Het grote BBQ Topic!

Geupdate op 31 december 2019 in De kookhoek
6 op 17 juli 2019

Schandalig gewoon hahaha.

 

Admin
op 17 juli 2019

Nou ik vind het schandalig dat jij iedere dag een boterham met kaas moet eten 😜

Crew member
op 17 juli 2019

Jan, hij schakelt over naar pindakaas. Lekker bezig! 😉

Admin
op 17 juli 2019

Oh ja, dat scheelt 🙂 lekker met een  laagje sambal 🙂

Crew member
op 17 juli 2019

Dan heb je f&cking lekkere pindasaus ….hmmm!

Crew member
op 17 juli 2019

Nee gewoon plain pindakaas 🙂

Crew member
op 17 juli 2019

Daarom heb ik ook een lekker zelfgebrouwen Bio Pilsje verdiend!!

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 17 juli 2019

Lekker, wil ik ook! Maar het is nog geen weekend en ik heb er al 1 op…. lummel had een koude meegebracht 😁

Crew member
op 17 juli 2019

Nee, heeft Lummel al bier gebrouwen?

(of hoort dit in het topic…… kunnen we niet iemand pesten) 🙂

Admin
op 17 juli 2019

Haha helaas. Komt vast nog wel eens. Maar nu gaat er weer kersenwijn in de fermenters. Ook lekker 😂 mijn 2x pils vandaag coldcrash. Voor mn vakantje de fles in en dan bij Harry de koele kelder van de woonboot in voor hergisting en lageren.

Crew member
op 17 juli 2019

Haha helaas. Komt vast nog wel eens. Maar nu gaat er weer kersenwijn in de fermenters. 

Van Stookforum

Producten hebben niet de eeuwige houdbaarheid, kwaliteit gaat toch wel achteruit na zoveel maanden.

 

Mooi dat je bij Harry een koele kelder tot je beschikking hebt.

Mijn gisteren gebrouwen tripel zit nu 24 uur in de fermenter. Gaat als een dolle, start SG 1.080 en nu 1.047. 

Admin
op 17 juli 2019

Gaat lekker dus! Binnenkort een nieuw Bio recept op maat dus 😉

Crew member
op 17 juli 2019

Zal nog wat moeten bijsturen, ging niet zoals gehoopt.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 10 augustus 2019

Zo, vandaag maar eens makkelijk op de bbq.

Hartige bacon meatloaf pie

 

Bacon, gehakt, texas kruiden, geraspte kaas, paprika, ui, jalapenos, nog meer kaas en naturel chips.

 

 

 

 

 

Had iets meer kaas in gemogen zodat het eruit lekt maar ook zo is het lekker

 

Admin
op 10 augustus 2019

Dat ziet er erg echt goed uit Rick! 😁😁😁

Forum Lid
op 10 augustus 2019

Dat was het ook Jan.

Het is makkelijk, snel en toch lekker.

Kort roken en een bbq sausje erbij is lekker.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 14 augustus 2019

 

Mocht je je hobby’s willen combineren….

Forum Lid
op 14 augustus 2019

Roken en bbq? Of bbq en stoken?

Crew member
op 14 augustus 2019

Of alle drie 🙂 

Oh nee 4, doe brouwen er ook maar bij.

Forum Lid
op 14 augustus 2019

Ja zo moet het leven zijn.lekker eten,drinken,mooie vrouw en mooi weer.en luie stoel.😂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 18 augustus 2019

Oke, hier zitten ook grote bbq fans dus het is niet off topic ondanks dat het bouwen is haha.

Ben nog niet helemaal klaar (weber erin monteren en blad erop) maar dit is het verjaardags kado voor mijn zwager. 

 

Inclusief gevulde lade omdat we dat allemaal zouden willen.

 

Forum Lid
op 18 augustus 2019

Erg mooi,ik wil we jou zwager worden😢en ik ben nog niet zo’n bbq fan.dus als ik het al heel mooi vind dan betekend het wat.👍👏👏👏

Forum Lid
op 18 augustus 2019

Haha bedankt Chris, betekent veel!

Bbq fan word je vanzelf, een paar keer zelf wat roken of low en slow grillen en je denkt: zo goed krijg ik het zelfs niet in een restaurant 😂

Admin
op 18 augustus 2019

Dat ziet er prachtig uit. Jaloers dat ik dat niet kan! Als je dit koopt voor je bbq vragen ze er zo 1500,00 voor, geweldig als je dit zelf kunt😀

Forum Lid
op 18 augustus 2019

Dat ziet er mooi uit. Ik wil wel een tekening of pdf hoe en wat!

Forum Lid
op 18 augustus 2019

Dankje Jan, vast wel toch?! Oefening baart kunst! 

Zou je zo een green egg in kunnen plaatsen inplaats van een weber.

Als het straks klaar is kom ik ong. op een 500 euro aan materialen alleen. Smeedijzeren Scharnieren en gietijzeren wielen zijn het duurst. Dus zou ook 100 a 150,- goedkoper kunnen.

 

@ Murmillo, tuurlijk.

Ik zal de schetsen netjes uitwerken op papier dat ze wat beter en duidelijker zijn haha

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 18 augustus 2019

Ziet er goed uit rick. Waarmee werk je het hout af als ik mag vragen?

Forum Lid
op 18 augustus 2019

Beste resultaat krijg je met gekookte lijnzaadolie, let wel op of het gekookt is of niet. Gekookt haalt de vlammen in het hout omhoog en verhoogt zijn natuurlijke kleur. Niet gekookt haalt de vlammen minder naar boven en krijgt een iets grijze waas.

Het is gewoon verkrijgbaar bij de bouwmarkt.

Forum Lid
op 11 september 2019

“Beste resultaat krijg je met gekookte lijnzaadolie, Het is gewoon verkrijgbaar bij de bouwmarkt.”

Het klinkt als een heerlijk en goedkoop recept voor mals varkensvlees 🙂

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 22 september 2019

Kom ik net op youtube een leuk filmpje tegen van onze Heikos.
Heike’s own sambal

 

Crew member
op 22 september 2019

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
10 op 15 december 2019

Bedenk ik vanmorgen dat ik eerdaags weer eens een stoofpot in de Dutch Oven op de bbq wil maken, ga ik de bbq inspecteren na hem een behoorlijke tijd geen aandacht te hebben gegeven, helemaal groen van de schimmel aan de binnenkant. Nu was het met recht een Green Egg 😂

Alles uit elkaar gehaald, alles met de staalborstel behandeld, de fik er in, en nu is alles weer netjes. De Dutch Oven zelf stond gelukkig nog mooi in de olie.

nu bedenken wat ik hier vandeweek mee ga maken. Ik heb eens een heerlijk Chili Con BBQ gemaakt, Antwerps Stoofvlees, Goulash en een Hachee.  Waarvan Hachee nog de makkelijkse is.

Het weer wordt weer slechter en ik krijg het weer te pakken, de buren zullen me wel weer vervloeken 😂

Crew member
op 15 december 2019

Ik zou zeggen tijd voor Rendang Jan😁

Admin
op 15 december 2019

Ja ik zag je recept weer voorbij komen. Maar ik heb bijna niets van dit soort ingredienten in huis dus moet dan ineens een flinke berg van de toko halen. Ik zal er eens voor gaan zitten want ik houd er wel van! Maar denk je dat de bbq smaak wel matcht met een Rendang? Het is het proberen waard natuurlijk.

De moeilijkste eetster hier in huis is sinds een maamdje op haar zelf gaan wonen. De 2 jongens staan nog wel open voor expirimenten. De jongste is ineens omgeslagen en lust van eerst bijna niets, nu ineens bijna alles. Inclusief groenten… heel fijn 😁

Crew member
op 15 december 2019

Ik denk dat de eerste Rendang ook op barbecue achtige wijze is gemaakt. Heb je een toko in de buurt? De meeste ingrediënten haal je tegenwoordig ook bij de AH of Jumbo. 

 

Admin
op 15 december 2019

Hier iemand die het geprobeerd heeft 😉 https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/rendang-dutch-oven/

 

Crew member
op 15 december 2019

Haha kijk nou staat niets je meer in de weg Jan.

Ik zou alleen niet het recept van de link volgen maar wat ik eerder gepost heb. Succes verzekerd. En als je dan toch langs de toko moet, lekker met zelfgemaakte sajoer boontjes.

Admin
op 15 december 2019

Ja heb het recept net weer gevonden, en de sajoerboontjes stonden er onder 😃

Crew member
op 15 december 2019

Voor als je het gaat maken, eet smakelijk 😁

Admin
op 15 december 2019

Net alles besteld bij https://www.orientalwebshop.nl/

Alleen de verse spullen nog even halen, ik kwam niet aan het minimale orderbedrag voor de verse spullen.  Citroengras ligt hier gewoon bij AH. Vlees heb ik al. 

Ik ga het maken, de boontjes ook! 😎

Crew member
op 15 december 2019

Oriental heeft hier een mega grote toko waar je ook kunt eten 😃

En ze hebben alle ingrediënten.

Admin
op 15 december 2019

Wat gaaf! Ik wist niet dat het een hele keten was. De vestiging op de Nieuwmarkt in Amsterdam ken ik wel. Mooi assortiment 😃

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 15 december 2019

Basmatirijst heb ik in huis, wordt een mooi gerecht. De recepten van Munckerik staan op pagina 2 van dit topic (wie doet er mee?)  Leuk project! Denk dat het woensdag gaat worden! Dinsdag komen de toko spulletjes binnen! Nu al trek 🍲

Crew member
op 15 december 2019

Ja ik weet niet hoeveel ingrediënten je voor de boemboe hebt ingeslagen, ik maak altijd extra veel en vries dat in porties in. 

Heb je verse geelwortel of poeder? Als je verse hebt houd er dan rekening mee dat alles geel wordt (ook je vingers). Wellicht dat ik er ook woensdag weer aan begin.

Admin
op 17 december 2019

De geelwortel is poeder. Ik zal voor de volgende keer verse halen.

De Rendang staat nu te pruttelen. Het ruikt heerlijk! Het valt me op dat 10 pepertjes totaal niet scherp is. Maar dan maak ik de sajoerboontjes wel wat pittiger. 

We gaan het morgen pas eten, de volgende dag is het meestal nog lekkerder 😉 straks boontjes halen voor morgen.

Oh ja, de eerste keer rendang gewoon op het fornuis. Dutch Oven proberen we wel als deze goed gelukt is 😃

 

Crew member
op 17 december 2019

Tien pepertjes valt idd reuze mee. 

Een dag later is het, net als met alle stoofgerechten, zeker lekkerder. Ik zet de pan altijd in de oven, dan bakt het ook niet aan. 

Volgende keer Dutch over Jan en dan met verse geelwortel 😁

Smakelijk voor morgen!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 17 december 2019

hallo ik net reerug en reeschouder ong 1.5kg besteld morgenavond afhalen voor de feestdagen

Crew member
op 17 december 2019

Dat wordt vast genieten Erik, ree vind ik het lekkerste wild. Ik ga dit jaar voor Iberico Solomillo.

Forum Lid
op 20 december 2019

zeker weten erik 3 kg gehaald voor €35 vandaag van de jager nog eens 3 kg hart en lever gehad en gratis de lever is voor mij en het hart voor de honden

Admin
op 20 december 2019

Dat wordt zeker genieten, voor beide Erik’s:-)

1e kerstdag thuis met wat familie, dames gaan kaasfonduen en de mannen halen Chinees.

2e kerstdag Chique uit eten.

Daarna blij dat de verplichtingen weer even voorbij zijn 😁

Forum Lid
op 20 december 2019

Lekker Ree! Waar ga je uit eten Jan?

Admin
op 20 december 2019

Bij een goede Italiaan, geen pizza in ieder geval 😉

Forum Lid
op 20 december 2019

Heerlijk zeg! Enjoy. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 31 december 2019

we hebben onszelf een cadoke gedaan

Forum Lid
op 31 december 2019

Mooi ding, gefeliciteerd.

Helaas kan ik alleen vlees op de BBQ verpesten. Ongeduldig driftig mannetje hahahaha. serieus ben er gek op. Alleen de voorbereiding kost zoveel tijd. En honger is honger! Eigenlijk moet je BBQ-en als je geen honger hebt. Of laat het een ander doen. Heb nou alweer zin in de jaarlijkse BBQ.

 

En Jan, nu wel een bijdrage vragen. Dit was echt te gek. Het water loopt me weer uit mijn bek als ik terug denk. 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren