Honing wijn recept, iemand een idee?

Geupdate op 23 oktober 2016 in Bieren en wijnen
8 op 16 oktober 2016

Hallo, Ik heb van een collega 2x 450ml honing uit eigen kasten gehad. iemand een idee of ik hier iets lekkers mee kan maken.

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 16 oktober 2016

Er staan reeds honingrecepten op dit forum, even zoeken.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 op 19 oktober 2016

@betweter
Heb even gekeken en er staan idd een paar recpten op.
Nu heb ik 2ltr alcohol van 85% gestookt en wilde daar in water met opgeloste honing doen en misschien nog wat kruiden.
Heb jij een idee hoe kan uitrekenen hoeveel water en hoeveel honing ik moet toevoegen
om op 30%  uit te komen? de honing bestaat voor 80% uit suiker.

Forum Lid
op 19 oktober 2016

Nixter,
Ik zou toch maar het recept volgen waar door de gist de suikers in de honing vergisten en je dus de echte mede krijgt.
Jij wilt een mix alcohol/honing drankje maken, maar dan blijven alle suikers in de honing onvergist en komt er een modderzoet likeurtje uit waar je misselijk van wordt.
Maar het is up to you.

Forum Lid
op 19 oktober 2016

Oke bedankt voor de tip.

Ga ik daarmee aan de slag.
bedankt!!!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 19 oktober 2016

Voor geïnteresseerden hier de honingprijs p/kilogram van emmertjes van 20kg
De prijs is afhankelijk van de soort honing, maar dat maakt voor mede niet zo veel uit.
Boekweithoning kost maar Euro 4,30 p/kilogram.
http://bijenhof.e-motions.be/cataloog/level2.aspx?lang=N&groep_code=90E

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 23 oktober 2016

Mmh.. ik had ergens gelezen dat een Groningse stokerij honing aan de binnen kant van de helm streek en daarop anijszaad plakte om Turkse Raki of Griekse Ouzo te maken..

Kwam in een Turkse supermarkt een potje goedkope honing tegen en vond daar ook het anijszaad om het recept van de Groningers eens te proberen ..   

Wilde er nog een verhaal over schrijven maar nu jij het er toch over hebt… 

Heb de honing warm laten worden op de tafel in de zon zodat het vloeibaarder werd. Heb toen de honing in de helm laten lopen en gedraaid zodat de hele oppervlakte bestreken was zonder er met mijn vingers aan te gaan rommelen. Daarna heb ik het anijszaad er rijkelijk in gestrooid zodat de helm aan de binnen zijde helemaal bedekt was.,

Der viel wel wat vanaf, maar het meeste bleef goed aan de binnenkant van de helm hangen..De ketel in elkaar gezet en een ruwnat voor de 2de keer weg gestookt, langs de honing en het anijszaad. . 

Probeer maar Nixster, der komt een lekker borreltje uit..  hahahah

En met warm water spoelde je na afloop alles best makkelijk uit de helm weg ..

Forum Lid
op 23 oktober 2016

Leon schreef:
“maar nu jij het er toch over hebt… “
Sorry Leon, als je me eerst privé benaderd en na een paar mailtjes zonder enige reden mijn mail’s niet meer beantwoord ben ik met jou uitgesproken.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 23 oktober 2016

Bedankt voor de tip. Dit ga ik zeker ook proberen.
Als het klaar is zal ik een foto plaatsen van het eind resultaat. ??

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren