha  sja, ik moet helaas wel bekennen dat dat zo is ….

Admin
op 7 juni 2018

Maar er was dus vraag naar een BBQ topic, wie volgt????

Forum Lid
op 7 juni 2018

DAMN !!!!

🙂

 

Admin
op 7 juni 2018

30 juni bij de grote stookforum BBQ hebben we gas bbq’s, maar ik heb met mn schoonvader overlegd, we nemen ook een kolen bbq mee en wie weet, als we ze kunnen krijgen op dat moment wat Tomahawks. Dan kunnen we iedereen wat laten proeven. Dit naast de gewone levering van de slager, anders wordt het een heel dure grap 😉

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 7 juni 2018

Jan als je nog eens keer wat hebt met watermeloen. Gevraagd of Lummelientje er ook 1 meenam. Godver € 17,-.  Hahaha is toch niet normaal?

 

Admin
op 7 juni 2018

Nooit bij Albert Heijn halen hoor, ze zijn bleek en duur.

Hier bij de turkse supermarkt staan kuupskisten op de stoep, Ze varieeren van 8 tot 15 kilo en kosten 1,20 per kilo. Je mag ook een halve nemen, ze snijden hem zo voor je doormidden.Dat moet bij jou toch ook wel ergens te vinden zijn? 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 7 juni 2018

Bij de groenteboer, 0,89 cent 500 gram.  Jezus 

Admin
op 7 juni 2018

Ja is duur. Is hij wel mooi van kleur en lekker zoet? Die bleekscheten van Appie mogen ze voortaan houden. Enige voordeel daar is dat ze pitloos zijn. Mij maakt het niet uit maar onze jongste wil steeds dat ik alle pitjes er uit haal haha. Ik eet ze gewoon op. Zijn eiwit rijk en gezond. 

 

Admin
op 7 juni 2018

Ik koop ze dus bij de turk, maar op de kuubskist staat dat ze uit marokko komen 🙂

Forum Lid
op 7 juni 2018

Ja is een mooie, eerst maar een nacht in de koelkast  hahaha ik kom nooit in een winkel dus schrok me kapot omdat ik bij toeval naar de prijs vroeg. Weet niet of ik hem zelf gekocht had. Aan de andere kant als je niet betaal heb je hem niet. 

 

Admin
op 7 juni 2018

Nog een mooie variatie voor jou, maak een mooi rond gaatje bovenin waar de hals van een fles in past. Haal met een pomme parisienne boor zo diep mogelijk het vruchtvlees er uit, maar niet meer dan door dat gaatje past. Steek een fles wodka op zn kop in dat gat en laat hem zo 24 uur staan.

Morgen heb je dronken watermeloen! Leek me echt een receptje voor jou 😉 Variatie op je wodka jus.

Forum Lid
op 7 juni 2018

Heerlijk en dan een bolletje citroensorbetijs erbij. (kost geen drol t.o.v. watermeloen Lummel dus dat kan er ook nog wel bij 🙂 )

 

Forum Lid
op 7 juni 2018

Over ijs gesproken. Moet nog morellensap bestellen. Dat is lekker joh, vaniile ijs met kirsch. Daar is vorig jaar de hele kirsch aan opgegaan. 

Forum Lid
op 7 juni 2018

Ben ik blij dat ik dat sap al besteld heb. Die kirsch komt wel op zo.

 

Admin
op 7 juni 2018

En natuurlijk Cerise Flambee en Crepes Suzette gaat ook prima met Kirsch.

Superlekker maar het zijn wel dikmakers hoor. Zoete meuk haha, Maar iedereen lust het! 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 7 juni 2018

Hoy,

Ik heb ook n’en gas BBQ, maar op minimum gaat hij nog veel te hard.

Ik zit met n’en regelbare gasontspanner, weet iemand op hoeveel gasdruk n’en BBQ werkt,

Ik werk momenteel ergens tussen de 100 gram en de 300 gram druk.

Grts.

 

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
12 op 7 juni 2018

Dan heb je een beste BBQ staan Dumo, ik moet m’n best doen om te zorgen dat hij heet genoeg is. Ik weet niet wat de gasdruk is, op de verdeler staat 1,5 kg per uur. Maar volgens mij verbruikt hij dat niet werkelijk hoor. Ik doe meer dan een jaar met zo’n fles en gebruik hem zeker 2 keer per week als het niet meer is. 

Forum Lid
op 7 juni 2018

Ik ben toch meer van de kolen, dat extra smaakje mis je toch met een gasbarbecue.

 

Forum Lid
op 7 juni 2018

Den eerste keer dat ik hem gebruikte had ik hem uitgeleend aan iemand waar ik naar de BBQ moest gaan, ik had tegen mijn kameraad gezegd zeker niet meer druk geven dan 300 gram, omdat ik er niet op tijd kon zijn, ze waren dat vergeten en als ik toekwam, zegde de persoon de bakte die ga veel te hard mijn vlees ziet direct zwart, ik keek naar de druk regelaar en die stond op 500 gram (0,5 kg).

Ze hadden er zelfs al zilverpapier tussen gelegd.

Ik heb de druk verlaagd, het ging, maar de regelkranen van de BBQ stonden nog op minimum.

Minder druk geven gaat niet goed het is n’en regelaar van n’en zware brander.

Vandaar mijn vraag ik zou n’en anderen moeten gaan halen voor mijn BBQ.

 

Forum Lid
op 7 juni 2018

De inox rooster slaagt zelfs blouw uit, dus ik denk dat die gloeiend gestaan heeft.

 

Admin
op 7 juni 2018

Ik ben toch meer van de kolen, dat extra smaakje mis je toch met een gasbarbecue.

 

Van Munckerik

Daar heb je helemaal gelijk in Erik. Dat is zeker zo. Toch zou ik veel minder snel gaan bbqen als ik op kolen moest bben. 

Dan heb ik het nog niet over de buurt…. rijtjeshuis. De buurvrouw slaat nu al extra hard het slaapkamerraam dicht als ik ga bbqen, laat staan als ik meer malen per week de kolen ga opstoken haha

Denk wel dat ik er een kolen bbq bij ga nemen om af en toe toch iets te kunnen cavemannen. Maar zo’n mooie als jij Erik dat gebruik ik echt te weinig denk ik.

Admin
op 7 juni 2018

De inox rooster slaagt zelfs blouw uit, dus ik denk dat die gloeiend gestaan heeft.

 

Van dumo

Dumo, is deze BBQ een eigenbouw geweest of is hij echt aangeschaft als BBQ? Het klinkt dat hij echt te heftig is. Het blauwe uitslaan van het rooster zou toch niet moeten kunnen. Ik moet echt mijn best doen om hem heet genoeg te krijgen. Je zou kunnen proberen een kleinere verdeler op de fles te schroeven.

Forum Lid
op 7 juni 2018

het is n’en gekochte BBQ, volledig in inox (RVS) en aan de zijkant is een gas ster zodat ik eventueel water zou kunnen distilleren met mijn koperen keteltje.

 

Forum Lid
op 7 juni 2018
Je zou kunnen proberen een kleinere verdeler op de fles te schroeven.Van Stookforum
Minder druk geven gaat niet goed het is n’en regelaar van n’en zware brander.Van dumo

Jullie zeggen verdeler wij zeggen druk regelaar ( ontspanner), ik denk toch dat wij over het zelfde spreken.

Vandaar mijn vraag over de druk, omdat ik n’en andere moet gaan halen, den deze is van n’en zware ( oude) brander  en ik kan hem volgens mij niet fijn genoeg afregelen.

 

Forum Lid
op 7 juni 2018

 

De buurvrouw slaat nu al extra hard het slaapkamerraam dicht als ik ga bbqen, laat staan als ik meer malen per week de kolen ga opstoken haha

 

Van Stookforum

Hahaha al die ingehouden frustratie. 

Forum Lid
op 7 juni 2018

Toch zou ik veel minder snel gaan bbqen als ik op kolen moest bben. 

Dan heb ik het nog niet over de buurt…. rijtjeshuis. De buurvrouw slaat nu al extra hard het slaapkamerraam dicht als ik ga bbqen, laat staan als ik meer malen per week de kolen ga opstoken haha

Denk wel dat ik er een kolen bbq bij ga nemen om af en toe toch iets te kunnen cavemannen. Maar zo’n mooie als jij Erik dat gebruik ik echt te weinig denk ik.

Van Stookforum

Je moet gewoon het hele jaar stoken 🙂 

In de winter staat hier de houtkachel aan (buren kwamen eens vragen wat voor hout ik stookte….. ze vonden het zo lekker ruiken). Goed oven-gedroogd berkenhout heb ik altijd, daar heeft niemand last van als je de kachel op de Zwitserse methode aanmaakt. Ik woon ook in een rijtjeshuis.

 

Ik barbecue niet veel omdat je inderdaad eerst wat handelingen moet doen voordat hij aan is. Die smoker gebruik ik echt te weinig, daar ben je wel een hele dag mee zoet. Maar als echte liefhebber gooi ik wel eens een goed stuk beef op de barbecue met de kerst.

Forum Lid
op 7 juni 2018
Ik barbecue niet veel omdat je inderdaad eerst wat handelingen moet doen voordat hij aan is. Die smoker gebruik ik echt te weinig, daar ben je wel een hele dag mee zoet. Maar als echte liefhebber gooi ik wel eens een goed stuk beef op de barbecue met de kerst.Van Munckerik

Dat is de reden dat ik voor n’en gas BBQ gekozen heb het is mischien niet zo goed en lekker als op kolen, maar ik heb het vrij druk en op kolen BBQ’ en kwam er niet van mischien ga ik het nu meer doen.

Forum Lid
op 7 juni 2018

Ik zit ook een beetje met opbergruimte, zo’n gasbarbecue laat je niet buiten staan denk ik. Mijn grill staat al jaren buiten en mijn smoker sinds kort ook noodgedwongen (wel onder een hoes) 

 

Forum Lid
op 7 juni 2018

Hij moet bij mij ook buiten staan en dan nog de regenkant, er was een dikke hoes bij en hij is volledig in inox (RVS).

Ik hoop dat hij  er goed blijft uitzien, mijn vorige was n’en goedkope ijzeren van den brico, en die was achter twee jaar helemaal opgeroest.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 7 juni 2018

een heel andere vraag, Ik heb vandaag cordon bleu klaar gemaakt in de pan en dat is gepaneerd ( chapelure errond), kun je dat ook op de BBQ bakken.

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 7 juni 2018

Mijn Weber Baby staat het hele jaar op dezelfde plaats, in weer en wind met de kap gesloten. 1 druk op de knop en de vlammen staan aan. ik heb wel de slang aangepast.

Weber wil gaar dat je hun mini gastankjes koopt, zij vinden ze zogenaamd ideaal ideaal omdat je de bbq zo achter in de auto kunt zetten en bij de picknick kunt gebruken. Dat doen we toch niet, en ik kon steeds na 1,5 keer bbqen de fles wisselen. Er passen echter geen andere tanks op de weber dan die van hun. Na aanpassing van de slang heb ik er een 9 kilo fles aan gehangen en dat werkt fantastisch. 

@Dumo, een Cordon Blue werkt denk ik niet goed op de bbq, ik zou daar toch een pan met wat boter of olie voor gebruiken. Een gepanneerd product krijg je nooit lekker knapperig op de BBQ.

Forum Lid
op 7 juni 2018
@Dumo, een Cordon Blue werkt denk ik niet goed op de bbq, ik zou daar toch een pan met wat boter of olie voor gebruiken. Een gepanneerd product krijg je nooit lekker knapperig op de BBQ.Van Stookforum

‘k zen genen held om te BBQ’en, ik hoop dat daar door deze topic verandering in komt.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 7 juni 2018

Dan heb ik nog een leuke voor Lummel, offer een blikje Heineken op, trek het blikje open en prop het in de kont van een hele kip. Kruid de kip vooraf zoals jij het lekker vindt en zet de kip rechtop in de bbq met de kap dicht. Als dat niet past maak je een tentje van aluminum folie.

Met een goed uur is je canned Chicken klaar 🙂

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 7 juni 2018
Forum Lid
op 7 juni 2018

Die staat ook nog op mijn barbecuetodolist 🙂

 

Admin
op 7 juni 2018

Ik vind het echt wat voor Lummel, geen idee waarom 🙂

Forum Lid
op 8 juni 2018

Ik vind het echt wat voor Lummel, geen idee waarom 🙂

Van Stookforum

Dat begrijp ik heel goed. Patent is al aangevraagd

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 7 juni 2018

Ga morgen ook een beercan chicken bbqen zag water meloen die moet je ook is op de bbq leggen 2 cm dik plak snijden en op de bbq

Admin
op 7 juni 2018

Ga morgen ook een beercan chicken bbqen zag water meloen die moet je ook is op de bbq leggen 2 cm dik plak snijden en op de bbq

Van marco

Wat gebeurt er met watermeloen als je die op de BBQ legt? Deze is zo sappig dat een hap meloen lijkt op een slok sap uit een glas. Blijft er wel iets van over?

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 7 juni 2018

ja hij wordt taaier en smaak wordt sterker

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 7 juni 2018

2 dikke plakken watermeloen (je halveert ze na het grillen)
4el lekkere olijfolie
2tl goede balsamico azijn
burrata
paar takjes verse basilicum
Maldon zout en versgemalen peper

Voorbereiding

Dep de watermeloen droog en leg de plakken, onafgedekt, een uur van tevoren in de koelkast. Hierdoor drogen ze iets uit, waardoor ze makkelijk gegrild kunnen worden en karameliseren. Maak in de tussentijd de dressing doro de olijfolie en azijn goed te mengen en steek de barbecue aan.

Watermeloen van de barbecue

Grill de watermeloen rechtstreeks op het rooster, 5-6 minuten (niet keren nog!) Draai ze daarna om en grill de andere kant 3-4 minuten. Leg ze op een bord en halveer. Sprenkel de dressing over de watermeloen en leg er plukjes burrata, naar smaak, boven op. Tot slot nog zout en peper en blaadjes basilicum. Je weet niet wat je proeft

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 7 juni 2018

 

zal morgen foto’s maken van een ander nagerecht van bbq

Admin
op 7 juni 2018

Bedankt Marco! Gaan we morgen proberen!

Goede olie en balsamico is hier altijd in huis! Ik heb hier nog niet eerder van gehoord, dus we gaan het gewoon doen!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 8 juni 2018

We doen dus met z’n vijven 2 dagen met 1 watermeloen van ongeveer 10 kilo. Je moet het ook niet als eten zien maar als drinken.

Vandaag was de kleinste 15,2 kilo. Ze kosten trouwens 1,12 per kilo zag ik net.

Admin
op 8 juni 2018

Je moet ze alleen wel slachten, anders passen ze niet in de koelkast….

Forum Lid
op 8 juni 2018

Je moet ze alleen wel slachten, anders passen ze niet in de koelkast….

Van Stookforum

Hier de mijne 

Gisteren warm een stukje genomen nu koud na 24 uur. Bij gebreknaan kirsch is dit na Chinees het beste alternatief voor ons

Admin
op 8 juni 2018

Ook een heel mooie meloen!

Ik vind ze na een nachtje in de koelkast het lekkerst. Gisteravond had ik echt een vreetkick er van, hij ging op en nam me meteen voor vandaag weer een nieuwe te halen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 8 juni 2018

Hoge hakken op een Grainfather….. mooie titel of openingszin voor een boek…..:-)

 

Admin
op 8 juni 2018

Die hakken, jou ontgaat ook niets he haha

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 8 juni 2018

En hier ook al een mes zonder punt…..

 

Admin
op 8 juni 2018

Haha die was me even ontgaan, ik heb dus ook zo’n mes haha

Forum Lid
op 8 juni 2018

Jan ik zie alles 😉

Alleen vanavond was ik mijn bril vergeten en ik zat erg hoog in het theater dus ik zag helaas weinig van de gezichtsuitdrukking van John Cleese (Last time you can see me before I die).

 

Admin
op 9 juni 2018

Aah wat zonde Erik, maar wel een leuke avond gehad toch?

Forum Lid
op 9 juni 2018

Jazeker, leuke show gezien.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 8 juni 2018
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 8 juni 2018
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 8 juni 2018
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 8 juni 2018
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 8 juni 2018

en het toetje banaan met rolo op de bbq erg lekker

 

Admin
op 8 juni 2018

Doe mij die kip maar!

Ziet er goed uit zeg!

Admin
op 9 juni 2018

Proef je verschil door het blik bier in de kip? Ik wil het een keer maken maar heb het nog nooit geproefd. Welk bier heb je gebruikt?

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 8 juni 2018

Lummel, mocht je je vervelen….

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 9 juni 2018

Ik heb zelf een aantal BBQs… Gas heb ik laatst weg gedaan… Ik gebruik Mn eitjes voornamelijk voor Low and slow.. Heeeele lange tijd op 100 graden. Ideaal voor ribbs en pulled pork

Forum Lid
op 28 juni 2018

Wat heb je daar in dat glas? Iets met radijs of zo? Dat ziet er goed uit zeg, de rest ook overigens.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren