Hulp bij het uizoeken van een reflux ketel

Geupdate 4 dagen geleden in Mijn installatie
7 6 dagen geleden

Beste allemaal,

Na een tijd rondkijken wil ik graag een high-proof reflux destillatieopstelling kopen. Nu zit ik te twijfelen tussen 2 modellen. En beide hebben ze zijn eigen probleem. Het zit zo, ik ben aan het twijfelen tussen de: ”alcoengine” ketel van kegland: https://www.kegland.com.au/35l-alcoengine-copper-reflux-still-bundle.html en de T500 waar we allemaal zoveel goeds over horen.

Nu is het zo dat ik graag mijn water wil hergebruiken (een verplichting in het huishouden) nu zit ik dan te kijken naar de T500, maar hiervoor moet je dus het water afstellen. hiervoor moet ik dan dus ook de pomp erbij kopen en een andere pomp die het water in het reservoir terugpompt naar de pomp van still spirits. uit videos is dus gebleken dat je dan een mooie high proof alcohol hebt (92-94%)

Ook ben ik aan het kijken voor de alcoengine combi (kan ik in nederland krijgen dus verzendkosten zijn er niet vanuit australie) het voordeel is: deze kan ik instellen op temperatuur (dus ook te gebruiken voor te maischen), er zit een reflux kolom bij en zou volgens  kegland 92% moeten kunnen opleveren zonder dat men met het water en pompen zit te klooien, dus gewoon koud water doorpompen. Nu is het zo dat ik niet echt recensies of videos kan zien over hoe het apparaat werkt, met tips en tops etc.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, en of jullie ervaringen ermee hebben. (alle tips zijn welkom)

Mvg. Kevin

 
  • Geliked door
Antwoord
1 6 dagen geleden

ik heb een digiboil ketel met Alcoengine Copper Reflux en een alcoengine copper pot still met koperen hoed en werkt perfect heb ook een binnenketel erbij gekocht zodat ik ook kan maischen ,ben er heel blij mee.op youtube heb je genoeg filmpjes

Forum Lid
6 dagen geleden

Beste Figaro,

Ik kan echt maar 1 filmpje vinden over de Alcoengine, voor de rest krijg ik allemaal T500 video’s. Zou jij mij kunnen vertellen wat je ervaringen mee zijn? (ABV, krijg je echt een hoog percentage stooksel of krijg je ook 3 á 4 liter 92% uit je mash, of krijg je maar 20 – 60 % voordat je hem stopt?) Hoelang duurt een run voor 25 liter mash? Zijn er meer tips en tops over de ketel? ik ben heel nieuwsgierig over wat het apparaat kan. Mede omdat deze op temperatuur in te stellen is heeft deze een pre, maar ik wil ook neutral spirits kunnen maken van +- 90-92% in een keer.

Mvg. Kevin

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 6 dagen geleden

naar youtube gaan en bij zoeken alcoengine reflux invullen, standaard haal je inderdaad makkelijk 92% maar ik heb de reflux 20cm verlengd en daar koperen veertjes ingedaan en haal nu 95/96% ,ik heb een 400watt dompelpomp gekocht en die in de regenton gezet en vol het water erop is toch wel makkelijk, temperatuur instellen is alleen fijn voor maischen ,ik heb bij alli expres wel een vermogensregelaar gekocht.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
2 6 dagen geleden

hier verkopen ze een upgrade kit voor te maischen en dat heeft de t500 niet

http://www.klausbemmerl.de/mash-upgrade-kit-for-35l-digiboil-all-grain-homebrew-beer-brewing-for-all-grai.html

Forum Lid
4 dagen geleden

Bedrijf zit in India, zie ik net. De prijzen zijn ook te mooi om waar te zijn. Ik zou voorzichtig zijn in deze.

 

Forum Lid
4 dagen geleden

je kunt met creditcard betalen ,dus verzekerd

Heeft u iets gekocht met uw creditcard en is het niet of niet goed aangekomen? Daar hoeft u zich als klant van ICS geen zorgen over te maken. U heeft Aflevergarantie op vrijwel al uw aankopen. Dat betekent dat u een verzoek kunt doen om uw geld terug te krijgen als het product niet, te laat of verkeerd is geleverd. Het gaat hier ook om internetbetalingen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 4 dagen geleden

Heeft iemand anders dan nog een tip/idee over welke ketel ik zou kunnen aanschaffen inclusief de tips en tops van de ketel, om een alcoholgehalte te kunnen bereiken van 3/4 liter 92%?

mvg. Kevin

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren