Koelvat

Geupdate op 24 augustus 2020 in Mijn installatie
3 op 6 juli 2020

Dag allemaal,

 

Ik zit met een probleem met mijn koelvat. Ik koel met een spiraal en heb hem eindelijk wat steviger en beter gemaakt dan voorgaande. De uitloop ga ik waarschijn met pakking of iets tergelijkvastzetten. Het enige waar ik mee zit is mijn in en uitvoer van water eerst maakte ik er een gat in en maakten hieraan een tuinslagkoppeling. Deze waren alleen erg klein en dichten vreselijk af. uiteindelijk wel dichtgekregen met gekloot met lijm maar helaas het begon bij de eerste stook weer te druppelen nu ben ik erg benieuwd of iemand hier een idee voor heeft. Ik heb al een beetje gezocht maar kan geen gepaste oplossing bedenken wat ook echt goed vast zit om er een slang aan te hangen.

 
  • Geliked door
Antwoord
1 op 6 juli 2020

Je moet in ieder geval een doorvoer gebruiken, ik weet niet of je in de bovenkant de pijp erin kan solderen, maar als dat lukt kun je met een siliconen matje van de Action de afdichting er tussen maken.

https://www.deboerdrachten.nl/bst0710567-nr-1123-doorvoer-messing-24-mm-x-34-inch-slangtule-x-buitendraad/3

Hier nog wat ideeën misschien ?

https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php?topic=24739.25

Forum Lid
op 6 juli 2020

Top daar kan ik iets mee dankjewel!

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 24 augustus 2020

Na een maand te hebben gewacht( nalevering) is deze twee weken geleden binnen gekomen. Meteen gemonteerd en werkt super! Later wil ik het koelvat netter maken ,maar voor nu doet hij het prima.

Eerste stook was vorige week ook een feit. En er komt toch mooi 65% uit het keteltje 🙂 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren