Kookplaat of gasbrander

Geupdate op 9 oktober 2020 in Mijn installatie
20 op 8 september 2019

Vandaag mijn gasbrander in gebruik genomen. Wat valt me op tegenover de kookplaat. Dit met een 12 liter ketel. Mijn stookwijn loopt binnen de 20 minuten tegenover de kookplaat een uur. Mijn kookplaat slaat steeds af, dus verwarmingsverlies. Heb een vrij grote brander, dus moest er een verklein plaatje onder maken. Het geheel voelt lekker ontspannen, gas verminderen, uitstroom verminderen. Nu had ik een testwasje, dus een laag alcohol percentage, ik verwacht dus uit 7.5 liter niet zoveel alcohol. Begin veel witte neerslag mee, daarna heerlijk helder alcohol. Een avond stoken wordt dus beter in een 20 liter , ben ik snel klaar. NEE JAN, die Charente moet nog wachten. Merk dat ik voor een kleinere ketel dan 12 liter, beter ook een kleinere brander ga zoeken, ik heb wel ineens heel veel vermogen. Ik moet er bij vertellen, ik heb ruimte genoeg om buiten te zitten. Het waterverbruik is normaal nu ook lager, ik werk alleen met een watervat van 65 liter, en dat veranderd niet.Maar dit is mijn ervaring, een kookplaat is voor mij om te koken, en ik gebruik geen kook warmte ding dus ik ben een meesterkok, die nu zit te zwijmelen, van een heerlijke alcohol lucht. @Lummel pak jij je druppeltjes maar, deze jongen geniet al bij de alcohol damp. Ik weet , er aan ruiken is nog anders dan proeven. 😉 Graag hoor ik wat andere als ervaring hebben, misschien doe ik met de kookplaat iets vout.

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 8 september 2019

Deze heb ik, als je de boel een beetje stevig kunt plaatsen is het een ideaal vlammetje. Gewoon camping gaz. Gas werkt inderdaad veel efficienter dan een kookplaatje.

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
10 op 8 september 2019

Ik heb ook diverse branders die ik gebruik
en ook Elektrische gevallen heb ik op een weerstand dimmer en ook thermostaten .

Forum Lid
op 8 september 2019

Ik vind het heerlijk om op hout te stoken,dat heb ik twee jr.gedaan,daarna op gas,ook heel mooi luisterend naar de zingende ketel wegdromend bij het straaltje en de alc.dampen in mijn neus,af en toe de vlam bij stellen,heerlijk kopje koffie er bij,en verder dromen,ik zit altijd buiten te stoken,bij kou leker dicht bij de ketel die me dan ook nog heerlijk verwarmd al een vrouwtje die verliefd op mij is,o God wat is stoken mooi.

Forum Lid
op 8 september 2019

Chris tussen jou manier en mijn manier van stoken zit wel ietsjes verschil maar in de hoofdlijn komen we erg dicht bij elkaar .
Ouderwets gewoon doen .
Een simpele ketel . werkt altijd en altijd resultaat .
Dat moderne spul is heel leuk maar net als computers en telefoons het is snel achterhaalt of defect .

Forum Lid
op 8 september 2019

Wat mooi weer geschreven mannen. In jullie beiden schuilt een filosoof.

Forum Lid
op 9 september 2019

Robbert het resultaat telt.en als alle energie bronnen wegvallen kunnen wij nog stoken.

Forum Lid
op 9 september 2019

Precies Chris . een zinken emmer met deksel met gat erin , paar buisjes , paar handen mais deeg en een hout vuur . .meer hebben we niet nodig . nou ja een sterren hemel een Lekker glas wijn en een lieve vrouw erbij maakt het helemaal af .😅😅

Forum Lid
op 9 september 2019

Zo denk ik er ook over,als ik in Roemenie ben vind ik het heerlijk om op mijn teras te zitten met Adriana lekker glaasje er bij,doodstil alleen de muziek van de krekels,en een pracht van een sterenhemel,daar is geen lichtvervuiling,en s’morgens wakker door het kraaien van de hanen.wat wil een mens nog meer.eenvoud siert de mens.

Forum Lid
op 9 september 2019
Forum Lid
op 9 september 2019

Ja van die mensen ken ik ook,die moeten ze opsluiten,in een kelder en nooit meer er uit laten,dan horen ze niets meer,hier in de zijstraat zit er ook een,ik vind het prima,geen last van moet lachen als ik hem hoor.

Forum Lid
op 11 september 2019

Overigens vandaag het resultaat van zondag gemeten, en was daar eigenlijk al van doordrongen. 25% met smaak, maar dus veel te veel vermogen gebruikt, en dus te snel gestookt, met gevolg, een laag alcohol percentage. Maar was voor een eerste keer toch zeer tevreden. Volgende keer dus langzamer stoken, en niet te ingewikkeld werken. Stoken met gas vergt veel meer geduld, dan verwacht. Maar het steeds afslaan van de kookplaat vond ik nog veel erger. wordt vervolgd…………

Forum Lid
op 12 september 2019

Ik luister naar mijn ketel,en kijk naar het stroompje,daarop draai ik het gas hoger of lager.net als aardappels koken.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
6 op 21 mei 2020

Ik heb sinds kort ook een 12 liter alambiek met kookplaat. Ik heb 2x met de kookplaat gestookt maar dat is geen doen als de ketel aardig gevuld is, het kost je de hele dag omdat de plaat steeds aan en uit gaat. Ik had nog een camping gas stel liggen, deze er net onder gezet en voila probleem opgelost, hij is ook prima te regelen. Zie foto

Forum Lid
op 21 mei 2020

Dat ziet er goed uit Freek, maar de gasbrander is levensgevaarlijk, dit type is uit de handel gehaald omdat deze snel ontploft.

https://radar.avrotros.nl/nieuws/item/ontploffingsgevaar-bij-draagbaar-gastoestel/

en meer links…

Forum Lid
op 21 mei 2020

Als je een vermogensregelaar koopt op Ali en die er tussen zet, kan je je plaatje volgaszetten en het vermogen regelen. Heb ik ook met de alquitara. 

 

Forum Lid
op 21 mei 2020

Dat plaatje staat ook vol gas maar de 1500w is niet genoeg om de ketel te verwarmen, met een vermogensregelaar gaat jij nog steeds aan en uit.

Forum Lid
op 21 mei 2020

@gompie. Dat wist ik niet, ik gebruik dat ding al jaren op festivalcampings. Vind hem weg goed werken en de bus zit ook stevig vast bij deze en hij kan zijn warmte goed kwijt. Zal eens kijken naar wat anders

Forum Lid
op 21 mei 2020
Dat plaatje staat ook vol gas maar de 1500w is niet genoeg om de ketel te verwarmen, met een vermogensregelaar gaat jij nog steeds aan en uit.Van Freek1976

Dat is heel bijzonder. Bij mij gaat hij niet aan/uit.

Forum Lid
op 21 mei 2020

Ik zie dat ze nog steeds verkocht worden, gaat het niet over andere modellen?

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 9 oktober 2020

Hoeveel van dje kleine flesjes stook je er door op die 12l? Ik heb ook nog zo’n zelfde ding staan
(gebruik ik op de boot voor koffiewater) Verbazend hoe rap dat gas een keteltje water aan de kook heeft overigens.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren