Het grote BBQ Topic!

Geupdate op 31 december 2019 in De kookhoek
0 op 9 juni 2018

Laatste foto was een heerlijk toetje… Banaan doorsnijden… Vullen met rum en bastaardsuiker. Dan cotedor chocola er in…. Wikkelen in zilverpapier en een kwartiertje rechtop in de BBQ

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 9 juni 2018

De SPARERIBBS eerst ontvliezen en een nachtje in de rubb zetten. (essential). Dan op de Q met de 3 2 1 methode…. 3 uur garen… Dan inpakken in zilverpapier… Gesausd met een Homemade BBQ saus en Appelsap.. Dan 2 uur laten stomen… Voorzichtig uit de folie halen… Dan weer insauzen en nog een uur er op… Dan carameliseerd de BBQ saus….. Fingerlicking good…

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 9 juni 2018

Jan…. Vanaf Mn gsm krijg ik losse foto’s niet geplaatste…. Ze zijn kleiner dan 5mb…. Raar

Admin
op 9 juni 2018

Hoi Jack,

Dat ziet er allemaal supergoed uit zeg. Ik ga het straks allemaal eens op mn gemakje lezen! Top! Dat rookplankje voor de zalm heb ik laatst ook gekocht, leuk voor de buren 😉

Wat betreft de foto’s, ik heb dat zelf ook op mn mobiel. Ik mail ze tegenwoordig standaard door naar mn pc, dan heb ik dat gehannes niet 🙂

Crew member
op 9 juni 2018

Jack, je bent een professioneel barbecuer, ziet er goed uit allemaal.

 

Vwb de foto’s, ook op de pc krijg ik soms foto’s van minder dan 5 Mb niet geüpload. Ik krijg dan de melding dat ze te groot zijn. 

Admin
op 9 juni 2018

Jack, je bent een professioneel barbecuer, ziet er goed uit allemaal.

 

Vwb de foto’s, ook op de pc krijg ik soms foto’s van minder dan 5 Mb niet geüpload. Ik krijg dan de melding dat ze te groot zijn. 

Van Munckerik

Dat had ik vandeweek ook, toen probeerde ik het nog een keer en werkte het weer wel. Het is echt vage software af en toe. Ik moet bij lummel ook steeds zn foto’s omdraaien op de pc, terwijl ze op mn mobiel wel recht staan.

Admin
op 9 juni 2018

Oh ja, nog een heel eenvoudige maar superlekkere salade, die wil ik jullie niet onthouden 🙂

Watermeloen, kleine blokjes, feta kaas en verse basilicum, klaar. geen dressing. Je bent klaar in 1 minuut en het is heerlijk fris.

Forum Lid
op 9 juni 2018

Jack, je bent een professioneel barbecuer, ziet er goed uit allemaal.

Van Munckerik

 

Eric … Echt niet.

Ben al jaren hobbymatig bezig … Vind t lekker, en leuk

Echte mannen dingen … BBQ – BEER en BOOZE 🙂

 

Crew member
op 9 juni 2018

Dan had dat weekend Zweden ook echt iets voor jou geweest.

 

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 9 juni 2018

Stuffed chicken met appelcompote… Geïnjecteerd met applecider….. Heel lekker

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 9 juni 2018

Jongens wat een heerlijk topic is dit aan het worden!

Ik ga ook eens sparen voor een Egg! 

Ik ken de Big Green egg en de Black Basterd, maar welke heb jij daar in het blauw Jack?

Forum Lid
op 9 juni 2018

Is een Saffire… Ook levenslange garantie… Rvs uitvoering… Hij lacht je aan ;).. Kijk ook eens naar een pellet BBQ.. Zoals de lumberjack… Ook zeeeer goede resultaten mee te halen.. T moest allemaal niet zo duur zijn…… 🙁

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 9 juni 2018
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 9 juni 2018

lol mijn bak beest de primo oval xxl

 

Forum Lid
op 9 juni 2018

Is ook een leuke Q….. Vooral de JD versie

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
10 op 9 juni 2018

Voor beide kun je meerdere Grainfathers kopen, maar ja mannen hebben dat nu eenmaal nodig he 🙂

Ik ga toch eens proberen wat te sparen hiervoor, gaat wel volgend seizoen worden ben ik bang.

Crew member
op 9 juni 2018

Zo’n keramisch geval staat ook al lang op mijn verlanglijstje….. zal nog wel even duren.

 

Maar geïnspireerd door het recept van Tony ben ik de sate (varkenshaas) aan het voorbereiden. Weliswaar niet op barbecue maar grillen op houtskool. 

 

Admin
op 9 juni 2018

Lekker genieten straks Erik! Daarvoor moest je wel even langs de Toko denk ik of niet?

Crew member
op 9 juni 2018

Nee hoor hoefde niet langs de Toko, het meeste heb ik wel in huis (enkel geen tamarinde en Javaanse suiker…. ik had nog palmsuiker staan 🙂 ). Ik maak regelmatig boemboe voor rendang en daar gaan zoveel ingrediënten in zodat ik daar ruim op inkoop.

 

Crew member
op 9 juni 2018

Oh ja en de banaan van Jack wordt het toetje 🙂

Admin
op 9 juni 2018

Die deed mij ook al watertanden!

Crew member
op 9 juni 2018

Net nog even een lekkere mayonaise gemaakt zodat de variatie op de huzarensalade ook lekker gaat worden 😉

 

 

Forum Lid
op 9 juni 2018

Ananasschijven gedrenkt in dark rum… Afgemeerd met bastaardsuiker… En dan effe schroeien op de Q…… Ook heeeeeeerlijk

Forum Lid
op 11 juni 2018
Oh ja en de banaan van Jack wordt het toetje Van Munckerik

Daar een bolleke vannile ijs bij, geflambeerd met den 44 ( quarante quatre).

grts

Forum Lid
op 11 juni 2018

dan loopt pas het water uit de mond.

Crew member
op 11 juni 2018

Haha ja zo kun je stront nog lekker maken Dumo 🙂

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 9 juni 2018

Lamskebab

750 gram lamsrugfilet in blokjes van 2 en een halve cm.

2 eetlepels olijfolie 

3 eetlepels Worcestershire saus

1 eetlepel geplet korianderzaad

2 teentjes gesnipperde knoflook (mag ook wat meer zijn 😉 )

8 laurier blaadjes

1 ui in stukjes (partjes) gesneden 

1 mango in 8 partjes gesneden

het sap van 1 sinaasappel

2 eetlepels vloeibare honing

 

  • Doe het vlees samen met de olie in een kom. Worcestershire saus, koriander en knoflook toevoegen. Goed mengen om alle ingrediënten vochtig te maken.
  • Laat dit alles minstens een uur en maximaal een dag marineren (hoe langer hoe beter de smaak)
  • Het vlees laten uitlekken en de marinade apart houden.
  • Rij de laurierblaadjes, de stukken vlees, de ui en de mango aan een spies (om en om) en herhaal tot de ingrediënten op zijn.
  • Roosteren op een houtskool vuurtje.
  • De marinade en de sinaasappelsap amen met de honing koken en indikken. Over de kebabs gieten en……. smullen maar 😉 
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 juni 2018

Gisteren teveel gezopen en dan krijg je dit. 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 juni 2018
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 juni 2018

Hmmm lekker!

Ikzelf ben nu bijna met klaar met het barbecuen van saté! Zie ander post van mij ?

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 10 juni 2018

Bij Coolblue stond een tweedekans Big Green Egg, de medium met een leuke korting. Deze komt Dinsdag. Tweedekans is teruggestuurd door mensen die zich bedacht hebben en zou volledig hetzelfde moeten zijn, je hebt ook gewoon dezelfde garantie.

Onderstel heb ik er nog niet bijgenomen, eerst maar even sparen nog ?

Nu veel filmpjes kijken en binnenkort veel proberen ☺

Crew member
op 10 juni 2018

Top Jan, gefeliciteerd! En ….. veel barbecue plezier gewenst.

 

Forum Lid
op 11 juni 2018

Ik weet zeker dat hij je goed zal bevallen… Houd er wel rekening mee dat je voor Low and slow een indirecte zone nodig hebt… Dat creëer je met een convEGGtor…. Hoop dat hij er bij zit… Medium heeft een grillrooster van rond38… Kan je alvast kijken voor grillitems 😉

Admin
op 11 juni 2018

Hoi Jack,

Ik heb gisteravond al heel veel filmpjes bekeken en er meteen een ConvEGGtor bijbesteld, zit er niet standaard bij. De lekbakken waren uitverkocht want die wilde ik ook, maar kun je ook iets anders voor gebruiken.

De overige accessoires komen later wel, het is allemaal prijzig zat. Met al die extra mogelijkheden is het net een Grainfather he 🙂

Als ik klaar ben met pakketjes inpakken ga ik de tuin opruimen en er een mooi hoekje voor vrij maken 🙂

 

Forum Lid
op 11 juni 2018

Lek bak niet echt nodig…. Pak bij Low and slow de convEGGtor in in zilverfolie…. Wat je ook kan doen….. Haal bij de action wat allu schalen…. Super cheap

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 11 juni 2018

Een aanrader van mijn het ikea pannen rek wat ik gebruik voor spareribs kost maar 5 euro

Admin
op 11 juni 2018

Kijk! Daar hebben we wat aan!

Scheelt zo weer een paar tientjes! 🙂

Forum Lid
op 11 juni 2018

Wel effe de pvc ringetjes er af halen  🙂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 11 juni 2018

Ik heb dus nog geen standaard want die kost ook nog eens 280,00. Maar wil eigenlijk gewoon een stevig steigerhouten tafel hebben ofzo, gewoon eenvoudig tot ik er aan toe ben hem mooi in te bouwen. Hij komt tegen een carport aan te staan, heb je wanneer de kap open is veel ruimte er achter nodig? Ik zou mijn oude tafeltje kunnen gebruiken maar denk dat die te smal is als ik de kap open.

Forum Lid
op 11 juni 2018

Tafeltje kan wel…. Houd er rekening mee dat hij 60-70 kg weegt… Hij moet inderdaad wat naar voren.. Als t eitje open gaat…. En houd er rekening mee dat als hij zo los staat…. Kan t ei makkelijker omvallen…. Kijk anders eens op internet…. Met een paar balken kan je al wat leuks maken….

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 11 juni 2018

Ik heb er zin in! Wel nog even geduld hebben. Morgen drukke dag, er komen weer chillers binnen die allemaal de deur uit moeten ?

Als alles meezit kan ik hem morgen wel uitpakken en plaatsen.

Crew member
op 11 juni 2018

Natuurlijk Jan, die chillers kunnen toch wel even wachten 😉

 

 

Admin
op 11 juni 2018

Het woord chiller staat inmiddels synoniem aan het woord wachten, dus eigenlijk heb je we wel gelijk haha maar dan staat mn woonkamer straks weer vol. Het zijn behoorlijke dozen zoals je weet ?

Crew member
op 11 juni 2018

Ik heb de grootte van de doos en het wachten op de chiller helemaal uit mijn systeem verbannen. Hij is er en het is of hij er altijd al is geweest 🙂

 

Admin
op 11 juni 2018

Fijn dat je hem zo in je familie opgenomen hebt ?

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 12 juni 2018

Hij is deels binnen,

Ze zijn gemakshalve vergeten het RVS rooster er bij te doen. Ik was al van plan de gietijzeren tzt te bestellen, maar wilde beginnen met het standaard rooster.

Beschrijving ontbreekt, wel zat er pizza steen in de doos die normaal ook meer dan 60,00 kost.

1 van de aardewerkdelen onderin, geen idee hoe die heet zit een barst in, ik heb ze gemaild. Nu afwachten. Het was een tweedekansje zoals ze dat daar noemen maar met volledige garantie. Ik had verwacht een krasje hier of daar, maar had hem wel compleet verwacht.

Nu hopen dat ze het snel oplossen zodat we hem kunnen proberen.

Verder best een mooi ding

En dit is de barst in het onderdeel waar ik de naam niet van weet

Forum Lid
op 12 juni 2018

Dit noemen ze de vuurring … Is garantie …. 

Maar dat ze je een BBQ opsturen ZONDER rooster ======== Vind ik wel een beetje vreemd.

Trouwens …. Als ik t zo bekijk , is hij nieuw …….. Nooit gebruikt. Anders zag je al aanslag op t binnenwerk.

Admin
op 12 juni 2018

Dat wel, maar hij is verkocht als zijnde teruggestuurd door klant binnen de bedenkingstermijn. Deze producten worden grondig gecheckt (volgens de site) en verkocht met volledige garantie, echter kan het zijn dat er een deukje of iets dergelijks inzit die je dan op de koop toe neemt. Er stond een foto bij van wat krasjes rond een schroefgaatje maar die heb ik niet kunnen ontdekken.

Goed, 200,00 euro korting is leuk, maar als ik de fire ring en het rooster zelf bij moet bestellen zou ik bijna 300,00 verder zijn. Ik denk dat het wel wordt opgelost hoor. Coolblue heeft een prima reputatie.

Mischien toch beter een hele nieuwe kunnen bestellen, maar het was juist de prijs die me over de streep trok.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 12 juni 2018

Mooi eitje Jan (neem je hem ook zo liefdevol in je familie op 🙂 ?)

Wel jammer dat hij niet compleet is en dat er een barst in dat onderdeel zit. Je kijkt er zo naar uit en dan kun je hem nog niet gebruiken. Bij Stookwinkel.nl is de eindcontrole een heeeeel stuk beter 😉

Admin
op 12 juni 2018

Hij wordt zeker in mn familie opgenomen 😉 Als ik hem helemaal doorheb zijn we vast onafscheidelijk een team 🙂

Het komt vast wel goed, Coolblue staat wel bekend om goede klantenservice. Wellicht kunnen ze een leuk accessoire als compensatie aanbieden 🙂

Forum Lid
op 12 juni 2018

Das jammer dat je nog even moet wachten. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. De slager van ons heeft soms ook zo’n ding buiten staan maar ik heb hem helaas nog nooit live bezig gezien. 

 

Admin
op 12 juni 2018

Dat is waar ook, de slager hier heeft hem ook altijd voor de deur staan. Soms op zaterdag hebben ze een demonstratie. Ik zal er eens op letten dit keer! Een live demonstratie is nooit weg natuurlijk!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 14 juni 2018

Ik heb geen verstand van bbqs ,maar ik weet wel dat wat ze verkopen allemaal …ut met dt is . het beste vind ik nog zelf in elkaar lassen van rvs 1 cm dik en een ijzer rooster en kolen gestookt. Hij staat al 18 jaar buiten en is nog steeds het zelfde.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 14 juni 2018

Gisteren een paar vrienden op bezoek gehad voor een biertje… Natuurlijk meteen de Q aan… Moink balls….. Kiplollies met Jerk Rubb…. Dadels met kaas en spek…. Broichetta seranoham……. En dat op een doordeweekse dag…..

Admin
op 14 juni 2018

Heerlijk zeg om dat idd gewoon zomaar op een doordeweekse dag te kunnen doen he! Die kiplollies ga ik ook eens maken! Ziet er super uit Jack!

 

Mijn Q is bijna gereed, onderstel komt straks binnen (toch maar gedaan) en een Dutch Oven om net als toen in zweden echte stoofpotten te maken, heb er zo’n zin in!

 

Coolblue was niet heel erg behulpzaam, ze boden aan om deze terug te nemen en dan met bijbetaling van 50,00 een hele nieuwe te leveren. Opzich een goede deal, maar ik had alles al in elkaar, heb gezegd dat ik veel liever heb dat ze de gebroken vuurring en het missende rooster opsturen. lijkt mij veel economischer. Ze wachten nu op akkoord van hun leverancier.

 

In de tussentijd verpak ik de kapotte vuuring wel in alu folie voor het geval ze die terug willen hebben. 

 

Inmiddels heb ik ook de Cast Iron Grid, dus ook zonder dat rvs rooster kan ik aan de slag. 

 

Beginnen met een simpele Beercan Chicken en stoofpot om de temperatuurbeheersing onder de knie te krijgen, en dan binnenkort eens investeren in een goed stuk vlees. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 14 juni 2018

Onderstel is binnen, direct in elkaar gezet en een kip gehaald om te testen.

Blikje Heineken in zn kont, op de houder en de bbq aansteken voor de eerste keer!

Spannend!

Crew member
op 14 juni 2018

Geef die kip toch een lekkerder pilsje 🙂

 

Forum Lid
op 14 juni 2018

Geef die kip toch een lekkerder pilsje 🙂

 

Van Munckerik

Hahah snob. Nee hoor Jan goed gedaan. Hoopt dat tie lukt al ben je nog lang niet zover als Oenga denk ik. Maar komt wel. 

Crew member
op 14 juni 2018

Een heel klein stemmetje in mij zei me dat ik hierop een reactie van je kon verwachten Hahaha.

 

Forum Lid
op 14 juni 2018

Een heel klein stemmetje in mij zei me dat ik hierop een reactie van je kon verwachten Hahaha.

 

Van Munckerik

Joh daar kom ik graag aan tegemoet. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
27 op 14 juni 2018

Haha zonde om duur bier te gebruiken toch? 

Zover als Oenga ben ik nog lang niet hoor.ik moet nog een hoop leren. Vooralsnog duurt het veel langer om hem op temperatuur te krijgen dan ik online zie… Het is ook een leermoment met goedkoop bier en een goedkope kip op een dure bbq 🙂

Forum Lid
op 14 juni 2018

Heel benieuwd wij arbeiders eten vandaag gewoon witlofsalade, kippenpoten en aardappelpuree. We kunnen ons niet niet allemaal zo’n pronkstuk veroorloven. 

Crew member
op 14 juni 2018

Jan met jouw culinaire achtergrond, Bourgondische inslag, inzet en wat voorbeelden van Jack denk ik dat je ook hele mooie werkstukjes gaat maken.

 

Admin
op 14 juni 2018

Komt zeker goed! Hoop geknetter uit de bbq en het begint naar kip te ruiken ?

Admin
op 14 juni 2018

Heb ik ook nog een pond paling gekregen en heb ik mn zoontje beloofd straks hollandse nieuwe te gaan eten. Wat een ellende…

Forum Lid
op 14 juni 2018

Die is Lummelientje aan het halen. Haring dan. 

Admin
op 14 juni 2018

De haring laten we nog een dagje wachten, ik vertel hem wel dat de visboer er vandaag niet stond en dat we kip gaan eten. 

 

Het ruikt lekker in de tuin, ik kan echter geen bierlucht ontdekken maar het kan niet anders dan dat het staat te koken in het blikje.

 

Volgende keer aardappelblokjes in de lekbak, net als op de markt in franktrijk, aardappeltjes gegaard in kippenvet! Gaat niet meer goedkomen met mijn koolhydraatarm dieet denk ik. Morgen de Dutch Oven proberen (als hij binnenkomt vandaag)

Forum Lid
op 14 juni 2018

Inmiddels 2 op de andere 2 zijn voor Lumemlientje helaas. Maar de visboer was nog niet uitverkocht. Zijn flinke dit jaar en boterzacht. Maar kan ook niet anders met dit voorjaar. 

Forum Lid
op 14 juni 2018

De haring laten we nog een dagje wachten, ik vertel hem wel dat de visboer er vandaag niet stond en dat we kip gaan eten. 

 

Het ruikt lekker in de tuin, ik kan echter geen bierlucht ontdekken maar het kan niet anders dan dat het staat te koken in het blikje.

 

Volgende keer aardappelblokjes in de lekbak, net als op de markt in franktrijk, aardappeltjes gegaard in kippenvet! Gaat niet meer goedkomen met mijn koolhydraatarm dieet denk ik. Morgen de Dutch Oven proberen (als hij binnenkomt vandaag)

Van Stookforum

Gegaard in kippenvet? Heb je het wel eens aardappels en eendenvet gegeten met ganzenlever in Frankrijk gebied rechts van Toulouse? Zielig,  maar ja kan het leed van de wereld niet op mijn schouders nemen. 

Admin
op 14 juni 2018

Nee nog niet gegeten, maar kan niet anders dan dat dat lekker is! Sligro krijgt hier iedere dinsdag verse eenden uit frankrijk binnen, gaan we ook eens doen!

Crew member
op 14 juni 2018

Ik bak ze vaak in ganzenvet ook bij Sligro en Makro te koop. Overheerlijk! Denk dat eendenvet net zo lekker zal zijn. Ze worden ook mooi bruin in ganzenvet.

Ben benieuwd naar je Dutch Oven, even googelen.

 

Admin
op 14 juni 2018

We hebben hem gebruikt bij Johan voor de stoofpot op open vuur ?

Crew member
op 14 juni 2018

Ik had hem al opgezocht en herkend van bij Johan. Kun je ook lekkere Hongaarse Kessel Goulash in maken.

 

Admin
op 14 juni 2018

Ja Goulash, lekker! maar je kunt van alles een goede stoofpot maken. De hertenstoof bij Johan was ook zo lekker. Het kan niet mislukken! Gewoon lekker spelen met vlees, groenten, rode wijn, donker bier, ontbijtkoek, verse kruiden etc. Ik heb er zin in!

 

De kip was erg goed gelukt, helaas vergeten een foto van het eindresultaat te maken. Hij donderde bijna van gaarheid uit elkaar maar toch supersappig gebleven.

 

Wel nog een foto van het tussendoor spieken (moet je niet doen want dan verlies je uiteraard je warmte. Lekker mee kunnen spelen vandaag, morgen nieuwe ronde!

 

 

Crew member
op 14 juni 2018

…… De hertenstoof bij Johan was ook zo lekker. Het kan niet mislukken! Gewoon lekker spelen met vlees, groenten, rode wijn, donker bier, ontbijtkoek, verse kruiden etc. Ik heb er zin in!

….. Lekker mee kunnen spelen vandaag, morgen nieuwe ronde!

Van Stookforum

 

Ben benieuwd waar ze het lekkerste hert hebben 🙂

Admin
op 14 juni 2018

Haha eens bellen wat voor voer ze allemaal krijgen, op basis daarvan maken we een keuze waar we er vanacht 1 op gaan halen 🙂

Crew member
op 14 juni 2018

We zien en horen het wel bij Hart van Nederland (of hoe die programma’s tegenwoordig heten).

 

Nu ik zo de resultaten van Jack zie en jouw kippetje zal ik mijn smoker ook eens gaan zoeken, hij moet ergens in de tuin staan…

 

Admin
op 14 juni 2018

Ja daar krijg je trek van he! Hij ligt vast ergens onder de troep die uit je garage kwam, gewoon flink graven dan kom je hem vanzelf tegen!

Je gaat hem vanaf nu veel vaker gebruiken, let maar op!

Crew member
op 14 juni 2018

Ik heb hem gevonden! Inderdaad tussen de troep maar daar is inmiddels al veel van naar het grofvuil. Kwam net ook nog rooksnippers tegen en mijn vuurvaste handschoenen en nog meer van die narigheid. Wellicht dit weekend wat moois maken.

 

Ik zie net dat het 17.00 uur is geweest en alle kinderboerderijen gesloten zijn…… spring in je auto Jan 🙂

 

Admin
op 14 juni 2018

Eerst even een goed stukje zeil vinden voor in de kofferbak, nek doorsnijden geeft best wat rommel. Ik zou hem natuurlijk ook kunnen wurgen maar dan bloedt hij niet goed leeg. Ik zou ook gewoon vlees kunnen kopen maar dat is weer zonde van het geld..dilemma’s… 

Crew member
op 14 juni 2018

Je kunt er ook een levend meelokken en thuis het in Zweden geleerde in praktijk brengen.

Admin
op 14 juni 2018

Dat is wel het beste denk ik, moeten we hem onderweg geen naam gaan geven anders gaan we het nog zielig vinden. De laatste zwedenreis hadden we hem Bert het Hert genoemd, zo heet de facebookpagina en de whatsapp groep nog steeds 😉 Mischien is er in loosdrecht ook ergens een hertenkampje, na de nodige proeverijen denk ik dat er genoeg inzijn om op jacht te gaan 😉

 

Dit was overigens een erg lekker recept en perfect voor de Dutch Oven! Denk dat ik deze weer eens ga maken. Antwerps Stoofvlees

 

Forum Lid
op 14 juni 2018

Mooi om te zien dat t je goed bevalt….. Je eitje heeft anders nog een maagdelijk kleurtje ;)…. Dat met je ring gaat helemaal goed komen… BGE geeft namelijk een levenslange garantie op het keramiek…. Effe de goede weg weten te bewandelen…….. Ben nu met 2 dingen tegelijk bezig…. Een heleboel kersen ontpitte…… En pulled pork kroketten maken….. Haha….

Admin
op 14 juni 2018

Hoi Jack,

 

Komt inderdaad vast wel goed met de ring, ik wilde niet langer wachten en gewoon eens van start gaan nu. Leuke eerste ervaring. Iets te snel de atributen geplaatst waardoor het opwarmen langer duurde dan nodig. De kip was erg lekker krokant en sappig. Erg tevreden!

 

Morgen de Dutch Oven gebruiken. Albert Heijn had geen riblappen meer, maar goed ook want nu ga ik ze morgen bij de slager halen. Groentes, fond en verse kruiden wel in huis gehaald en natuurlijk 2 flesjes kasteelbier. Daar gaan we morgen iets lekkers van maken. ik ga de riblappen eerst grillen alvorens ze in blokjes te snijden. de rest wijst zichzelf wel. Het is vooral tijd wat je nodig heb, en je hoeft er niet bij te blijven.

 

Pulled pork kroketten lijken me ook erg lekker! Ik ben echter geen held in het maken van kroketten en bitterballen. Ik beschik over te weinig koeloppervlakte om de salpicon te laten stijven, sla ik dat over dan wordt het een rommel… Tips zijn welkom!

 

 

Forum Lid
op 14 juni 2018

Salpicon klaarmaken…. Dan de pulled pork er door roeren…. Hierna in de koelkast laten koelen…. Als het gekoeld is balletjes draaien… Dan worstjes uitrollen.. En Anglaise paneren…. Dus niet eerst stijven

Admin
op 14 juni 2018

Ah ok, wij moesten vroeger alles op een bakplaat spreiden en op gelijke dikte maken en onder folie op laten stijven in de koelkast, vervolgens in gelijke delen snijden en snel in vorm maken en paneren, deed je dit niet snel genoeg dan werd het weer een plakzooi. Ik was er nooit heel handig in. Toch maar weer eens proberen ?

Een lekker kroketje op zn tijd kan ik wel waarderen ?

Forum Lid
op 14 juni 2018

Tijden veranderen… 😉 ze zijn echt lekker… Stukken beter dan winkel kwaliteit….

Admin
op 14 juni 2018

Ik ga het ook weer eens proberen, blijf me inspireren Jack!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 15 juni 2018

En nu de eerste keer de Dutch Oven gebruiken voor een stoofpot.

Riblappen eerst lekker op de grill alvorens ze in stukken te snijden, dat heeft een mooie bruine kleur en een lekkere bbq smaak. Verder in de Dutch Oven uien, paprika, knoflook en worteltjes lekker gefruit, pot fond erbij en toen kwam ik er achter dat de flesjes kasteelbier die ik had gekocht niet de donkere variant was die ik graag wilde maar een rouge, smaakte kersenachtig. Balen, maar heb het vervangen voor een halve fles rode wijn. Word zo een heel ander gerecht maar maakt niet uit, het ruikt nu al lekker.

Verder nog een blikje tomatenpuree, een paar verse tomaten. Verse Tijm en Rozemarijn en de rest loopt vanzelf wel. Staat lekker te pruttelen en dat blijft zo de rest van de middag staan. Buren hebben er ook geen last van want er komt nog geen rookpluimpje uit.

Vanmiddag kan ik er nog voor kiezen een paar plakken ontbijtkoek erdoor te doen, kan ook erg lekker zijn. Beslis ik later wel 🙂

Crew member
op 15 juni 2018

Aha, je stopt de Dutch Oven in het ei!

Dat kan ik dus ook met mijn smoker eens gaan doen. Ziet er fantastisch lekker uit.

 

Ik had eigenlijk wel van jou verwacht dat je de fond ook zelf zou hebben gemaakt. En voor de volgende keer….. een flesjes eigengebrouwen Abdijbier. Ik had deze winter een aantal keer konijn in bier van het huis gemaakt.

 

Forum Lid
op 15 juni 2018

 

Vanmiddag kan ik er nog voor kiezen een paar plakken ontbijtkoek erdoor te doen, kan ook erg lekker zijn. Beslis ik later wel 🙂

Van Stookforum

Dat ziet er inderdaad geweldig uit. Krijg er honger van. 

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren