Methylalcohol bij tweede stook?

Geupdate op 6 augustus 2020 in Stookforum
2 op 6 augustus 2020

Als je stookwijn gedestilleerd hebt en de voorloop en naloop hebt weg gegooid, en je wilt hem nog een keer stoken om een hoger alcoholpercentage te krijgen, moet je dan opnieuw de voorloop weggooien, of is de methylalcohol dan reeds verdwenen!

 
  • Geliked door
Antwoord
1 op 6 augustus 2020

Je moet altijd in de Finale stook voor en naloop scheiden .
Methyl alcohol is nooit verdwenen maar is bij de meeste dranken zo minimaal aanwezig dat je daar geen zorg om hoeft te maken .
Methyl kun je grotendeels in een voorstook kwijtraken maar nooit helemaal .
Wanneer je een vergisting hebt van een hardschilig fruitsoort is er kan op hoger methyl aanwezigheid .
Bij deze is een voorstook aan te bevelen . ( Denk aan pruimen , perzik , abrikoos en peer b.v. )
Maar zelf daarbij is bij normale stook de methyl aanwezigheid nog niet zorgwekkend !
Er is al heel veel te vinden op dit forum over methyl

Forum Lid
op 6 augustus 2020

Wat Robbert zegt. Methyl krijg je nooit uit je drank gestookt, maar je hoeft je er ook niet druk over te maken.

Behalve natuurlijk als je het moedwillig toevoegt, maar ja, dan ben je ook welbewust de drinkers aan het uitmoorden.

Toon meer reacties
  • Geliked door
Antwoord
Annuleren