Hoe stook ik zuivere alcohol

Geupdate op 8 februari 2019 in Recepten
15 op 5 januari 2018

Al weer even geleden dus ik denk ik begin nog eens wat. Al even stook ik alcohol uit suikerwater. Op zich gaat dit prima maar de smaak is redelijk specifiek. Er zit altijd een geur aan de alcohol die kenmerkend is voor alcohol uit suikerwater. 

Nu ben ik nieuwsgierig naar jullie ervaring. hoe krijg ik een zo’n zuiver mogelijke alcohol. Ik zit te denken aan graanalcohol maar heb geen recept. aardappelen misschien, of zijn er nog andere ideeen. 

 

 

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 5 januari 2018

Druivensuiker ofwel dextrose.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 5 januari 2018

hoe bedoel je?

 

Forum Lid
op 5 januari 2018

Suikerwater maken van Druivensuiker i.p.v. suiker uit suikerbieten.

Normale suiker heeft veel meer verontreiniging door het verwerkingsproces en dat proef je in je drank terug, druivensuiker is vele malen zuiverder.

Druivensuiker of wel dextrose is wel duurder dan gewone suiker, maar is wel gewoon te koop, even zoeken voor de laagste prijs.

Hier b.v:

http://www.poederpiraat.nl/dextrose/traubenzucker-25-kg

Hier een calculator voor o.a dextrose:

http://homedistiller.org/calcs/alcohol_yield

 

Forum Lid
op 5 januari 2018

De reuk vd suikermash krijg je weg als je bij het stoken gedroogde vlierbloemen bij doet.die geur is grondgeur dat komt vd.bieten af waar de suiker van gemaakt word.in Roemenie stoken ze vaak suikerbieten die drank ruikt echt naar grond daarom gebruiken ze dan vlierbloesem.gr.?Chris.V.

 

Forum Lid
op 5 januari 2018

Dat wil ik wel eens proberen, hoeveel gram per liter zou ik ongeveer moeten aanhouden, het is redelijk duur. 

Forum Lid
op 5 januari 2018

Gompie is niet duur 2-3 bloem trosjes op een ketel moet wel genoeg zijn te verkrijggen in natuurwinkel of tijdens de bloei plukken.gr.?Chris.V.

 

Forum Lid
op 5 januari 2018

Dank je Chris…

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 5 januari 2018

Glucose/dextrose zoals Gompie zegt en een goede gist gebruiken zoals bv Pure Yeast van Still Spirits. Zelf doe ik daar ook vloeibare koolstof bij.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 5 januari 2018

Voor simpele Pure alcohol uit suiker ,granen , aardappels of iets dergelijks te stoken zonder die ” specifieke bijsmaak” zuiverings zout mee stoken . ongeveer 20 a 25 gram per 10liter .
Zuiverings zout heeft elke buurt super . Baking soda !

Forum Lid
op 8 februari 2019

Interessant! Natrium bicarbonaat (baking soda) lost op in water, gaat die dan niet mee in de oplossing? Geen nadelige gevolgen?

 

Forum Lid
op 8 februari 2019

moleculair zwaarder dan alcohol .
even als het water waarin het oplost
Dus bij distillatie voor alcohol Op 78,3 gr blijft het achter .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
3 op 5 januari 2018

Grondstoffen zijn belangrijk, hoe minder smaak ze bevatten hoe minder ze ook doorgeven naar je uiteindelijke destillaat.  Belangrijker echter is de manier waarop je distilleert.  Om zoveel mogelijk smaak kwijt te raken moet je zoveel mogelijk reflux proberen op te wekken.  En daarvoor moet je over een kolom met vulling beschikken.  De methode om reflux te creëren is eender (CM,LM of VM), maar het kernwoord hier blijft REFLUX.

Forum Lid
op 6 januari 2018

Ik ga helemaal mee met het antwoord van Skoldt. Ik gebruik A48… Velen vinden dit zooi….. Ik heb daarmee echte neutraal…. Totaal geen smaak…. De kolom maakt voor neutraal het verschil…

Forum Lid
op 8 februari 2019

Waar vind ik dit in de stookwinkel?

 

Forum Lid
op 8 februari 2019
Waar vind ik dit in de stookwinkel?Van brice3010

https://www.stookwinkel.nl/product/prestige-turbo-pure-48-uur/

A48 refereert waarschijnlijk naar Alcotec, die lijn verkoopt de stookwinkel niet.
De gist in bovenstaande URL is een veel betere versie ervan.
Ik adviseer om meerdere gisten uit te proberen.Succes!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren