Invert suiker vs normaal suiker

Geupdate op 6 november 2018 in Spirits
6 op 3 november 2018
Hallo,
 
Ik ben benieuwd waarom mensen invert suiker maken. Ik lees hier en daar dat het gisten sneller zou gaan, maar mijn emmers staan bij het vergisten van normale suiker nooit langer dan 1 week.
 
Wellicht doen mensen het voor de smaak of zit daar ook geen verschil in?
 
  • Geliked door
Antwoord
1 op 3 november 2018

Invertsuiker is wat makkelijker voor het gist maar voor turbo gist denk ik dat het niet veel uitmaakt. Zit geen smaakverschil in.

Forum Lid
op 3 november 2018

Onnodig veel moeite en energie tegen geen enkel voordeel.
Voor meer info: https://nl.wikipedia.org/wiki/Invertsuiker

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 3 november 2018

Bij invert suiker zou het gist minder hard hoeven te werken voor het omzetten . Je krijgt Dus minder geur en bijsmaak . daarnaast Minder snel afstervende gist cellen . wat ook weer minder afvalstoffen geeft .

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 4 november 2018

Thanks voor de reacties

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 4 november 2018

Ik heb beide geprobeerd, met en zonder invert suiker. Ik merk geen enkel verschil. Als je je gist maar de tijd geeft. (haastige spoed is…..)

Forum Lid
op 6 november 2018

Hangt toch een beetje af van welke gist je gebruikt. Turbogist is zo’n beetje de piranha onder de gisten, die vreet nog net je gistemmer er niet bij op..

Ik gebruik het wel als bottelsuiker voor bier, waarin maar weinig gistcellen meer zitten.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren