Ketel uit China

Geupdate op 9 juni 2019 in Stookforum
14 op 8 juni 2019

Hi Guys/Dolls,

Distiller noob hier, flink wat huiswerk gedaan, en een ketel uit China besteld, met een bijvat/thumper. Scheet een steen vorige week, was ‘onderschept’ door de douane (nu ben ik voor niemand bang, behalve God. En de belasting!!!!!!!!!!!!!!), dus had het even ‘slecht’.

Maar enfin, om een lang verhaal kort te maken, 2 dagen later kwam er een bezorgmocro aan m’n deur met de bestelde ketel (gisteren dus). Dutch super blij, had dit niet verwacht, dus had geen 20 liter mash in voorraad. Direct naar de ALDI gerend, en 9 liter ‘Kaapse Pracht’ gescoord,  redelijke wijn voor 3 pleuro per liter, 12,5%m da’s nog te doen voor een ‘trial run’.

Ketel klaargezet in de douche (goede afvoer naar buiten, pijp op het dak), en gaan stoken. Voor een eerste run was ik vrij blij, stookte ong. 170 proof, en nu begrijp ik de uitdrukking ‘can’t make heads or tails from it’. MAN, die heads, NIET TE HARDEN. Sneed gewoon m’n ademhaling af. PURE ACETON!!!! 

Na de tails kwam de ‘body’, goed te doen, en in een literfles opgevangen. Daarna kwamen de tails (na twee uur op een kleine ouderwetse voetenwarmer te hebben gezeten naast de douche, volgende keer ben ik beter voorbereid), en zodra de zooi onder de 55% kwam alles in een aparte fles gegooid, goed voer voor de volgende stook.

Totaal resultaat: bijna een liter dik 70%, en nog bijna een halve liter (tails)  ‘nastook’. Goed te doen, en ik ben blij dat ik wat belasting heb ontdoken, zodat dit niet naar de EU kan gaan (ander verhaal, ander forum, hihi).

Happy Dististilling

Dutch

 
  • Geliked door
Antwoord
1 op 8 juni 2019

Dure drank😢en ik was al over de zeik dat mij een fles whiskey €2.00 kost want mijn brandewijn kost mij €0.50 per 0.70ltr.ben ik weer gerustgesteld.🤔maar ik ben wel blij voor je dat de ketel is aangekomen,en begrijp ook dat je hem direct wilde uitproberen.belasting ontduiken doe ik al mijn hele leven,dat zie ik als plicht.die naaien je nog harder.

Forum Lid
op 8 juni 2019

Dank je wel Chris,

Immers, als gezagsgetrouwe burger zie ik het als mijn PLICHT belasting te ontduiken, wij doen daar immers niets anders mee ddan verkrachters en bezetters sponoren onder de noemer van politieke correctheid, maw., het zal je dochter maar wezen.

Goed weekend,

FUCKING DRUNK Dutch, lol.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 9 juni 2019

Hoe heb je het pakket los gekregen bij de douane? Originele factuur overhandigd zonder vragen, of?

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
5 op 9 juni 2019

Heb je nog iets moeten bijbetalen? En wat voor ketel heb je? Verder heb ik een beetje moeite met de term ‘bezorgmocro’, wat doet het er toe waar hij (verondersteld) vandaan komt… Verder lijkt het dat je je huiswerk qua stoken goed gedaan hebt!

Forum Lid
op 9 juni 2019

Die vond ik dan wel weer leuk. Maar hij zal wel een aanslag krijgen van minstens 5000,00 van de fiscus verwacht ik of denken jullie meer? 

Forum Lid
op 9 juni 2019

Die vond ik dan wel weer leuk. Iknhad een Turk tot bleek dat hij wat opdringerig bij alleenstaande vrouwen was. Maar Dutch zal wel de standaard aanslag krijgen van minstens 5000,00 van de fiscus verwacht ik of denken jullie meer? 

Van Lummel

 

Forum Lid
op 9 juni 2019

Ik vind het qua Nederlands dan ook wel weer een gewaagd bericht. Maargoed, neemt niet weg dat het wat reuring op het forum geeft. Prachtig, deze vrijheid.

Admin
op 9 juni 2019

Is het ook 😎 vrijheid boven alles 😜 Maar ik ga wel opletten dat er niet teveel topics vervallen in politiek ontevreden geklaag. Die vrijheid blijft maar dan wel in een apart topic in het praathuis 😉

Forum Lid
op 9 juni 2019

Vrijheid is belangrijk we mogen zeiken maar het help niet dus laat maar dat klagen over politiek en bij elk glaasje van je eigen gestookte denken daar zit geen belasting en btw op,😂🥃proost op onze vrijheid.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
4 op 9 juni 2019

Hi guys/dolls,

Geen invoerrechten etc. hoeven te betalen, en ik dank God dat wij artikel 19 van de universele rechten van de mens hebben, namelijk vrijheid van meningsuiting. Nu nog een artikel over vrijheid van stoken, dan ben ik helemaal gelukkig.

Harry: ik heb een ketel van 18 liter met een thumper (bijvat) en hij bevalt mij UITSTEKEND 🙂

Lummel: vroeger had ik één postbode, maar door privatisering etc. heb ik er tegenwoordig een stuk of tien, allen van niet-westerse afkomst en de kwaliteit is er niet op vooruit gegaan, ik krijg vaak post, welke goed geadresseerd is, edoch niet voor mij bestemd is. Vroeger had ik dat soort shit niet.

Vwb. politieke incorrectheid: ga maar een jaartje of zo op Rotterdam-Zuid wonen, dan denk je hetzelfde als ik, simpel. Ik ben 9 jaar getrouwd geweest met een negerin (waarvan 6 jaar gelukkig), en heb sinds 2004 een Aziatische vriendin (wat een verademing, geen grote muil),  tevens heb ik flink wat tijd in Afrika doorgebracht, dus ik ben geen racist, maar realist en ervaringsdeskundige.

Happy Distilling

Dutch

Forum Lid
op 9 juni 2019

Is ook niet mijn bedoeling je als racist te zien of neer te zetten. Maar als je dan hoort van mensen die wel heel erg hun best doen om te integreren, maar ondertussen altijd een buitenstaander blijven kan dat ook heel zuur zijn. Wil er verder niet op doorgaan, vrijheid van meningsuiting blijft het grootste goed.

Succes met je ketel!

 

Forum Lid
op 9 juni 2019

Twee keer getrouwd geweest met Nederlanse,waren niet te vertouwen,nu een uit Roemenie,echt een top wijf,na zoveel jaren toch nog mijn geluk gevonden,kreeg ze net nog op mijn donder dat ik niet geluisterd had naar haar en meer suiker bij de mais had moeten gooien,die denkt mee.kookt ook de mais voor mij,regeld hem ook de druiven.en staat nu lekker te koken.racist ben ik ook niet meeste van mijn vrinden zijn van buitenlandse afkomst mijn fam,bestaat uit 5 nationaliteiten.ik heb voor iedereen respect als ze mij ook respecteren,wat iemand ook is kleur of afkomst,intreseerd mij niet,zo moet de wereld ook zijn,maar helaas een ilusie.

Forum Lid
op 9 juni 2019

Gaan we over wijven klagen dan doe ik mee zit alleen nog effe met een iT-er  maar die gaat over 3 kwartier naar huis zegt tie het loopt altijd uit 

Forum Lid
op 9 juni 2019

Klaag niet was gewoon dom,maar koste wel veel geld.goeie leerschool.volgens mij bedoelde Adriana niet koffie,moet zo naar de kermis zal mijn hond maar meenemen die weet de weg naar huis en donkere blil met stok. G

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren