Melasse en enzym

Geupdate op 19 mei 2020 in Stooktips
10 op 8 december 2018

Beste stokers,

 

Ik begrijp dat je bij het stoken van rum uit melasse bijvoorbeeld de rumgist van Still Spirits met het amyloglucosidase enzym kunt gebruiken. Maar is dat de beste methode? Of is bijvoorbeeld het toepassen van dit product https://www.braumarkt.com/white-labs-wln4300-ultra-ferm-10-ml.html in je maisch een beter effect? Of andere tips welkom natuurlijk!

 

 
  • Geliked door
Antwoord
0 op 8 december 2018

Begin maar eens op de rum hier te lezen, er zijn al 2 jaar projecten en recepten rond rum te vinden. En de mannen worden met de dag gekker. 🙂 🙂 🙂 🙂 

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
0 op 10 december 2018

Zou moeten werken, maar een pak suiker is goedkoper dan alle suikers uit de melasse proberen te krijgen met een duur product. Qua smaak maakt het niks uit.

  • Geliked door
Antwoord
Annuleren
7 op 19 mei 2020

kan iemand mij helpen ik kan maar geen melasse vinden om te bestellen. wie weet een site of een winkel waar ik dat kan bestellen .

 

Forum Lid
op 19 mei 2020
Forum Lid
op 19 mei 2020

Ook hier kun je ongepasteuriseerde honing toepassen .
Daar zitten diverse enzymen en co enzymen in .
Accasia honing is helemaal ideaal omdat de meeste rum accasia in wordt gebruikt .

Forum Lid
op 19 mei 2020

Dank je wel. Het is allemaal heel nieuw voor me ik begin net met deze hobby.

Forum Lid
op 19 mei 2020

Schrijf je anders in voor een pre-order melasse, en misschien krijgen we een RumRun2020

https://www.stookforum.nl/thread/rietsuiker-melasse-behoefte-2020/

Forum Lid
op 19 mei 2020

Dan heel veel succes en plezier Patricia, als er nog vragen zijn dan horen we het wel ,alhoewel ik zelf zéér weinig ervaring met rum heb moet ik er eerlijk bij zeggen, ik heb eentje gemaakt van Maestrichter Stroop en Dadelstroop, die heeft even nodig gehad voordat ie lekker werd.

Forum Lid
op 19 mei 2020

Dank jullie wel maar ik ga inderdaad eerst gewoon maken dan verder met rum en wiskey. Vind het nu al leuk.

Forum Lid
op 19 mei 2020

Dat horen we graag enthousiasme, Whisky durf ik je wel mee te helpen dus als er vragen zijn laat maar horen.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren