Mais vlokken, Gerst en Rogge in de Grainfather

Geupdate op 16 mei 2020 in Grainfather
4 op 15 mei 2020

Zou het lukken om in de Grainfather 1/3 maisvlokken 1/3 gerst en 1/3 rogge te gebruiken, (inclusief rijsthulzen) zonder dat de pomp verstopt enzo…

 
  • Geliked door
Antwoord
1 op 15 mei 2020

kun je niet zo een plaat erin zetten zoals ik ook voor een paar jongens met t 500 heb gemaakt maar dan paar cm hoger dat hij boven de pomp ligt ?
Het hele spul mik je in een kookzak die daar dan op rust of je doet een doek om de plaat .
ik weet niet meer wie maar er is ook een hier op forum die zo een rvs plaat nu in grainfather heeft .
( Topic was geloof ik ” upgrade t500″ )

Forum Lid
op 16 mei 2020

Ik gebruik in de T500 nu de dubbele bodem van Robbert, maar ik ben wat voorzichtig en had er ook nog kooksteentjes onder gedaan en de dikke drap in een kookzak. Maar de stook ging rustig en er brande of koekte niets aan. Maar dat is natuurlijk wel iets anders dan maichen en filteren. Wel een interessant recept, ik twijfel nog voor mijn volgende wodka(misschien de maïs door aardappels vervangen)

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 15 mei 2020

Volgens mij kan dat wel maar ik zou dan meer rijsthulzen gebruiken dan wordt aanbevolen. 

Wanneer je de ingrediënten in huis hebt zou je met een hele kleine hoeveelheid een test kunnen doen. Betreft het gerstemout en roggemout of ruwe granen?

Forum Lid
op 15 mei 2020

Ik heb nog niets in huis, ik wil eerst eens weten wat het beste werkt om jenever te maken. Ik heb de machine al weken ongeopend in huis, en wil nu wat gaan doen.

 

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren