Het grote BBQ Topic!

Geupdate 2 dagen geleden in De kookhoek
0 op 23 januari 2019

Het is weer echt bbq weer 😎

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 29 januari 2019

De spek was heerlijk maar je eet snel te veel en dan ligt het behoorlijk zwaar op de maag 😜

Morgen gaat het weer sneeuwen, dus we gaan weer bbqen! 5 kilo babybackribs staan nu in de rub!

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 29 januari 2019
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
9 op 17 april 2019

Dit heb ik altijd al eens willen maken op mn ei 😎😜 ze waren in aanbieding bij de Sligro.

Forum Lid
op 17 april 2019

Ik heb ze in Zeeland gegeten. Ligt ergens een visser en die kookt ze op de boot. Maar ben een slappe lul geworden. Oja, zal het best wel weer doen maar waarom? En laat nou Lummelientje van de week willen eten in een visrestaurant in Lunteren. En daar ga ik weer wat ben ik toch gvd een hypocriet. 

Admin
op 17 april 2019

Ze worden toch wel gegeten, en er zijn er genoeg van. Jammer dat er zo weinig vlees aan zit in verhouding tot het pantser.

Wel gaaf om eens te toen hoor. Ze waren ook uit de diepvries te krijgen maar wilde een keer een echte op de Q 😎

Forum Lid
op 17 april 2019

Ik vind ze lekker,ben ook niet zo’n hypocriet ik slacht alles.belanrijk heeft een goed leven gehad,dat kan ik van het vlees uit de super niet zeggen.

Brouwmaat
op 17 april 2019

Dat ziet er weer goed uit Jan. Wat je zeg inderdaad jammer van de verhouding vlees pantser. Maar wel lekker 🙂

Admin
op 17 april 2019

Beestje was 1 kilo, maar als je hem op hebt lust je er nog wel 3 🤣🤣🤣

Admin
op 17 april 2019

Ik heb hem overigens niet gekookt, gewoon mes door de kop, halveren, ingewanden er uit en knoflookolie er op. Op de vleeskant op de BBQ, omdraaien en parmezaanse kaas en kruidenboter op het vlees. Deksel dicht en dan 10 tot 15 minuten laten garen, afhankelijk van het formaat.

Daarna meteen opeten 😁

Forum Lid
op 17 april 2019

Krijg al weer honger😋

Forum Lid
op 19 april 2019

Nou ik ook, krijg die kreeft van Jan niet van mijn netvlies. Heb zin om naar Lunteren te fietsen voor een gekookte kreeft. Zit een goed visreastaurant. Maar er is ook markt en daar staat een hele goede zeevishandel dus het kan vandaag ook bouillabaisse worden.  Moeilijk. 

Forum Lid
op 19 april 2019

Ok weer off topic, geen BBQ maar wel lekker, het gaat dus bouliabasse worden. Net 2 kilo zeevis gescoord van kabeljauw tot zeeduivél en nog veel meer. Zal zo een foto maken want heb ook een dikke ijselmeerpaling op en ik kan alleen maar koken als ik honger heb. Zal straks een foto maken. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
8 op 19 april 2019

Man man man, heb totaal geen zin in koken maar de vis is echt te duur om te laten liggen. Zover ben ik al gekomen. Eerst een biertje 

Forum Lid
op 19 april 2019

En echte saffraan

Brouwmaat
op 19 april 2019

Gaat helemaal goed komen Lummel, aan de ingrediënten zal het niet liggen als het mislukt, die zien er goed uit. Smakelijk voor straks 😉

Forum Lid
op 19 april 2019

Dat zei de visboer ook al. Ben alleen mosselen vergeten maar dit was al 50,80. Is dit eigenlijk nog wel normaal? Wat een krankzinnig land zijn we geworden.  Maar ja, als je niet betaal heb je het niet. Komt de saffraan en groente nog bij. Bezopen als je het mij vraagt. 

Brouwmaat
op 19 april 2019

Ja Kniertje zei het al: de vis wordt duur betaald.

Forum Lid
op 19 april 2019

Ja Eric. Maar ik zag dat er ook een stuk zeeduivel bij zat en dat is duur. Ik zei tegen de visboer heb 2 kilo nodig. Deze dan, tuurlijk doe maar Lummelientje betaalt toch. Maar hè mooi kleurtje van de saffraan hè. Ruikt geweldig overigens

Brouwmaat
op 19 april 2019

Hij ziet er goed uit en zeeduivel….. tja dan heb je wel een lekker stukje vis.

Forum Lid
op 19 april 2019

Dat is zeker. Ga naar bed lijk wel een ouwe lul. Hele dag in de tuin gezeten (en zitten zuipen) en niet gesmeerd. Dom dom dom. Vannacht doe ik de pan wel in de koelkast en morgen eten als een vorst. Prettige avond allemaal. 

Admin
op 20 april 2019

Hij ziet er goed uit en zeeduivel….. tja dan heb je wel een lekker stukje vis.

Van Munckerik

Zeeduivel, super! Maar vraag wel filets, het uiterlijk van dat beest staat me een beetje tegen 😂

Ik ga weer eens forelletjes halen. Ik was bang dat vis rechtstreeks op het ei zou aanbakken, maar dat gebeurt niet., ik gebruik altijd het gietijzeren rooster en er brand echt niets op vast., ik wil dus weer iets meer met vis gaan doen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 20 april 2019

Aahh.. ik heb van de week ook genoten van mijn BBQ fetish en heb een BBQ meubel gemaakt. was het slepen met die dingen zat en heb een houten frame gemaakt op wielen… 

 

kolen een aanmaakspul er onder

en de starter ernaast.

verder heb ik een link naar een online slager voor jullie waar je grote stukken vlees kan bestellen.. heb geluk want ze zitten hier om de hoek..

https://beefensteak.nl/

 

dus het grillen kan beginnen.. hahahh

 

Admin
op 20 april 2019

Dat is ook mijn slager Leon 😎 maar wat een gaaf ding heb je gemaakt. Wou dat ik zo handig was, maar heb 2 linkerhanden dus dat gaat hem niet worden. Het ziet er supergaaf uit!

Forum Lid
op 20 april 2019

dankiu

Forum Lid
op 20 april 2019

Een soort BBQllator… hahaha Top man! Lekker weertje ervoor. Eet ze en cheers alvast man! 😉

Forum Lid
op 20 april 2019

vanmiddag weer effe fikken met de weberketel.. kippenvleugels, worstjes en sateetjes.. en 2de paashaas een dikke biefstuk met de keramische pot.. 

heb de juiste kolen al binnen gesleept, houtskool voor de keramische pot.. daarmee stook je de pot tot 300gr, en laat het houtskool helemaal opbranden.. voor de de biefstuk introduceert..  die schrikt dan en schroeit gelijk dicht, en blijft mals van binnen.. 

en voor de weberketel briketten voor de slowcooking. vanmiddag gaat de bende wel direct op het vuur maar..

spiek maar eens bij het BBQ forum.. fetisjisten met BBQ’s.. hahahah.. 

 

Brouwmaat
op 20 april 2019

Handig meubelstukje Leon! Beef&steak is ook mijn leverancier. Geniet ervan.

Admin
op 20 april 2019

Lekker man! Ik heb deze week ook weer eens een pond zalm op een cederhouten plankje gedaan. De onderkant van de plank verbrand waardoor je een lekkere rooksmaak krijgt. Heel erg lekker, ergens in dit topic staat nog een foto van vorig jaar.

Ik gebruik overigens zowel voor direct als slow gewoon houtskool. Maar ik heb geen weber, alleen keramische bbq.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 22 april 2019

Zometeen paasbrunch, geen zin in….. hoop dat ik nog ruimte over heb in mn maag vanavond… ik ga roadkill chicken maken 😎

Mijn medium Big Green Egg ga ik eerdaags inruilenvoor een large, daar zijn meer accessoires voor, waaronder een electrisch spit 😜

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 22 april 2019
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 22 april 2019

Ik hoop de volgende kip aan ’t spit te kunnen bereiden. Maar deze was ook lekker.

 

 

Brouwmaat
op 22 april 2019

Zelf platgereden? 🙂

Admin
op 22 april 2019

Ik twijfelde wel haha, wordt hij lekker mals van! 

Gisteren vrekkensteak gemaakt, goedkope riblappen uit de supermarkt op hoog voor even op de bbq, gewoon zo mals als biefstuk en een smaak zo lekker! Wel op 300 graden, en even ingemasseerd met olie en rozemarijn.

Voor 7,00 een enorme berg vlees, echt geweldig. Terwijl dit wordt verkocht als stoofvlees.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 26 april 2019

Afscheid nemen van mijn ei, dit is zijn laatste ronde in mijn tuin. Hij krijgt een nieuw baasje. Dat baasje heeft zi’n grote broer staan. Hij wilde kleiner en ik groter. Prima deal dus!

 

 

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 1 mei 2019

Zeg stokers, bij een borrel hoort toch ook een lekker stuk vlees? Of andersom, vul zelf maar in!

Je maakt mij niet wijs dat ik de enige ben die met eten bezig is. Deze hobbys sluiten zo goed bij elkaar aan! Waar zijn jullie mee bezig op dit moment?

Ik heb 4 kalkoenpoten op de bbq, de eerste keer dat ik het spit gebruik. 

Wie geeft mij inspiratie voor de volgende ronde?

Ik weet dat bbq voor de meesten een seizoenshobby is, maar het seizoen is nu toch wel een keer begonnen 😎

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
10 op 1 mei 2019

 

Ik zou voor zoiets gaan Jan.

Admin
op 1 mei 2019

Wil ik wel maar denk dat de rest van het gezin dat niet ziet zitten 🤣

Brouwmaat
op 1 mei 2019

Dan geef je ze maar wat ik vanavond ook eet, een blinde vink 🙂

Admin
op 1 mei 2019

Dat lusten ze nog net, heb ik deze prachtige poten hier liggen sta ik Chicken Tonight voor de rest te maken. Het moet niet gekker worden 😐

Brouwmaat
op 1 mei 2019

Hahaha wat een triestheid. 

Admin
op 1 mei 2019

Culinaire barbaren zijn het…😖

Ze doen maar,  maak ik wat kleinere porties voor mezelf 😜

Admin
op 2 mei 2019

Dan is dit ook voor mij alleen. Kan de rest pannekoeken eten haha

Brouwmaat
op 2 mei 2019

Ziet er ook heel lekker uit!

Admin
op 2 mei 2019

Was het ook! Eindelijk de hitte van een echte wok 😂 mijn wokbrander in de keuken is groot, maar nog steeds niet wat de chinees in de keuken heeft staan. Maar dit werkt absoluut perfect.

Brouwmaat
op 2 mei 2019

Ik ken het probleem, heb ook zo’n wokbrander in de keuken maar echt geweldig vind ik hem niet. 

Ben benieuwd naar wat je morgen gaat maken 🙂

Admin
op 2 mei 2019

Argentijnse Rodizio van Picanha

Zoiets als dit, en dan snijden vanaf het spit. Weet nietnof de mijne er net zo lekker uit gaat zien hoor 😂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 2 mei 2019

Die heb ik nog bij Texas de Brazil in Orlando gegeten.

Admin
op 2 mei 2019

Is het de moeite waard? Ik heb een stukje als steak getest maar dat is eigenlijk te stevig. Het snijden moet ook flinterdun gebeuren.

Brouwmaat
op 2 mei 2019

Ik vond van wel maar ik vond daar alles heel lekker 🙂

Volgens mij wordt dit heel mals omdat het slow gaat, een steak is heel kort gebakken.

Admin
op 2 mei 2019

We gaan het proberen! Zaterdag komen er weer spareribs, die gaan er zondag op. En er komt een buikspek waar ik over een week Bacon van ga maken.

Forum Lid
op 2 mei 2019

gvd het water loopt uit mijn mond (laat ik het beschaafd houden). Ga zo verse tomatensoep maken. ( dus geen pakjes of bouillonblokjes) maar mocht het mislukken. Fuck, pak met gemak een paar frikandellen uit de Makro dus honger heb ik niet. Maar liever niet.  

Admin
op 2 mei 2019

Lekker! Pakjes proef je, blik is nog erger.

Bouillonblokjes gebruik ik overigens wel regelmatig. Maar dan inplaats van zout.

Goede klodder room in de soep en wat kaas er over raspen.

 

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 14 mei 2019

Vandaag Saffraan van Lummel binnengekregen. Mooi spul!

Meteen MOINK Balls gemaakt met een Saffraan bbq saus 😁 eerst langzaam indirect gegaard en om de 10 minuten met deze bbq saus ingesmeerd. Daarna nog even op direct vuur. 

Was bedoeld als tussendoortje maar heb nu meer dan genoeg… geen avondmaaltijd meer nodig dus!

Forum Lid
1 week geleden

Hier zijn ze gek op bbq.zelfs in de winter gaat hij aan,ik eet het liefst lamscoteletjes.lust de rest niet,maar koopt Adriana wel voor mij en laat ze een nacht in marinade voor mij,ze is echt goed met kruiden heeft wel 30 soorten.

Admin
7 dagen geleden

Lams koteletjes zijn heerlijk, beetje olie en rozemarijn, ff snel om en om op de bbq en de zoutmolen er over en klaar. 

Er is hier een nieuwe turkse slager, slacht zelf zijn lammetjes en kalfjes. Zijn prijzen zijn erg goed, maar hij verkoopt te vers. Hij laat dus niet besterven en dat zorgt er voor dat het niet zo mals is…. op zoek naar een ander adres dus.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 7 dagen geleden

Als ik vandaag niks hoor van de Iraanse of ze al terug uit Iran is met kaviaar ga ik morgen paella maken met saffraan. Schijnt nog goed te zijn voor je libido ook. Heb je al wat gemerkt Jan? Nimrax bleef 2 dagen achter zijn vriendin aanjagen vertelde hij laatst.  

Admin
7 dagen geleden

Haha ik wist dat het gezond was 😉 Maar ook zonder saffraan wordt m’n vrouw al gek van me 🙂

Er komt erg veel smaak en geur vanaf, zelfs de vaatwasser ruikt naar saffraan nadat hij gedraaid had! Jammer dat mn dochter de saffraan geur associeert met vis. Ze kent het alleen van de Paella uit Spanje….

Forum Lid
7 dagen geleden

Bij mij komt het door olie dat Lummelientje moet “lijden” of toch de saffraan??? Die Persische vrouwtjes zijn natuurlijk ook niet gek. En ernstig aantrekkelijk ook. Kijk maar naar de tijd van de Sjah. Foto’s genoeg van Iraanse vrouwen voor de baarden kwamen. 

 

Wist je dat Khomeini ( is geen politiek forum dus haal weg als het niet past ) toen hij terug werd gehaald uit Frankrijk een tussenstop in Irak had en dat de mensen zo idolaat waren dat ze hun dochters aanboden ( het verhaal gaat, niet ouder dan 6).

 

Heb veel begrip voor Iraanse vrouwen. Ze willen die Islamshit helemaal niet. Nogmaals geen politiek forum, haal weg als het niet kan. 

Forum Lid
7 dagen geleden
Nimrax bleef 2 dagen achter zijn vriendin aanjagen vertelde hij laatst.  Van Lummel

Moet je wel het hele verhaal vertellen heey, Ik dus wat saffraan ingenomen en tja;
Nadat de kogellagers van mijn rollator versleten waren heb ik die het huis uit gegooid, mijn vriendin gepakt en de trap op gedragen in de brandweergreep… Nekhernia c7 nu ook erbij maar t was het waard 😉 😉 😉

Forum Lid
7 dagen geleden

Maar goed dat ik zo niet ben.ontdanks dat ik regelmatig safraan gebruik.he Nimrax had je de safraan niet verwisseld met die druppels van Lummel?of het was geen safraan wat hij gestuurd heeft,maar iets anders uit zijn lab.was jij test persoon.arm Lumelientje,nu Lummel weet dat het werkt

Forum Lid
6 dagen geleden

Nu je dat zo relativeert…ja! Nim geeft zich meteen op voor de volgende ronde…

Forum Lid
6 dagen geleden

Dacht ik al😂😂😂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 6 dagen geleden

In de winkel leken ze veel kleiner….

Helaas bakten ze dit keer toch aan op de Q, maar heb ze kunnen redden. Nu huid van het rooster halen 🤣🤣🤣

 

Smaken overigens fantastisch met een saffraan yoghurt mayo sausje!

 

Forum Lid
6 dagen geleden

Jan daar moet je wel bij drinken vs moet zwemmen.ziet er lekker uit.😋

Admin
6 dagen geleden

Normaal zorg ik daar wel voor Chris, maar ik heb even een stop periode ingelast. Over een weekje mag het weer 😉

Forum Lid
6 dagen geleden

Aha jij ook al.ik gooi ook even de rem er op,maar ik heb een heeeeel klein probleempje,moet zat.op verjaardags feest in DLD.en je denk toch niet dat ik alc.vrij bier drink.!!!!🤢🤮

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 3 dagen geleden

Lummel, heb jij de paella al gemaakt? De saffraan is erg goed! Ik heb net asperges gestoofd in roomboter met saffraan, erg lekker!

Ik eet nu ook saffraan door de yoghurt en heb er ook thee van gemaakt 😂

Forum Lid
3 dagen geleden

Man man man, druk als een klein baasje. Heb ik al paella gemaakt. Nee, geen tijd gehad om naar de visboer te gaan, bij een viskraam moet je toch als kerel staan. Dus Lummelientje gestuurd. Vindt ze niet erg hoor hahaha. Zewordt al onthaald door die kerels alsof het Beatrix herself is. 

Maar we gaan zo spaghetti vongole maken. Zal zo een foto maken heb nog niet gekeken. Moet ik effe de iPad van boven halen. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 3 dagen geleden

Nou tot zover 

Forum Lid
3 dagen geleden

Heerlijk lummel. Hoop dat je kokkels lekker vers zijn tot het ziltige aan toe!

Forum Lid
3 dagen geleden
Heerlijk lummel. Hoop dat je kokkels lekker vers zijn tot het ziltige aan toe!Van Murmillo

Hoop ik ook. Lummelientje is aan het koken en het ruikt nu al geweldig. Wellicht zo een foto. Knoflook wordt wederom niet gespaard ruik ik al.  

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 3 dagen geleden

Ook lekker! Uiteindelijk dus toch nog verse schelpjes kunnen vinden!

Eet smakelijk!

Ik had een vegetarische lunch, vooral door een lege koelkast en geen zin om naar de winkel te gaan hoor 😉

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 3 dagen geleden

wordt er gulzig van. 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 3 dagen geleden

lummelientje heeft gekookt en vindt het zelf superlekker. Ik zei “ geniet vervan ” en nou hebben we ruzie terwijl ze allles lekker alleen mag eten. Snap je toch niet.

Ga geen foto maken dat begrijp je vast. Pap maakt coberco hebben we Lummelientje niet voor nodig. 

Admin
3 dagen geleden

😂 wat is er misgegaan dan? Ik schat Lummelietje toch wel in als een goede kokin! Je had er zo’n zin in!

Forum Lid
3 dagen geleden

Ze heeft andere kwaliteiten maar nee, een “goede kokkin” daarvan kan lummelientje niet beschuldigen. Ja had er zin absoluut zin in. Maar thuisbezorgd.nl werkt ook. 

Forum Lid
2 dagen geleden

Weer ruimschoots gecompenseerd hoor. Acht vis is vis toch? 

Jan delete want ben weer in de olie. 

Admin
2 dagen geleden

Haha nee hoor, laten we gewoon staan 😂😂😂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren