mash verwerken

Geupdate op 10 april 2019 in Stookforum
4 op 8 april 2019

Hallo allemaal,

iinmiddels heb ik me eerste whisky gestookt met succes.

Echter loop je tegen dingen aan die volgens mij beter kunnen. zo ben ik bij het overhevelen van de mash er achter gekomen dat als je de mash in je kookzak overhevelt het niet echt makkelijk gaat en dat het lang duurt voordat je al je stookwijn er uit hebt. misschien weet iemand op dit forum een makkelijke manier om het vocht uit te laten druipen. zo heb ik bv gekeken voor een ontzegelbak die gebruikt wordt door imkers. hierin kun je al je mash dumpen en kun je het uit laten druipen. echter voor ik zoiets aan gaat schaffen wil ik eerst weten of er makkelijkere manieren zijn of dat er iemand ervaring mee heeft. 

Ik hoor het graag en alvast bedankt,

Gr Ron

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 8 april 2019

Ouderwets stro filter en daar doorheen storten .
of
Aquarium / vijverfilter watten in grote trechter .

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
1 op 8 april 2019

Een filterkuip voor wort bv. (Google op filterkuip wort of filterkuip bier en je vindt veel informatie)

Forum Lid
op 9 april 2019

Eerst uit laten lekken door een uien zak die heeft grove gaten, je hebt er ook met fijne gaten,dan in een kussen sloop gooien maar niet een die met wasverzachter is gewassn ,een nacht laten hangen in een schoon vat of emmer,en klaar.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 april 2019

Dank voor jullie antwoord, ik heb ondertussen een Brew-bag gekocht waar ik alles in overgooi, daarna gewoon ophangen en uit laten druipen. van het weekeind proberen.

 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren