Kirchlikeur ” uit de oude doos “

Geupdate op 18 september 2018 in Recepten
4 op 18 september 2018
 
  • Geliked door
Antwoord
3 op 18 september 2018

Tja zo heb ik het in Roemenie geleerd.daar gebruiken ze nog een oude kersenras,is ook heel lekker.?mooi recept en lekker.

Forum Lid
op 18 september 2018

ChrisV ,Wat ik in verschillende boeken onder Roemenië tegen kom is ook “Braga” als drank . In ene boek staat Braga als een bier gebrouwen uit Gierst ( niet Gerst ) en in andere boek staat nagenoeg zelfde recept maar dan wordt het bier gestookt tot een soort wodka .

Forum Lid
op 18 september 2018

Robbert dat ken ik niet,in Roemenie word in verschillende provincies verschillende drank gestookt.in moldova waar ik zit word veel van suikerbiet gestookt.aan de Hongaarse grens palinca van druiven.op sommige plaatsen word soms heel weinig thuis gestookt.ik zit op een dorpje daar stookt bijna iedereen,vaak suikerbiet,maar ook voorhandezijnde fruit,de hoeveelheid wint het vaak als het maar veel is,probeer ze nu ierts goeds te leren stoken,maar een Roemeen is erg eigenwijs,er zijn er die best goeie drank stoken,maar vaak gaat het om hoeveelheid.en denken wat moet die Hollander die heeft het van ons geleerd,maar vinden mijn drank zo goed dat ik een eigen stokerij moet beginnen volgens hun.vreemd volk.???

Forum Lid
op 18 september 2018

Ja zo hebben veel landen diverse streek drankjes . Ik Braga is ook in Rusland als een drank bekent .

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren